Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα στην Κανδήλα Ξηρομέρου


πηγη facebook Δημήτρης Τριαντακωνσταντής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο LIFE Geocarbon στην Κανδήλα Ξηρομέρου - Αλυζία που διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα - ELGO Dimitra (Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων-ΕΛΓΟ / Soil & Water Resources Institute-HAO) και το Δήμο Ξηρομέρου, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.....

Διαβάστε περισσότερα »



Στην εκδήλωση μίλησαν εκτός από τον Συντονιστή του έργου, Δρ. Δημήτρη Τριαντακωνσταντή, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μπίθας από το ΙΑΠΑΔ του Panteion University, ο καθηγητής Barouchas Pantelis από το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras και το Εδαφολογικό Εργαστήριο Δυτικής Ελλάδας - Western Greece Soil Laboratory καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες, Σπυρίδων Δέτσικας και Filiw Petridou.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα οφέλη της γεωργίας δέσμευσης άνθρακα τόσο για τον παραγωγό όσο και για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Το κοινό ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχοντας με παρατηρήσεις που διευκόλυναν να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Giannis Triantafillakis, ο οποίος καλωσόρισε τους συντελεστές του έργου LIFE Geocarbon και τόνισε την σημασία που έχει το έργο στην καταγραφή του ανθρακικού αποτυπώματος των καλλιεργειών. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι πολιτευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κα Γεωργία Μπόκα και κος Θανάσης Παπαθανάσης.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, εκπρόσωπος του βουλευτή κου Κώστα Καραγκούνη, γεωπόνοι και παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο