Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

5 Ιουνίου 2022: Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σημαδεύτηκε από την καταστροφή άλλων τεσσάρων χιλιάδων στρεμμάτων χαμηλής βλάστησης

Μόνο οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον


Η φετινή 5 Ιούνη, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντός, μας βρίσκει με περισσότερα περιβαλλοντικά προβλήματα από ποτέ.....

Μετά τις μεγάλες καταστροφές στο Μάτι στη Μάνδρα και σε άλλες περιοχές της χώρας, πέρσι καταστράφηκαν άλλο ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών, που οφείλονται κυρίως στις ελλείψεις μέτρων δασοπροστασίας.

Η Κυβέρνηση όμως αδιαφορεί και μετά από όλα αυτά, φέτος είχε δοθεί μόλις το 0,04 % του προϋπολογισμού για την διαχείριση και προστασία των δασών και από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού έχουν ήδη καταστραφεί 4.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό.

Η κυβέρνηση θεωρεί τις καταστροφές ως μία επιπλέον ευκαιρία για την προώθηση μέτρων εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο αρμόδιος υπουργός Στυλιανίδης με κυνισμό, μας προειδοποιεί για σκληρό καλοκαίρι και ήδη έχει ψηφιστεί ο νέος κλιματικός νόμος (4936/2022) που φορτώνει και άλλα βάρη στον λαό, τάχα για την προστασία του περιβάλλοντος. Υποχρεώνει τον λαό να πληρώνει την «πράσινη ανάπτυξη» τους «πράσινους φόρους», το «πράσινο ρεύμα», την υποχρεωτική ουσιαστικά αντικατάσταση αυτοκινήτων, υποδομών, εξοπλισμού, την οποία θα επιβαρυνθούν οι πολίτες, ενώ η πολιτεία αποσύρεται από την προστασία δασών και περιοχών που κινδυνεύουν από πλημμύρες και επιρρίπτει την ευθύνη για την ασφάλεια κατοικιών και περιουσιών στους πολίτες μέσω ιδιωτικών ασφαλίσεων.

Η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη θα φέρει στα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που την διαχειρίζονται 300 δις € από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η συνειδητή εγκατάλειψη του λιγνίτη - μάλιστα πριν από άλλες χώρες της Ευρώπης - προς όφελος του φυσικού Αερίου, εκτοξεύει τις τιμές της Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ τα τεράστια αιολικά πάρκα και οι ανεμογεννήτριες καταστρέφουν βουνά και περιβάλλον.

Η μοναδική απάντηση στις συνεχιζόμενες καταστροφικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα των τελευταίων επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι η ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον ανήκει στο λαό και στις επόμενες γενιές. Είναι η ίδια η ζωή.

Ο αγώνας για την προστασία του είναι χρέος όλων μας.



Το Γραφείο Τύπου 6.6.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο