Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Λίγο πάνω από 2,5 χρόνια της δημοτικής αρχής του γιατρού κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, και 10.345.663,20 € είναι το ύψος του ποσού που αφορά χρηματοδοτήσεις. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προηγούμενη δημοτική αρχή με τα 5 χρόνια διοίκησης και έρχονται και άλλες μεγάλες χρηματοδοτήσεις.



Σας παρουσιάζουμε σήμερα, με συγκεκριμένα στοιχεία και επίσημα έγγραφα, τις επιπλέον χρηματοδοτήσεις του Δήμου Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες, κατόπιν αιτημάτων συνοδευόμενων με τεχνικά δελτία και μελέτες, που έλαβε ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου ο γιατρός κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.......
Με την υποχρηματοδότηση των Δήμων που ξεκίνησε από την έναρξη των μνημονίων, το θεσμοθετημένο ποσό που αναλογεί στο Δήμο Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες, η λεγόμενη ΣΑΤΑ, είναι λίγο πάνω από 200.000 € το χρόνο.
Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αυτό το ποσό δεν επαρκεί για τίποτα.
Πρέπει λοιπόν ο Δήμος Ξηρομέρου να διεκδικήσει την ένταξη του στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και αυτό απαιτεί πολύ δουλειά, ικανότητα, μελέτες, τεχνικά δελτία, συχνές επισκέψεις και σοβαρή παρουσία στα Υπουργεία, στην Περιφέρεια και στους υπόλοιπους φορείς χρηματοδότησης, πειθώ, όραμα, σχεδιασμό και ολοκληρωμένες προτάσεις.
Ένα είναι το σίγουρο, ότι οι χρηματοδοτήσεις δεν έρχονται από μόνες τους. Οι χρηματοδοτήσεις δεν έρχονται με θεωρία, με απλές διαπιστώσεις, με ανέξοδες και ανεφάρμοστες προτάσεις, με λαϊκισμό, με δημαγωγία και Facebook, αλλά με πολύ δουλειά... δουλειά... δουλειά...
Είναι πάρα πολύ εύκολο να λες έπρεπε να γίνει αυτό εκεί, αυτό εκεί και το άλλο παραπέρα, αλλά επειδή οι ανάγκες είναι πάρα πολλές, άμα αυτά στο τέλος τα αθροίσεις, θα σου βγάλουν ένα νούμερο εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να το βρεις με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω, αλλιώς αερολογείς ή για να το πούμε όπως το λέει ο θυμόσοφος λαός μας: «με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια».
Με την βοήθεια του Excel καταγράψαμε το ύψος των 20 χρηματοδοτήσεων στα λίγο πάνω από 2,5 χρόνια της δημοτικής αρχής του γιατρού κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Από αυτές τις χρηματοδοτήσεις, κάποιες έχουν πάει σε δημοπρασία, άλλες ήδη εκτελούνται και αρκετές είναι προς δημοπράτηση και προς εκτέλεση.

Το αρχείο excel αποτελείται από 6 στήλες:
1: Α/Α
2: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
3: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
4: ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
5: URL ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
6: ΠΟΣΟ

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, έχουμε να κάνουμε με 20 χρηματοδοτήσεις, συνολικού ποσού δέκα εκατομμυρίων εξακοσίων δέκα εφτά χιλιάδων, εκατόν εξήντα τριών ευρώ και είκοσι λεπτών (10.617.163,20 €).
Επίσης εκκρεμούν χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Αντώνης Τρίτσης, τα ΠΔΕ των Υπουργείων και από το Ταμείο Ανάκαμψης, που πάρα πολύ σύντομα εκτιμούμε ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα, γιατί κάθε πολίτης που αγαπά τον τόπο του αυτό πρέπει να εύχεται για κάθε δημοτική αρχή, να φέρνει καταρχήν χρήματα στον Δήμο για έργα υποδομής (το απαραίτητο πρώτο βήμα).
Σε αυτό το κομμάτι με μετρήσιμα στοιχεία η νυν δημοτική αρχή έχει παράξει πολύ μεγάλο έργο, στο πρώτο αλλά απαραίτητο αυτό βήμα, δηλαδή να πας με σωστές μελέτες και σοβαρή στοχοθεσία, να κάνεις τεκμηριωμένες προτάσεις χρηματοδότησης, που θα εγκρίνονται και δεν θα απορρίπτονται.
Το ποσό που έχει έρθει ως σήμερα είναι ήδη πολύ καλό, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου, αλλά οι ανάγκες για έργα υποδομής που λείπουν από τον τόπο μας είναι  πάρα πολλές και χρειάζονται και επιπλέον οικονομικοί πόροι. Ήδη όμως έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προηγούμενη δημοτική αρχή με τα 5 χρόνια διοίκησης και έρχονται και άλλες μεγάλες χρηματοδοτήσεις, 
Αυτό που θα πούμε κλείνοντας το κείμενο μας, είναι ότι φαίνεται πλέον καθαρά και στον πιο δύσπιστο ότι κάτι έχει αλλάξει στον Δήμο Ξηρομέρου και η προσπάθεια αυτή έχει ορατά, πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, που ο καθένας καλόπιστος τα αντιλαμβάνεται.
Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό ισχύει και για τη δημοτική αρχή.
Επίσης η καλοπροαίρετη κριτική είναι απαραίτητη, επιβάλλεται και διόλου δεν βλάπτει, αντίθετα ωφελεί και επαναλαμβάνουμε ότι αναφερόμαστε στην καλοπροαίρετη κριτική. 
Δείτε το αρχείο excel εδώ.
mytikaspress.

22 σχόλια:

  1. Κύριε Τριανταφυλλάκη καλη η ανάρτησή σας καλή και η προσπάθειά σας να φιλοτεχνήσετε το προφίλ σας αλλά τα οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και όπως έχουν πεί στην πολιτική το αντίθετο μιας σωστής πρότασης είναι μια εσφαλμένη πρόταση, αλλά το αντίθετο μια μεγάλης αλήθειας μπορεί να είναι μια άλλη μεγάλη αλήθεια.
    Προς το παρόν θα εκφράσω μια απορία. Στην περιγραφή των έργων με αριθμό 2 αναφέρεται η πλωτή εξέδρα στον Αστακό με χρόνο χρηματοδόστησης το Νοέμβριο του 2019 και με το ποσό των 121.500€. Αυτή η εξέδρα αλήθεια που βρίσκεται; Μήπως είναι οπτικό φαινόμενο, οφθαλμαπάτη; Γιατί εμείς δύο χρόνια τώρα δεν την έχουμε δεί. Εσείς αλήθεια πότε την είδατε και που την είδατε; Ευχαρίστως θα πηγαίναμε να μας την δείξετε. Και εάν είστε πολύ απασχολημένος δεκτή γίνεται ακόμη και η φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρηματοδοτήθηκε το έργο δεν δημοπρατήθηκε

      Διαγραφή
    2. 11:01 ενοχλούν οι αλήθειες ; κατσε καναπε τωρα και βλέπουμε

      Διαγραφή
    3. Και γιατί επί δύο χρόνια δεν το δημοπρατείται; Τι περιμένετε; Ένα λιμάνι πλήρως εγκαταλελειμμένο αλλά να τι να καταλάβεις εσύ αρχοντοχωριάτη απο λιμάνια, που πήρες αξίωμα και νόμισες ότι έγινες ξαφνικά άνθρωπος. Στο έχω ξαναπεί έχει ο καιρός γυρίσματα. Και κάτι τελευταίο την επόμενη φορά που θα πας για μπάνιο να προσέχεις μην πνιγείς γιατί μάλλον δεν τόχεις το άθλημα.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητε κυριε Τριανταφυλλακη,
    Πολυ ωραια και συγχαρητηρια για την προσπαθεια και την δραστηριοτητα σας.
    Καλος ο ενθουσιασμος και κινητήριος ,ωστοσο πριν κανουμε κατιειναι απαραιτητη η μελετη.
    Οχι "σωσε χώσε"!
    Θα το βρείτε μπροστά σας.Ειναι καλο λοιπον σε όποιες παρεμβασεις κανετε στο περιβαλλον να διατηρειται ο χαρακτηρας του τοπου π.χ.στην παραλια επρεπε να μπει πετρα ντόπια και όχι τσιμεντενια τουβλα!!Μπορει να εκτελειτε εργα για τα οποια εχουν γινει ηδη οι μελετες.Που ομως μπορει να ειναι κακόγουστες και πιο δαπανηρες για να μην πω αδικες για τον τοπο.
    Ειναι καλο να σεβαστουμε το υφος του τοπου και στις λεπτομέριες για να μην καταντησει απ την πολυ ανάπλαση απο αρχοντας ,παλιατσος!Το καταλαβαινω οτι εχετε τις καλυτερες των προθεσεων.Σας θυμιζω ποσο ωραιο ηταν που ζητησατε την συμμετοχή του κοσμου στην επιλογη του ονοματος της παραταξης σας. Ισως θα βοηθούσε να εξακολουθησετε να τους καλειτε να συμμετασχουν στις επιλογες σας κυριως σε οτι αφορα τις αναπλασεις.Ευχαριστω!Να ειστε καλα και καλη επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λιγες μερες θα την δεις. Ηθελε πολλες αδειοδοτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας δείξεις τα έγγραφα πότε ξεκίνησατε την διαδικασία των αδειοδοτήσεων.

      Διαγραφή
  4. Δημαρχος της καρδιάς μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστό το ερώτημα αλλά τι ψάχνεις. Εδώ έχουν βάλει χρηματοδωτησεις με αυτή που λες που έγιναν με τεχνικά δελτία και αιτήσεις άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή σωστά δεν χωράνε αερολογιες και όντως πρέπει να πειστεί κι ο πιο δύσπιστος, πως προκύπτει ότι έχει ξεπεράσει την προηγούμενη δημοτική αρχή; Φτιάξτε και ένα excel για τους προηγούμενους για να πειστεί και ο δύσπιστος Θωμάς! Γιατί κάποια πουλάκια λένε ότι ο προηγούμενος είχε παραπάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρια μου ειναι 2.5 χρονια με 5. Το γραφει. Ερχονται και αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλοπροαίρετα το λέω: πόσα από αυτά ήρθαν μετά από αίτηση Γαλουνη; Και πόσα ήρθαν χωρίς αίτηση του Δήμου π.χ. προμήθεια απορριμματοφορου γιατί τα πήραν όλοι οι Δήμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δουλειά δουλειά δουλειά...στην προπαγάνδα. Αφού στις απευθείας αναθέσεις κάναμε τα ίδια, ας πούμε ότι είμαστε καλύτεροι στις χρηματοδοτήσεις...είμαστε όμως; Περιμένουμε λίστα από mytikas press...είμαι καναπέ και περιμένω...και φυσικά δουλειά δουλειά δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και το Μεσολόγγι που παίρνει τριπλάσια λεφτά από τον Τρίτση, τι να πει; Γατάκια μωρέ...και παίρνει και λεφτά από ΕΣΠΑ...όχι Τρίτση που παίρνουν όλοι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο εργο Νο3 περι αθλ. Εγκαταστασεων τα 300.000€ βγηκαν με προσωπικες ενεργειες του Πανου Παπαδοπουλου και κανενος αλλου.Την εγκριση της χρηματοδοτησης και την μελετη εκανε ο Γαλουνης. Για ρωτηστε προς Μυτικα μερια? Οχι γαμο με ξενα κουφετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά ρε "βόϊδαρε" της περιοχής,
      ακόμα για επανεκλογή στο δημαρχείο γαλούνη και πανταζή λές ?
      Ού.στ. ρε Ού.στ

      Διαγραφή
  12. Κύριε μου, είναι 2.5 με 5 αλλά τα 6 από τα 10 εκ. είναι Τρίτσης που πήραν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας, όχι ΕΣΠΑ που θέλει σοβαρές μελέτες και πλήρεις φακέλους. Αλήθεια από Πάτρα μεριά γιατί τόσα λίγα ψίχουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βγάλτε και του μουστάκια για να ξέρει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι πολλά τα έργα που αναφέρονται και έγιναν με ενέργειες άλλων και όχι του Δημάρχου της καρδιάς μας η αλήθεια να λέγεται Βασίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΡΕΚΟΡ. ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ . Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΕΒΕΝΤΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ!!!
    ΠΡΟΧΩΡΑ!!!!
    ΣΑΡΩΣΕ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκτός απο τη μουγγαμάρα για την δημοπράτηση της πλωτής εξέδρας την οποία κλώθουν επι 3 χρόνια να μας πει και δήμαρχος της καρδιάς αλλά και ο υποκρυπτώμενος αντιδήμαρχος ποιά ήταν η συμβολή τους για τα κονδυλια που αναφέρονται στα σημεία 5,7 και 18 που είναι κονδύλια της πολιτικής προστασίας. Απολύτως καμμιά τους ήρθαν ως μάνα εξ ουρανού και πάνε τώρα να τα διαθέσουν με απευθείας αναθέσεις. Έργα και ημερες του δημάρχου μας. Έπεται η συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο