Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

«Σάρωσε» τουριστικά η Πάλαιρος, «τραβάει» μέχρι Οκτώβριο η περίοδος

 


Αισιόδοξα μηνύματα εκπέμπει η τουριστική κίνηση που καταγράφηκε το καλοκαίρι στην περιοχή της Παλαίρου, ενός από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας και … τουριστική «ναυαρχίδα» της Αιτωλοακαρνανίας τα τελευταία χρόνια.

oι πληρότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έφτασαν στα ύψη, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης να βλέπουν τους τζίρους τους να «χτυπούν» επίπεδα προ κορωνοϊού.

Μιλώντας στο agrinionews.gr ο αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κ. Δημήτρης Βίτσας τόνισε:

«Επίσημα στοιχεία ακόμη δεν υπάρχουν. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύ καλή εικόνα. Ειδικά καταλύματα όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία εκτοξεύθηκαν. Η πλειονότητα των τουριστών προέρχονται από το εξωτερικό. Περίπου 80% πληρότητα υπάρχει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Από Αγγλία και Σκανδιναβία προέρχονται κατά κύριο λόγο οι τουρίστες. Παρόλα αυτά υπήρξε και έντονη παρουσία ντόπιων αλλά και τουρισμός προερχόμενος εντός των συνόρων», υπογράμμισε αρχικά.

Και ακολούθως προσέθεσε:  «Η κίνηση στην περιοχή είναι πολύ ανεβασμένη. Φτάνουμε σε επίπεδα 2019 και φαίνεται ότι θα έχει και ανάλογη συνέχεια. Αισιοδοξούμε ότι η περίοδος θα κρατήσει μέχρι και τον Οκτώβριο. Βοήθησαν πάρα πολύ οι εξαιρετικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή, καθώς και η πολύ καλή θάλασσα που είχαμε». 

Αναμφισβήτητα η ευρύτερη περιοχή της Παλαίρου διαθέτει πέραν του φυσικού τοπίου και άλλα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα για αλματώδη τουριστική ανάπτυξη. Σε αυτά περιλαμβάνονται το αεροδρόμιο του Ακτίου και η Αμβρακία Οδός καθώς ήδη η παράκαμψη Αμφιλοχίας έφερε αποτύπωμα στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ωστόσο απομένουν και άλλα κρίσιμα βήματα. Ο  δρόμος Πογωνιά  – Πλαγιά παρουσιάζει καθυστερήσεις ενώ και ο δρόμος από Βόνιτσα προς Πάλαιρο πολύ απέχει από το να θεωρείται ο αρμόζον για μια τουριστική περιοχή.

agrinionews.

2 σχόλια:

  1. Εκεί τουρισμός 5 μηνών και εμείς ακριβώς δίπλα ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε μετά βαιων και κλάδων τη χαβούζα των ιχθυοκαλλιεργειών.Να μας χαιρόμαστε για την αγωνιστικότητα μας και τον ραγιαδισμό μας.Να τους ξαναψηφίσουμε τους 6 βουλευτές παιδιά και μη ξεχάσουμε Φαρμάκη και Κατσιφάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Πάλαιρος θα ανεβεί και άλλο έχω παρά πολλά περιθώρια και πλεονεκτήματα! Για το Νομό όμως και το Δήμο Ξηρομερου κυρίως το πράμα θα τελειώσει εκεί …από κει και κάτω το χάος που έχει πουληθεί κάτω από το τραπέζι με τους Ξηρομερίτες να είναι σε απάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο