Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΠΕΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2022



ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
(Σ.Υ.Π.Ε.Α)
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : 28-04-2022 ΤΚ30200
Email:tyagr10@aitnia.pde.gov.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ο Σύλλογός μας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2022, την Κυριακή 1Η Μάιου, στις 10:30, στις κεντρικές Πλατείες, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι......

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Η μέρα αυτή δείχνει το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι φάρος στον αγώνα μας για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Καμιά αυταπάτη, καμιά παραπλάνηση δεν επιτρέπεται. Μένουμε δυνατοί, ενωμένοι, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας.

Σε αυτή τη συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Είμαστε ενάντια στον Πόλεμο, καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας με οποιαδήποτε μορφή εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

2. Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού και επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού διεκδικώντας 825 € κατώτερο μισθό.

3. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση της τιμής του ρεύματος, του φυσικού αερίου και των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

4. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο-5ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

5. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

6. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.

7. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καμία περικοπή του και απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), στους δικαιούχους.

8. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία, μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15 . Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

9. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

10. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού , της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

11. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων των γύρω χωριών που πλήττονται από την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου και τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών για να επιστρέψουν στις ζωές τους!

Όλοι και Όλες στις Συγκεντρώσεις και στα Συλλαλητήρια, στις 10:30, την Κυριακή 1η Μαΐου, στις κεντρικές Πλατείες, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

         Για το Δ.Σ 

          Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας 

     Φίλιππος Γρίβας                                         Φιλόχριστος Βλάχος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο