Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Προσκυνηματική εκδρομή Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας στον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.


Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού μας, την Τρίτη 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας μας στη Θεσσαλονίκη......

Βασικός προορισμός μας ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής Θεσσαλονίκης όπου έχει ενταφιαστεί ο μεγάλος και σύγχρονος Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Στην συγκεκριμένη Ιερά Μονή είχαμε την δυνατότητα να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου και απόμτημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο του τοπικού μας Αγίου Θεωνά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης καθώς και οι Τ.Κάρες των τοπικών μας Αγίων Οσιομαρτύρων Ιακώβου και των μαθητών του Αγίων Ιακώβου και Διονυσίου οι οποίοι ασκήτευσαν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Αναλήψεως Τριχωνίδος.

Το απόγευμα επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου και προσκυνήσαμε την Τιμία Κάρα και τα Ιερά και Χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου τα οποία αποτελούν πηγή ευλογία, θαυμάτων και ευεργεσιών για όλους τους ευσεβείς προσκυνητές του Αγίου.

Ολοκληρώνοντας την εκδρομή μας επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου Σιάτιστας, όπου μετά την υποδοχή και την ομιλία της Γερόντισσας Θεολογίας προσκυνήσαμε την ιστορική και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη καθώς και η πνευματική ωφέλεια, μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε ποιο κοντά, να ψυχαγωγηθούμε όπως θέλει ο Θεός αλλά και να ωφεληθούμε πνευματικά από αυτά τα οποία ακούσαμε και είδαμε σ’ αυτά ιερά προσκυνήματα που επισκεφθήκαμε.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο, όπου και πάλι πρώτα ο Θεός θα επισκεφτούμε ευλογημένους και Αγιασμένους τόπους.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή αλλά και για την τόσο όμορφη και πνευματική ατμόσφαιρα την οποία ζήσαμε.

Η Παναγία και οι Άγιοι μας να είναι βοήθεια σε όλους.












 






agiosathanasioskatounas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο