Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Προϋπολογισμός ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ! Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Ο Δήμος Ξηρομέρου αναμένεται σήμερα, μεσούντος του χρόνου, να αποκτήσει προϋπολογισμό για το έτος 2022, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, ιστορική αρνητική επίδοση στα χρονικά της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.......
Διαβάστε περισσότερα »

Η πρωτοφανής υστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος από μόνη της καταδεικνύει, με τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο ,την ανίατη ασθένεια από την οποία πάσχει, στο σύνολό του, το αυτοδιοικητικό σύστημα και όσοι το απαρτίζουν και πρωταγωνιστούν στην κατάντια στην οποία έχει περιέλθει, συμπαρασύροντας τον τόπο στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική μιζέρια, που όμοιά της θα δυσκολευτεί κάποιος να συναντήσει, σε άλλο μέρος της χώρας.

Αν λοιπόν , το Ξηρόμερο βρίσκεται εδώ που βρίσκεται αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα των πρακτικών, των μεθοδεύσεων και της άρρωστης κουλτούρας την οποία ενστερνίζονται και έχουν κάνει κτήμα τους οι τοπικοί παράγοντες ενώ ανεύθυνα και ‘’ελαφρά τη καρδία’’ τους ακολουθούν , δυστυχώς, αρκετοί συμπολίτες μας, αντί να τους εξαποστείλουν.

‘’Φταίει και ο ίδιος ο λαός, που είναι μαραζιάρης’’, όπως λέει και ο εθνικός μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος.

Αλλά γι αυτό το θέμα, εν καιρώ θα έχουμε πολλά να πούμε, γιατί βλέπετε το πολιτικό κόστος δεν αφορά όλους, παρά μόνο εκείνους, που προσμετρούν και συνυπολογίζουν τα πάντα με μοναδικό τους κριτήριο, αποκλειστικά το δικό τους όφελος.

Σε ότι αφορά στη σημερινή συνεδρίαση ( 8μμ) , αναμένεται να κυλήσει ομαλά, αφού ούτως ή άλλως ο προϋπολογισμός θα ‘’περάσει’’ ακόμη και ως προϋπολογισμός μειοψηφίας. Αρκεί δηλαδή ακόμη και μία θετική ψήφος, μετά τις δύο αποτυχίες υπερψήφισής του, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία. Θα πρόκειται, ασφαλώς, για μία πολιτική ήττα ολκής για την πλειοψηφούσα παράταξη και προσωπικά για τον Δήμαρχο κ. Τριανταφυλλάκη, που δεν θα μπορεί να είναι υπερήφανος για ένα προϋπολογισμό μειοψηφίας.

Μέχρι τη στιγμή, που γράφονταν οι γραμμές αυτές, οι θετικές ψήφοι υπολογίζονταν στις 10 με 11. Ασχέτως, πάντως, του αποτελέσματος, επί του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, θα κρέμεται η ‘’Δαμόκλειος Σπάθη’’ του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που, ενδέχεται να ανατρέψει τα πάντα. Ήδη, η συστημένη επιστολή με την προσφυγή του κ. Στάικου έχει φθάσει στο Ανώτατο Ελεγκτικό Όργανο, το οποίο καλείται, εντός ενός μηνός να αποφανθεί επί του θέματος προσφυγής.

Πάντως, ο Ελεγκτής Νομιμότητας, όπου προσέφυγε ο κ Γαλούνης κοινοποίησε στο Δήμο την προσφυγή, ο οποίος καλείται μέχρι τέλους του μήνα να δώσει εξηγήσεις για τα όσα καταγγέλλει ο αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις και το περίφημο κονδύλι των 500.000 ευρώ.

13 σχόλια:

  1. στο Μαντείο των Δελφών.

    Εκεί λοιπόν, βάζανε ένα κορίτσι πάνω σ' ένα τρίποδο, μάσαγε τη δάφνη της, κάπνιζε τις αναθυμιάσεις της κι άρχιζε τα δικά της.
    Μέλλοντας πατήρ, πάει που λες στο μαντείο αγχωμένος και κάνει την κλασική ερώτηση που τώρα πια την κάνουμε στον υπέρηχο. Η Πυθία ωστόσο μηχάνημα δεν είχε, γι' αυτό κι απάντησε ως εξής: "Άρρεν, ου θήλυ" ("Αγόρι, όχι κορίτσι"). Ε, κι όταν του 'βγήκε κόρη, έκανε το κλασικό κόλπο με το κόμμα. "Άρρεν ου, θήλυ! εννοούσα (Αγόρι όχι, κορίτσι!)". Κάτι τέτοιο μου θυμίζεις..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σε ενδιαφέρει εσένα άν ο κ.
      Θωμάς αγαπάει εκτος απο το χωριό του και όλα τα χωριά του δήμου Ξηρομερου.

      Διαγραφή
  3. Γιατί φίλε 2.38? Τι από αυτά που λέει δεν ισχύει? Γεγονότα παραθέτει. Δυστυχώς 2-3 άτομα κάνουν ότι θέλουν στο δήμο κ οι υπόλοιποι είναι μαριονέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προυπολογισμός της ντροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο προϋπολογισμός 5 χρόνια που έκρυβε ο γαλουνης και η ομάδα αυτά που χρωστάνε ήταν καλύτερος. Μήπως να σου θυμησω: 600000 δεη 120000φοσδα 80000 δευα Αγρινίου 1500000 προφορικές απευθείας αναθέσεις. Χρωστάνε σε όποιον μίλαγε ελληνικα

      Διαγραφή
  5. Στις συνεδρίασεις του δημοτικού συμβουλίου και στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας,
    δέν κρίνονται μόνο πολιτικά οι πολιτικές θέσεις των δημοτικών παράταξεων και δημοτικών συμβούλων στο θέμα του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022 του δήμου μας,
    αλλά κρίνονται πολιτικά και για τον τρόπο που αντιλάμβάνονται τους θεσμούς λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας :《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος δεν αγαπάει τον εαυτό του τα χωριά θα αγαπήσει αρε που ασχολείστε με έναν λιγουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε όχι και ληγούρις.σου ζήτησε εσένα ποτέ κάτι. ? και λες έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθηκε ο Μπαρμπαρουσης. Δέκα οι ψήφοι, όπως ακριβώς έγραψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο