Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο


Το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ πρώτο Προεδρικό Διάταγμα λειτουργίας του, πρόκειται να κλείσει και να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι..... Η απόφαση αυτή, για κάποιους μπορεί να ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, όμως όσοι παρακολουθούμε, χωρίς στεγανά και παρωπίδες, τις εξελίξεις στη χώρα μας, δεν εκπλαγήκαμε καθόλου.


Εδώ και χρόνια οι υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας συρρικνώνονται όλο και περισσότερο, ως αποτέλεσμα της επιλογής των κυβερνήσεων να παραμένουν δέσμιες των μνημονιακών απαιτήσεων και να εφαρμόζουν πλήρως και αναντίρρητα όλα τα – παραπάνω από 230 – μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Ως πρόσχημα για το κλείσιμο του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έτσι θα μειωθούν τα έξοδα του οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον θα υπάρχει ένα μόνο γραφείο του ΕΟΠΥΥ στο νομό μας. Έτσι οι ασθενείς που θα πρέπει να λάβουν τα φάρμακα υψηλού κόστους που χορηγούνται μόνο από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πολλά χιλιόμετρα δρόμο για να τα προμηθευτούν.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι στο Μεσολόγγι που πανηγυρίζουν γι’ αυτήν την εξέλιξη, βγάζοντας ανακοινώσεις με συγχαρητήρια για την κυβέρνηση που επιτέλους το τόλμησε. Δεν μπορούν να σκεφτούν ότι όσο εύκολα παίρνουν από το Αγρίνιο το γραφείο του ΕΟΠΥΥ, άλλο τόσο εύκολα μια ωραία πρωία μπορεί το πάρουν και από το Μεσολόγγι και να μείνει μόνο αυτό της Πάτρας.

Σε αυτόν τον κατήφορο, “βάζουν πλάτη και τα κόμματα και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, καθώς αναλώνονται σε φλύαρες ανακοινώσεις, που είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση, αλλά ποτέ δεν αγγίζουν τη ρίζα του προβλήματος, που είναι η υποδούλωση της χώρας μας με στόχο το ξεπούλημά της. Και, φυσικά, κανείς τους δεν βγαίνει ανοιχτά να πει και να δεσμευτεί ότι θα εκδιώξει από την πατρίδα μας τους κατακτητές της.

Δυστυχώς, θα επαναλάβουμε ακόμη μία φορά ότι όσο ο ελληνικός λαός ανέχεται όλα αυτά και αποδέχεται να κυβερνάται από τα κόμματα των τραπεζών και των Βρυξελλών, τότε πρέπει να περιμένει τα πολύ χειρότερα. Η μόνη λύση είναι να ενωθούμε σε ένα πλατύ, μαζικό μέτωπο ανατροπής, για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τη ζωή μας! Είναι καιρός να αποφασίσουμε ότι αξίζουμε μια καλύτερη ζωή και να τη διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, για εμάς και για τα παιδιά μας!

Αγρίνιο, 29 Σεπτεμβρίου 2022
Η Τ.Ο. Αγρινίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο