Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Γεώργιος Αποστολάκης : ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου των δημοτικών υπηρεσιών

 


πηγη facebook : Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης

Ο Δήμαρχος Ακτίου -Βόνιτσας  Γιώργος Αποστολάκης στο προσωπικό του προφίλ facebook έγραψε : Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στηριζόμενος στη διαφάνεια και τη νομιμότητα , έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του και ως μέριμνα τους φορείς και τους πολίτες, έχει προβεί στην ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου των δημοτικών υπηρεσιών....



Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στηριζόμενος στη διαφάνεια και τη νομιμότητα , έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του και ως μέριμνα τους φορείς και τους πολίτες, έχει προβεί στην ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου των δημοτικών υπηρεσιών.

🆘

O Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, κ. Γεώργιος- Θεόδωρος Αποστολάκης δήλωσε σχετικά: «Ο Εσωτερικός Έλεγχος έχει να κάνει με τη διαφάνεια, την αυτοαξιολόγηση των Δήμων , αρχές που διέπουν και βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των Αυτοδιοικητικών Προτεραιοτήτων»
🆘

Επιπροσθέτως, να επισημάνουμε ,ότι στο σύνολο των 332 Δήμων της Επικράτειάς μας και σε εφαρμογή του ανωτέρω Νόμου ο εν λόγω εσωτερικός έλεγχος ήδη εφαρμόζεται σε ποσοστό 70% και ήδη διενεργείται μέσω ανεξάρτητου πιστοποιημένου εσωτερικού ελεγκτή, υπαγομένου στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως ακριβώς κι εμείς στο δήμο μας εφαρμόζουμε, από τον μήνα Δεκέμβριο 2021 μέσω συμβάσεως βασισμένης στο άρθρο 9 παρ. 6 του Ν.4795/21.

Συγκεκριμένα ,για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο εσωτερικός έλεγχος είναι επιτακτική ανάγκη ,καθώς έχει σκοπό να εντοπιστούν λάθη και παραλείψεις που μπορούν να εκθέσουν τον Δήμο μας ,αλλά και να επηρεάσουν αρνητικά την κοινωνική παροχή του. Επιπλέον, ως Δημοτική Αρχή είναι συνειδητή επιλογή μας να υλοποιήσουμε όλες τις επιταγές του Νόμου ,με σκοπό την εξασφάλιση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της εξάλειψης οποιασδήποτε παραβατικής ενέργειας .

Έπειτα, η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες των Δήμων ,στοχεύει στην προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.Τέλος, είναι η βάση της Δημοτικής Αρχής,την οποία εκπροσωπούμε.

Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας

Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης.


22 σχόλια:

  1. Ποιος μιλάει για νομιμότητα, διαφάνεια και λογοδοσία;

    Ο εσωτερικός έλεγχος καθιερώθηκε με νόμο.
    Όλοι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τον εφαρμόσουνε.
    Σταματήστε να λέτε ψέματα επιτέλους.
    Ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρομαρα και χαλασια του αλλοι του τα γραφουν μηπως και ξερει να τα διαβασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>.

    Αυτά τα λέει ένας Δήμαρχος που επί των ημερών του , τη τελευταία οκταετία, οι Δημότες πληρώσαμε σε πρόστιμα, τόκους υπερημερίας, δικαστικά έξοδα πάνω από 140.000 ευρώ.
    Ζητείται επίσημη επώνυμη διάψευση.

    Κάποιοι έχουνε ευθύνες για αυτά.

    Φτάνει πιά η παραποίηση της πραγματικότητας και ας σταματήσουν οι μονόλογοι.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τριαντακωσταντη το έχεις παρατραβήξει με τις ανοησίες σου κάνε λίγο κράτη γιατί συνέχεια εκτιθεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στην ιστοσελίδα xiromeronews που δημοσιοποιεί τις απόψεις του Δημάρχου.

    Με αυτό το τρόπο θα μάθουνε οι Δημότες, πόσο παραποιεί ο Δήμαρχος την πραγματικότητα.

    Συνεχίστε τη δημοσίευση των απόψεων του.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι βλήμα ο άνθρωπος κοροϊδευει τον κόσμο σαν και ζουμε σε άλλο πλανήτη. Αυτός δεν είναι ικανός να κάνει τα αυτονόητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.ΤΟΥ ΈΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ. ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΕΛΟς ΤΟ ΦΑΓΟΠΌΤΙ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΈΒΕΙ.ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλαζονεία με αρκετή δόση βλακείας οδηγούν στη συντριβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μία παροιμία λέει << Πρέπει να είσαι μεγάλη λέρα για να κυβερνάς γαλέρα>>. Επίκαιρη όσο ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός έδωσε το δικαίωμα δημαρχε σε έξω θεσμικό ούτε που καν σε ψιφησε να οδηγεί το αυτοκίνητο του δήμου στην Κατουνα σήμερα το πρωί. Έπρεπε να ντρέπεσαι και να έχεις το θράσος να μας μιλάς για διαφάνεια και νομιμότητα ντροπή πρωτα σε εσένα και μετά στα λαμόγια που έχεις εδώ και μας κυβερνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι δουλεια εχει το οχημα του δημου Δημαρχε καθε σαβατ/κο στο θυρρειο και το κιτρινο αγροτικο το εχουν στη βονιτσα : ασφαλως να γεμισει πετρελαιο
    σα δεν ντρεπεστε κι ο κοσμος δεν εχει να παρει ψωμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα τη δική σου συμπεριφορά Δήμαρχε απέναντι στους πολίτες που για διάφορους λόγους έρχονται στο Δημαρχείο και μετά κρίνει και τους άλλους.Εχω προσωπική πείρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχει. Βρομησει. Πολύ. Εκεί. Στη. Κατουνα. Δε. Λέω. Περισσότερα. Θα. Βγουν. Λίγο. Πριν. Της. Εκλογές. Κ. Θείτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο θείτσα ότι έκανε στην Αθηνά θα το πληρώσει τους το κρατάμε. Μην νομίζουν ότι πέρασε ο καιρός και ξεχάστηκε τίποτα. Ας έρθουν την Παρασκευή στο Συμβούλιο. Θα μιλήσουν τα λαμόγια για διαφάνεια που δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Τουλάχιστον όσο ήταν η γυναίκα αυτή ήταν όλα διαφορετικά .

      Διαγραφή
  14. Διαφάνεια???χαχαχαχα
    Αποστολάκης κ Διαφάνεια καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο, να μιλάει για νομιμότητα και διαφάνεια ο Δήμαρχος που δίνει απευθείας αναθέσεις στον αδερφό της γυναίκας του. Ντροπή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχουν και όρια στη ξεφτίλα. Να μιλάει για νομιμότητα και διαφάνεια ο Γεωρθοδόρος πάει πολύ. Μάλλον βρίσκεται σε πλήρη πανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΕΡΝΑΓΕ ΚΑΜΑΡΟΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΣΑΓΚΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eδώ και δύο χρόνια Ο Δήμαρχος Αποστολάκης και ο Στούπας Πρόεδρος του ΔΣ κατήργησαν την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου τη Βόνιτσα.
    Ταυτόχρονα μιλάνε για νομιμότητα , διαφάνεια και έλεγχο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦΑΙΝΕΤΕ. ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ. ΟΤΙ. Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ. ΚΑΙ. ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ Η. ΝΑ ΜΗΝ. ΤΑ. ΡΙΞΩ. ΓΙΩΡΓΟ. ΡΙΞΤΑ. ΓΙΑΤΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. ΟΣΟ ΔΕΝ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ. φΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για ποιο λόγο ακυρώθηκε το Συμβούλιο στην Κατουνα αφού δεν αφήσατε τίποτα οποίος έφτανε βουταγε ακυρώθηκε λέει γιατί κάποιοι δεν φρόντισαν να φτιάξουν τη μικροφωνικη. Φυγετε να ξεβρωμίσει ο τόπος. Μόνο ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο