Σάββατο 2 Απριλίου 2022

UNICEF: …Μπορεί να ισχυριστεί πως είναι (η Ελλάδα) η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να είσαι παιδί...


Πριν λίγες ημέρες υπήρξε μια άκρως σοκαριστική δήλωση για την Ελλάδα, του Λουτσιάνο Καλεστίνι επίσημου εκπροσώπου της UNICEF στη χώρα μας, που βέβαια δεν έγινε «αποδεκτή» και δεν είχε καμία «τύχη» από την συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης: «Μπορεί να ισχυριστεί πως είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να είσαι παιδί... Αυτό μας λένε τα δεδομένα».....

Με αφορμή αυτή την δήλωση, θέλουμε να θυμίσουμε ότι το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρέλαβε την παιδική φτώχεια στο 26,6% και την παρέδωσε το 2019 στο 21,1% δηλαδή με μείωση 5,5 μονάδων. Τότε λοιπόν το 2019, μόλις βγαίναμε από τα μνημόνια, κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει την παιδική φτώχεια κάτω από το ποσοστό του 22,5% που ήταν το 2005, σε εποχές ευημερίας και ανάπτυξης!

Σήμερα οι προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας -με βασικό στόχο τη δραστική περαιτέρω μείωση του ποσοστού παιδικής φτώχειας- περιλαμβάνει ένα νέο καθολικό σύστημα δωρεάν υπηρεσιών φροντίδας, με επαρκείς δημόσιες δαπάνες ως ένα δίκτυο ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας & πρόνοιας που ακολουθεί τον κάθε πολίτη στη διάρκεια της ζωής του και παρεμβαίνει με παροχές και ανάλογες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας ή και μεικτές, όποτε χρειαστεί.

Ειδικά για το παιδί προβλέπεται φροντίδα στην κοινότητα με ευρύτερα συντονισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Αναπήρων Παιδιών, Κέντρα Στήριξης Οικογένειας κ.λπ. που θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό, με βάση ένα Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Σύστημα Συντονισμού και Αξιολόγησης Δράσεων σε κεντρικό επίπεδο, τον λεγόμενο «ψηφιακό βραχίονα του κράτους».

31/3/2022
Γραφείο Τύπου της Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο