Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Δημοτικές εκλογές 2023 - Δήμος Ξηρομέρου: Ηχηρές εκπλήξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.


    Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, θα γίνουν σε λίγους μήνες από σήμερα, επομένως έχει ήδη ξεκινήσει μία έντονη κινητικότητα προσώπων και παρατάξεων και στο Δήμο Ξηρομέρου. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, με το Δήμαρχο κ. Τριανταφυλλάκη και τη δημοτική του παράταξη, να δίνει ένα σαφές μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας, με ναυαρχίδα το συμμάζεμα στα οικονομικά του Δήμου, και τα έργα, που κατά κοινή ομολογία των περισσότερων από τους δημότες, ο δήμος Ξηρομέρου έχει πετύχει. Γεγονός που έχει ως συνέπεια τη δυνατότητα να παρέχει καλύτερη ποιότητα ζωής και υπηρεσιών προς τους Πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xiromeronews, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εκπλήξεις, με ένα νέο υποψήφιο Δήμαρχο, που θα συσπειρώσει γύρω του παλαιούς και νέους. Οι κινήσεις του νέου αυτού συνδυασμού, καθώς και τα υποψήφια μέλη που θα τον αποτελούν, θα είναι και το κλειδί, για την κατάκτηση της καρέκλας του Δημάρχου στο Δήμο Ξηρομέρου.

Πριν από μία ημέρα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωργούλας, με δύο ανακοινώσεις του έχει περιγράψει το νέο αυτό συνδυασμό, με τις εξής φράσεις, "Αντιλαμβάνομαι τον πανικό σας, ο οποίος πολύ σύντομα θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν σε λίγες ημέρες θα πληροφορηθείτε με τον ποιο επίσημο τρόπο, το αντίπαλον δέον σας." και "Έχετε προφανώς αντιληφθεί ότι το τοπίο σύντομα θα αλλάξει και αυτό σας προκαλεί τον πανικό, αυτά όμως στην πολιτική συμβαίνουν, ουδείς μπορεί να αισθάνεται ασφαλείς και προσδεδεμένος στην καρέκλα του.."

Σήμερα το νέο «χαρτί» σε αυτό το δημοτικό «πόκερ» είναι η ανακοίνωση του κ. Πανταζή σύμφωνα με τοπικά blog που αναφέρει, "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ν.ΠΑΝΤΑΖΗΣ: ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ...
Μαραθιάς / Μεταξωτό σήμερα….. Περιβάλλον κουλτούρα και τα ρέστα……. Ελπίζω να τα δουν αυτοί που αμείβονται από τους φόρους των πολιτών και να τα μαζέψουν πριν τη Πρωτοχρονιά.".
 

 
Το πνεύμα που φαίνεται να επικρατεί σε αυτή την ανακοίνωση είναι να γίνει μια "χειρουργική" παρέμβαση στα κοινά της περιοχής, που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, και θα αποδομήσει τα επιχειρήματα για νοικοκύρεμα του Δημάρχου με έμφαση, ως πρώτο βήμα, την καθαριότητα της περιοχής του Ξηρομέρου.

Η παρέμβαση του κ. Πανταζή έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στα σχόλια που αναρτήθηκαν, ξεχωρίζει του κ. Στάϊκου που αναφέρει, "Είναι ανεκδιήγητοι και επικίνδυνοι.
Δεν έχουν καμία δικαιολογία ,αφού τους είχα κάνει τσακωτούς Αποστόλη μου ,να αδειάζουν στον Μαραθιά με το αυτοκίνητο του Δήμου.".
 



Η χρήση της έκφρασης "Αποστόλη μου", ίσως να είναι μία ένδειξη ότι ένας από τους βασικούς «παίχτες» των δημοτικών εκλογών του 2019 να δώσει «Χέρι βοήθειας» και μάλιστα ενδεχομένως μακρύ, ώστε να υπάρχει καθαρός ορίζοντας στη νέα αυτή υποψηφιότητα, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί.

Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, καμία παρόμοια διάθεση δεν έχουν επιδείξει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Δυνατό Ξηρόμερο-Πρώτα ο Πολίτης", Ερωτόκριτος Γαλούνης, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, με παράδειγμα τον κ. Λαϊνά.

 

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα και με τις δηλώσεις, τοποθετήσεις, όλα θα ξεκαθαρισθούν μέσα στην πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2023.


12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ξύπνησε από το νοικοκυρεμα και τα πολλά έργα που τα βρήκε από τους προηγούμενους (και εκτελέστηκαν και χάλια)

      Διαγραφή
  2. Στο τραπέζι που θα γίνει στις 14 Γενάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάτε για τους ίδιους που πτώχευσαν το δήμο, κατέστρεψαν τις οποίες υποδομές είχαν παραλάβει από τις κοινότητες, διέλυσαν τις οποίες υπηρεσίες, δεν γνώριζαν τη λέξη διαγωνισμός έργων, γέμισε με διαταγές πληρωμών η οικονομική υπηρεσία του δήμου, κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα ,εγκατέλειψαν τα χωριά, είχαν ανασφάλιστους εργαζόμενους ,ανύπαρκτη υπηρεσία καθαριότητας, ανύπαρκτο τμήμα προμηθειών, ημέτεροι και κολλητοί στα μέσα και στα έξω, βλάβες καθημερινές στο σάπιο δίκτυο ύδρευσης, απεντάξεις μελετών και έργων λόγο ανικανότητας ή σκόπιμης αμέλειας, και άλλα πολλά που ήταν η αιτία να καταποντιστούν στις εκλογές του 2019. Το χειρότερο, που καταράκωσε όλες τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου, ηταν η τακτική τις εξαγοράς ψήφων και υποψηφίων, τακτική που δεν είχε γνωρίσει ποτέ ο τόπος μας. Είναι οι ίδιοι που στην αντιπολίτευση, μέσα ή έξω από το δημοτικό συμβούλιο, είναι απόντες, με αντιπολιτευτικό λόγο ανύπαρκτο και απών από τα μεγάλα θέματα της περιοχής με κορωνίδα αυτών των θεμάτων το θέμα της Π.Ο.Α.Υ που οι περισσότεροι έχουν πιει το αμίλητο νερό και κρύβονται και άλλοι ταυτίζουν τα συμφέροντα τους με τα συμφέροντα των δημιουργών της καταστροφικής για την περιοχή μας Π.Ο.Α.Υ.
    Τώρα τα ίδια πρόσωπα, με τα ίδια μυαλά, χωρίς πολιτικό αφήγημα ,χωρίς αυτοκριτική για το καταστροφικό παρελθόν επιχειρούν να ξανά μαζευτούν για να πάρουν τη ρεβάνς, για να πάρουν την εξουσία. Η εξουσία φαίνεται ότι είναι το μέσο για να επιβιώνουν πολιτικά και κοινωνικά. Αλλά μπροστά στην επιβίωση τους, νομίζω ότι προέχει η επιβίωση του τόπου.
    Η επιβίωση του τόπου δεν γίνεται να αφεθεί στα χέρια όσων τον κατέστρεψαν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προηγούμενος έκανε πολλούς διαγωνισμούς έργων και μάλιστα όχι από το Μεσολόγγι. Ξύπνα ή μάλλον καλύτερα να λες τα ίδια κούρασες

      Διαγραφή
    2. Φίλε μοθ θέλω να σε πληροφορήσω πως ο γαλουνης έκανε διαγωνισμούς ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και μάντεψε ο γιος ποιανης έπαιρνε τα έργα.

      Διαγραφή
  4. Ο Πανταζης δηλαδή εκπροσωπείται από το Γεωργούλα;
    Για να καταλάβω
    Γιατί πριν μερικές μέρες σε ανάρτησή του άλλα έλεγε
    Ότι δεν εκπροσωπείται από κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχο σχόλιο. Θα έλθει η ώρα που θα ερωτηθούν επώνυμα και για όλα.

      Διαγραφή
  5. ατυπο γραφειο τυπου πανταζη ο γεωργουλας χωρις να ρωτησει κανεναν
    και στη κοινωφελη οτι ηθελε εκανε 5 χρονια
    πως το πε?
    ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πού να τολμήσει να βγεί μπροστά.
    Θα χάσει και το ξέρει.
    Δεν χτυπιέται ο τριανταφυλλακης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποιος και να κατέβει από το συνάφι να ξέρει ότι θα πάθει πανωλεθρία το ποτάμι του τριανταφυλακη δεν μπορεί κανένας μα κανένας να το σταματήσει γιατί αγαπητοί μου το ποτάμι αυτό είναι οιδιος ο λαός και όταν θέλει ο λαός κανένας μα κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κείμενο είναι ασύνδετο και έχει δύο συντάκτες . Στο τέλος θα τους πετάξει στη θάλασσα ο Τριανταφυλλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο