Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Μωβ Μέδουσες: Δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους στις παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου.


    Οι μωβ μέδουσες έχουν εξαπλωθεί στις παραλίες της Ελλάδας, με την πρώτη τους εμφάνισή τους σε περιοχές του Ιονίου, έχουν εξαπλωθεί και δεν λείπουν πλέον από τις θάλασσες στην Αττική και άλλων περιοχών της Ελλάδας.


Στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, και τις παραλίες του, δεν εμφανίζεται το συγκεκριμένο είδους μέδουσας σύμφωνα με το χάρτη θεάσεις από τον ιστότοπο inaturalist.org που δείχνει σε ποιες περιοχές εντοπίζονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, για να ξέρουμε πού μπορούμε να κολυμπάμε άφοβα και πού πρέπει να προσέχουμε διπλά πριν πάρουμε την απόφαση να βουτήξουμε. 

 Διαβάστε περισσότερα »

 

Ενημερωθείτε για τις περιοχές που υπάρχουν μωβ μέδουσες στην Ελλάδα ΕΔΩ


Σύμφωνα με την thetoc.gr οι μωβ μέδουσες έχουν εξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους λουόμενους στις παραλίες της Ελλάδας, μιας και αρκετές περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα, με το τσίμπημά τους να είναι εξαιρετικά επώδυνο. Η αμμωνία δεν αποτελεί λύση για το πρήξιμο και τον οξύ πόνο που προκαλεί.

Στην ιστοσελίδα thetoc.gr ο κ. Χρήστου, μας δίνει πληροφορίες τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τσιμπήματος μωβ μέδουσας.  Όπως σημειώνει ο κ. Χρήστου, σε περίπτωση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε, το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι είναι το καλύτερο σαν πρώτη βοήθεια.

"Στην αρχή ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό, μετά βάζουμε μείγμα μαγειρικής σόδας με θαλασσινό νερό -ποσότητα ένα προς ένα- πάνω στο σημείο που μας τσίμπησε για δύο με τρία λεπτά και αυτό σταματά την εξάπλωση της τοξίνης. Μετά καθαρίζουμε με μια πλαστική κάρτα για να φύγουν τα υπολείμματα και στη συνέχεια βάζουμε πάγο για 5-15 λεπτά για να σταματήσει ο πόνος", υπογράμμισε ο ωκεανολόγος και πρόσθεσε ότι απαγορεύεται να βάλουμε στο σημείο ξύδι, αμμωνία, αλκοόλ και νερό.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο