Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Άρθρο στην Εφημερίδα Συνείδηση: Τελικά, τόσα χρόνια σε τι αναπτύσσεται το Ξηρόμερο; Επώνυμη απάντηση από τον Πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτη Χολή.

 


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Χθες 23 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Συνείδηση», ένα άρθρο (δεν φέρει υπογραφή συγκεκριμένου Δημοσιογράφου), με τον τίτλο: Τελικά, τόσα χρόνια σε τι αναπτύσσεται το Ξηρόμερο; (δείτε εδώ) Με επώνυμο άρθρο του ο Παναγιώτης Χολής, απαντά......


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.
Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ.
Πηγή άρθρου: Σελίδα Facebook.

Σωστό το ερώτημα σας, μπερδεμένο και ειρωνικό το κείμενο. Σε τι αναπτύσσετε το Ξηρόμερο; Να σας πω σε τι θέλει να αναπτυχθεί; Να αναπτυχθεί η παράκτια ζώνη τουριστικά και με παραθεριστική κατοικία και ελεύθερες παραλίες για τους κατοίκους του Νομού. Να αναπτύξει την Αλιεία και ειδικά την παράκτια. Να καλλιεργηθούν τα χωράφια να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία.
Να οργανωθεί, να εκσυγχρονιστεί και να συγκεντρωθεί η ιχθυοκαλλιέργεια στο ανοιχτό πέλαγος, μακριά από τις ακτές Αστακού - Μύτικα - Καλάμου - Καστού. Ότι έλεγε το ΠΕΧΩΔΕ και η Νομαρχία το 1995 και 1998.
Να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου καθώς και η θρησκευτική και πολιτιστική του κληρονομιά.
Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά ακόμη είναι αυτά που πρέπει να γίνουν.
Για να γίνουν όμως, αν γίνουν, χρειάζονται χωροταξικά για όλες τις οικονομικές δραστηριότητες.
Η Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ και Αιτωλ/νίας των 26.000 στρεμμάτων στη θάλασσα, χιλιάδων άγνωστων στρεμμάτων στην παράκτια ζώνη, δεν αφήνουν περιθώρια για πολύπλευρο αναπτυξιακό μέλλον.
Τα 41.000 στρέμματα ανεμογεννητριών και τα 40.000 στρέμματα φωτοβολταϊκών στις κορυφές και πεδιάδες του Ξηρομέρου, δεν εγγυώνται την ανωτέρω ανάπτυξη.
Η πραγματική καταστροφή του βυθού και της Ποσειδωνίας σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική καταστροφή από τις Α.Π.Ε., τελειώνουν μια για πάντα τα επαγγέλματα των αλιέων, γεωργών και κτηνοτρόφων και ενταφιάζεται η οποία δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησης του παράκτιου τμήματος του Ξηρομέρου.
Σε όλα αυτά η σιωπή της δημοσιογραφίας, είναι και ενοχή και δειλία.
Το γιατί δεν έγινε η ανάπτυξη παλιά, μπορείτε να ρωτήσετε όλους όσους πέρασαν από κομβικά πόστα της εξουσίας, αλλά και όσους πτώχευσαν τις εταιρείες τους και όλους όσους έφτιαξαν ένα Πλατυγιάλι, στο πουθενά και ακόμα ψάχνουν τι να το κάνουν
Μη αφήνετε λοιπόν υπονοούμενα και για πολίτες που κατοικούν στη Αθήνα, απλά γιατί έτσι βολεύει κάποιους, πολιτικά, δημοσιογραφικά, κομματικά και οικονομικά.
Σας ευχαριστώ.

5 σχόλια:

  1. ΠΑΝΟ ....ΦΤΑΙΣ και οσο προλαβενεις και μπορεις διορθωσετα ξαναλεω οσο μπορεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταίει γιατί δεν αφήνει κα αφήσουν οι ιχθυοκαλλιεργειες μέσα στα σπίτια μας; σωστά δεν έχει παιδιά να βολέψει για προϊστάμενους και μέτρεσες για γραμματείς.....
      Να ανεβει.

      Διαγραφή
  2. Εμ βέβαια αυτοί που είχαν τα κομβικά πόστα εξουσίας εμπόδιζαν την ανάπτυξη. Ποιά τουριστική ανάπτυξη όμως εμπόδισαν; Πότε υπήρξε ενδιαφέρον για τουριστική επένδυση; Ούτε καν στο Μαραθιά που τον θεωρούμε φιλέτο. Φίλε Πάνο για απάντησέ μας εάν αύριο ζητήσει κάποιος τη Βελά τι θα κάνετε όλοι εσείς που έχετε κατασκηνώσει εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχα Θεός. Βελας. Οι φαβελες του Ξηρομέρου. Και μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη. Οι άλλοι να βάζουν εκατομμύρια ή όσο ιδρώτα έχουν και έρχονται οι φενταγιν και απλωνουνε παράγκες. Αλλά τι τουρισμό περιμένουμε όταν μέσα στο Μύτικα έχει βάλει ο άλλος τροχόσπιτο μέσα στο χωριό κι εμείς δεν τού το έχουμε πετάξει στη θάλασσα; Για ένα δεκαρικο λόγο είναι όλοι. Τώρα να γκρεμιστούν οι παράγκες στο βελα. Είναι δυσφήμιση και βούτυρο στο ψωμί των υποστηρικτών της ποαυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι λέμε να ισχύει για τους άλλους, επένδυση όχι εδώ η Βέλα δικιά μας , λίγο πιο πέρα από ασπρογιαλη Βέλα Αγριλιά κ πάει λέγοντας , που να γίνει τουριστική επενδυση ?? εμένα ρωτάς ... πάντως όχι εδώ κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο