O Πρόεδρος, κ. Απόστολος Τουραλιάς, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια συγχαίρουν την κα Νάνσυ Παντελεημονίτου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της Galaxidi Marine Farm, Μέλος της ΕΛΟΠΥ, για το Βραβείο Αριστείας της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) ......
Διαβάστε περισσότερα »
που της απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει την αναγνώριση του FEAP για την εξαιρετική συμβολή μιας προσωπικότητας στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη. Οι υποψήφιοι παρουσιάζονται από τα Μέλη του FEAP και η απόφαση λαμβάνεται από τους προηγούμενους αποδέκτες του βραβείου.
που της απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει την αναγνώριση του FEAP για την εξαιρετική συμβολή μιας προσωπικότητας στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη. Οι υποψήφιοι παρουσιάζονται από τα Μέλη του FEAP και η απόφαση λαμβάνεται από τους προηγούμενους αποδέκτες του βραβείου.
Η κα Παντελεημονίτου είναι μια πραγματική πρωτοπόρος του κλάδου στην Ελλάδα, καθώς έχει αφιερώσει πάνω από 35 χρόνια στον τομέα της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του κλάδου σε διοικητικό, επιστημονικό και θεσμικό επίπεδο.
Όλα ξεκίνησαν το 1987 όταν η πρωτοποριακή νορβηγική εταιρεία Marine Farm ASA αναζητούσε συνεργάτη για την παραγωγή μεσογειακών ειδών στην Ελλάδα και αναγνώρισε στην κα Παντελεημονίτου την ιδανικό υποψήφια. Με τον επίσης παγκοσμίως πρωτοπόρο της υδατοκαλλιέργειας κ. Bjørn Myrseth και μια ομάδα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο ίδρυσαν την Galaxidi Marine Farm. Η κα Παντελεημονίτου έγινε η μόνη γυναίκα ιδρύτρια εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας σε ολόκληρο τον κλάδο και η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας παγκοσμίως. Έκτοτε και υπό την ηγεσία της, η Galaxidi Marine Farm εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ειδών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ε.Ε., με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη έρευνας και καινοτομίας, καθώς έχει συμμετάσχει και διευθύνει πολλά ερευνητικά προγράμματα.
Όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις θεσμικές και συλλογικές δράσεις του κλάδου. Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει υπηρετήσει στα Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (Σ.Ε.Θ.) και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και είναι η πρώτη εκπρόσωπος από την Ελλάδα στην Επιτροπή Medaqua του FEAP, την οποία μάλιστα βοήθησε να καθιερωθεί ως ένα πολύ σημαντικό φόρουμ για τους παραγωγούς τσιπούρας και λαβρακιού.
Το πάθος και η αφοσίωση της στην ιχθυοκαλλιέργεια, την έχουν αναδείξει σε πρότυπο γυναίκας και επιχειρηματία. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό, κυρίως λόγω της σεμνότητάς της, είναι ότι το πάθος της για την ιχθυοκαλλιέργεια συνδυάζεται με το πάθος της για τη φιλανθρωπία, καθώς ακούραστα και γενναιόδωρα ευεργέτησε την πόλη της, το Γαλαξίδι, υποστηρίζοντας τοπικά σχολεία, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και ευπαθείς ομάδες.
Εκτός από την επιτυχία της ως αυτοδημιούργητης επιχειρηματία, είναι πάνω από όλα μητρική φιγούρα για την ευρύτερη οικογένεια των συναδέλφων, συντοπιτών και εργαζομένων της. Για την κα. Νάνσυ Παντελεημονίτου, η Galaxidi Marine Farm είναι όνειρο ζωής και για όλους εμάς στην ΕΛΟΠΥ η πρώτη κυρία της ιχθυοκαλλιέργειας, αποδεικνύοντας σταθερά και έμπρακτα τον ρόλο του κλάδου στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.
Σχετικά με το Fish from Greece
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
ΣΤΗ ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΈΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΙΆΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι άνθρωποι είναι αριθμοί
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Μάρξ που ήταν σωστός άνθρωπος για τον κόσμο της εργασίας, , δέν τον διαβάζουν σωστά οι εργαζόμενοι-άνθρωποι.
ΔιαγραφήΣας κρατανε εκει με τη βια ??
ΑπάντησηΔιαγραφή1:21 ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΗΜΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Η ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ
ΑπάντησηΔιαγραφή