Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Η παρουσίαση του βιβλίου «Αγρίνιο. Τόποι Μνήμης» του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Δ. Κονταξή έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου – πρώην Τράπεζα της Ελλάδος.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη τον συγγραφέα για το πολυεπίπεδο ερευνητικό έργο και την άοκνη προσπάθεια του για τη διάσωση της μνήμης : «Αποτελεί τιμή για όλους εμάς να μοιραζόμαστε αυτή τη μοναδική στιγμή.....

επιβεβαιώνοντας ότι η μεγάλη παρακαταθήκη κάθε λαού είναι η μνήμη. Ο συγγραφέας, διακεκριμένος καθηγητής, ακολουθεί τα ίχνη του Αγρινίου στο χρόνο, αποκαλύπτει αρχειακό υλικό και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Καταγράφει κάθε γωνιά της πόλης μας που είναι συνδεδεμένη με ένα κομμάτι πολιτισμού και παράδοσης.

Από τις σελίδες του βιβλίου ξεπηδούν μνήμες, ανείπωτες ιστορίες και ενθύμια παράδοσης που μας υπενθυμίζουν πως, οτιδήποτε στηρίζει την ιστορική μνήμη

και σφυρηλατεί την ενότητα της κοινωνίας, αποτελεί εφαλτήριο δύναμης».



Ομιλητές της εκδήλωσης η κ. Μεταξούλα Μανικάρου, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η κ. Μαρία Αγγέλη, Διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας και ο κ. Κώστας Πατρώνης, Πολιτικός Μηχανικός, Ερευνητής.

Ο κ. Κωστας Κονταξης ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην έκδοση και ανέφερε ότι : “το βιβλίο «Αγρίνιο. Τόποι Μνήμης» αποτελεί για εμένα ελάχιστη εξόφληση χρέους για την πόλη που με καλοδέχτηκε από το 1974”.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» Νίκος Κανής.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο