Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Κλιματιστικό vs Ρεύμα: Χρήσιμες συμβουλές σωστής χρήσης του κλιματιστικού για εξοικονόμηση χρημάτων!


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την σωστή και οικονομική λειτουργία του κλιματιστικού

Η κάθε σκέψη του μέσου ελληνικού νοικοκυριού είναι αν χρησιμοποιώ κλιματιστικό όλο το καλοκαίρι θα έρθει φουσκωμένος ο λογαριασμός του ρεύματος! Κάτι πρέπει να κάνω; Τι όμως;....

Διαβάστε περισσότερα »

Η Nature Home φτιάχνει αυτή τη στήλη για σένα που αγωνιάς για το πως θα κλιματίζεις το χώρο σου όλο το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι και το 2022 θα είναι αρκετά καυτό σύμφωνα με τις προβλέψεις, όπως σίγουρα όλοι μας το έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει.

Σου έχω μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια (άρα και χρήμα) βάση της χρήσης του κλιματιστικού σου.

Έγκαιρη Συντήρηση

Ναι, όπως κατάλαβες η συντήρηση που αρκετοί την αμελούν εκτός από την υγιεινή που προσφέρει ένα σωστά συντηρημένο κλιματιστικό όπως (μύκητες, σκόνη κ.α) που εισπνέουμε, σου εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας.


Το καλοσυντηρημένο μηχάνημα με σωστά επίπεδα ψυκτικών υγρών εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια


Αρκεί, να γίνει από πιστοποιημένο ψυκτικό που γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να προσέξει στην συντήρηση πέραν από ένα επιφανειακό καθαρισμό.


Tips: Προτείνω σε περίπτωση που το χρησιμοποιείς τον χειμώνα για θέρμανση και το καλοκαίρι για ψύξη δύο συντηρήσεις τον χρόνο. Ιδανικά κάθε φθινόπωρο και κάθε άνοιξη.


Συνεχόμενη λειτουργία


Μην σου φαίνεται περίεργο!


Το κλιματιστικό είναι προτιμότερο να είναι αναμμένο πολλές ώρες σε λειτουργία σε υψηλότερη θερμοκρασία παρά να τ’ ανοίγουμε και να το κλείνουμε συνεχώς.


Σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας


Βασική αρχή είναι ότι ο θερμοστάτης του κλιματιστικού πρέπει να ρυθμίζεται πάντα στη θερμοκρασία που ιδανικά θα θέλαμε να επικρατεί στο χώρο μας. Βάζοντας τον θερμοστάτη σε ακραίες θερμοκρασίας το μόνο που πετυχαίνουμε είναι σπατάλη ενέργειας.


Συνδυασμός με φυσικούς τρόπους


Για να μην έχουμε εκπλήξεις στους λογαριασμούς ρεύματος, θα βοηθούσε αν έχουμε για παράδειγμα το κλιματιστικό του υπνοδωματίου σε λειτουργία να κλείνουμε τα παντζούρια, στόρια ή κουρτίνες, να κατεβάζουμε τις τέντες, έτσι ώστε να προστατεύεται ο χώρος από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες που είναι και οι ώρες αιχμής.


Με αυτό τον τρόπο η ψύξη στον χώρο είναι ταχύτερη και φυσικά πιο οικονομική.


Tips: Μπορείτε να βάλετε ένα ανεμιστήρα τύπου ορθοστάτη και παράλληλα να δουλεύει με το κλιματιστικό. Θα σκεφτείς πως καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια αλλά το αντίθετο συμβαίνει καθώς η ενέργεια του ανεμιστήρα είναι πολύ μικρή και βοηθάς να έχεις περισσότερο κλιματισμό στο δωμάτιο.


Πάτησε να δεις τον ανεμιστήρα που σε βολεύει Εδώ


Θέση της εσωτερικής μονάδας


Τοποθετούμε πάντοτε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού σε τέτοια θέση ώστε ο κλιματιζόμενος αέρας να μην πέφτει απευθείας πάνω μας. Προτιμάμε να την εγκαθιστούμε μακριά από συσκευές που βγάζουν έντονη θερμότητα (π.χ. θερμαντικά σώματα, ηλεκτρικές κουζίνες) και μακριά από τζαμαρίες ώστε να μη μειώνεται η απόδοσή της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο θερμοστάτης τέλος πρέπει να βρίσκεται σε κεντρική θέση στο χώρο, μακριά από πηγές θερμότητας και χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο.


Θέση της εξωτερικής μονάδας


Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο εξωτερικό καλά αεριζόμενο, το δυνατόν προστατευμένη από την άμεση έκθεση στον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες, όπως ισχυρούς ανέμους. Η θέση της θα πρέπει να είναι ελεύθερη από περιφερειακά εμπόδια, τουλάχιστον σε ακτίνα 35cm, όπως φυτά, έπιπλα κήπου ή οτιδήποτε άλλο που πιθανά να παρεμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα στο μηχάνημα. Η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, ώστε να μη μειώνεται η απόδοση του μηχανήματος.


Οικονομικά και ποιοτικά κλιματιστικά σου παρέχει η Nature Home  με εγγύηση καλής λειτουργίας για 2 χρόνια και μην ξεχάσεις ότι ο μηχανολόγος μας μπορεί να σου κάνει δωρεάν την μελέτη για το κλιματιστικό του χώρου σου. Έτσι θα κάνεις σωστή και οικονομική επιλογή! 

Δες όλα τα κλιματιστικά και ανεμιστήρες Εδώ

Αν βρήκες ενδιαφέρον αυτό που διάβασες κάνε μας Like στα social της αρεσκείας σου για να μην χάνεις γνώσεις που δεν θα τις δεις αλλού.

Social Media

 facebook

    instagram 

 youtube

 Και αν θες να συζητάμε και να λύνουμε τις απορίες σου γρήγορα σε φιλικό κλίμα πάτησε like στην ομάδα μας και γίνε μέλος! μέλος ομάδας εδώ

naturehome



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο