Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Η απάντηση της Google στο ERTNews.gr για τα voice cookies και την καταγραφή των συνομιλιών μας

 


Μύθος ή πραγματικότητα ότι οι κινητές μας συσκευές μας ακούν; Σε αυτό το ερώτημα θέλησε να δώσει απαντήσεις, με έρευνά του το ERTNews.gr, το οποίο επικοινώνησε με την Google ζητώντας απαντήσεις...... Οι υπεύθυνοι της εταιρίας παρέπεμψαν στις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρίας για το θέμα, σύμφωνα με τις οποίες:

  • Το Google Assistant δεν καταγράφει όλα όσα λέει ένας χρήστης έξυπνης συσκευής. Όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής δεν θα στέλνει αυτά που λέτε στην Google ή σε οποιονδήποτε άλλον.
  • Η Google δεν θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας για εξατομίκευση διαφημίσεων, αλλά όταν αλληλεπιδράτε με τον Assistant σας, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν αυτές οι αλληλεπιδράσεις για να ενημερωθούν τα ενδιαφέροντά σας για εξατομίκευση διαφημίσεων.
  • Μπορεί η Google να συλλέξει ακούσια τα φωνητικά σας δεδομένα εάν το Google Assistant ενεργοποιηθεί όταν δεν το είχατε σκοπό, επειδή εντόπισε εσφαλμένα ότι θέλετε τη βοήθειά του.

  • Οι υπηρεσίες τρίτων μπορούν επίσης να μοιράζονται πληροφορίες με την Google σύμφωνα με τις δικές τους πολιτικές απορρήτου όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες μέσω των υπηρεσιών Google.

Της παραπάνω επικοινωνίας είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της Διευθύντριας του CSI Institute Kέλλυς Ιωάννου, στο ERTNews.gr για το κατά πόσο οι συνομιλίες μας μπορεί να καταγράφονται από τις κινητές συσκευές μας. Όπως τόνισε, κάποιες φορές μετά από κάποια συζήτηση που κάνουμε, βλέπουμε να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικές διαφημίσεις για κάτι που αναφέραμε. Η αρχική αντίδραση είναι να εκπλαγούμε. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τα cookies, τα οποία είναι αρχεία που δημιουργούνται από τις σελίδες που επισκεπτόμαστε. Αυτά τα αρχεία έχουν στόχο να κάνουν ευκολότερη την πλοήγηση του χρήστη με το να αποθηκεύουν τις προτιμήσεις του και να δείχνουν σχετικό περιεχόμενο.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξή της στο ERTNews.gr

Σύμφωνα με τη Google:

Η Google καταγράφει τη φωνή και τον ήχο, καθώς και μερικά δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη ομιλίας και ήχου, όταν χρησιμοποιείτε ηχητικές ενεργοποιήσεις όπως:

  • Το πάτημα του εικονιδίου μικροφώνου.
  • Το πάτημα του κουμπιού ομιλίας σε ένα ακουστικό.
  • Την εκφώνηση εντολών ενεργοποίησης, όπως η φράση “Ok Google”.

Σημαντικό: Ο ήχος μπορεί να αποθηκευτεί αν η συσκευή σας εντοπίσει λανθασμένα μια ενεργοποίηση. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβεί αν ακουστεί κάτι που μοιάζει με τη φράση “Ok Google” ή πραγματοποιηθεί μια ακούσια μη αυτόματη ενεργοποίηση.


Όταν είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση εγγραφών ήχου

Ο ήχος σας αποθηκεύεται στον Λογαριασμό σας Google μόνο όταν:

  • Έχει επιλεγεί η “Συμπερίληψη εγγραφών ήχου” και
  • Έχετε συνδεθεί στον Λογαριασμό σας Google και
  • Η Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών είναι ενεργοποιημένη και
  • Αλληλεπιδράτε με την Αναζήτηση Google, τον Βοηθό και τους Χάρτες.

Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, ο ήχος μπορεί να αποθηκευτεί στον λογαριασμό σας μόλις συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο.

Ποιες πληροφορίες συλλέγει η Google

Η Πολιτική Απορρήτου της Google εξηγεί ποιες πληροφορίες συλλέγονται και πώς μπορείτε να ενημερώσετε, να διαχειριστείτε, να εξαγάγετε και να διαγράψετε τις πληροφορίες σας, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης με το Google Assistant.

Το Google Assistant έχει σχεδιαστεί για να παραμένει σε κατάσταση αναμονής έως ότου ανιχνεύσει μια ενεργοποίηση, όπως όταν ακούει “Hey Google”. Σε κατάσταση αναμονής, η συσκευή επεξεργάζεται σύντομα αποσπάσματα ήχου (μερικών δευτερολέπτων) για να εντοπίσει μια ενεργοποίηση (όπως “Hey Google”). Εάν δεν εντοπιστεί καμία ενεργοποίηση, τότε αυτά τα αποσπάσματα ήχου δεν θα σταλούν ούτε θα αποθηκευτούν στην Google. Μόλις εντοπίσει μια ενεργοποίηση, το Google Assistant βγαίνει από την κατάσταση αναμονής και στέλνει το αίτημά σας στους διακομιστές της Google. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν υπάρχει θόρυβος που ακούγεται σαν “Hey Google” ή μια ακούσια μη αυτόματη ενεργοποίηση. Η ένδειξη κατάστασης στη συσκευή σας σάς ενημερώνει πότε είναι ενεργοποιημένο το Google Assistant.


Τι γνωρίζει η Google για εμένα όταν χρησιμοποιώ τις οικιακές συσκευές και τις υπηρεσίες της

Εάν έχετε επιλέξει να μοιραστείτε πληροφορίες με την Google, τότε, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σας, το Google Assistant χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες, μαζί με τη δραστηριότητά σας στο Google, για να σας βοηθήσει καλύτερα και να εξατομικεύσει τις εμπειρίες σας με τις υπηρεσίες Google, συμπεριλαμβανομένου του Assistant. Για παράδειγμα, αν ρωτήσετε, “Πότε είναι τα γενέθλια της μαμάς μου;” ο Assistant απαντά στην ερώτησή σας χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το Ημερολόγιό σας. Ή αν ρωτήσετε “Χρειάζομαι ομπρέλα αύριο;” Το Google Assistant χρησιμοποιεί την τρέχουσα τοποθεσία σας για να σας δώσει την πιο σχετική απάντηση.

Μπορεί η Google να συλλέξει ακούσια τα φωνητικά μου δεδομένα;

Το Google Assistant μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν δεν το είχατε σκοπό, επειδή εντόπισε εσφαλμένα ότι θέλετε τη βοήθειά του – για παράδειγμα όταν υπάρχει ένας θόρυβος που ακούγεται σαν “Hey Google” ή όταν ενεργοποιείτε μη αυτόματα τη συσκευή σας κατά λάθος. Εάν συμβεί αυτό και η Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να πείτε “Hey Google, αυτό δεν ήταν για σένα” και ο Βοηθός θα διαγράψει όσα είπατε από τη δραστηριότητά μου. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε και να διαγράψετε τις αλληλεπιδράσεις του Google Assistant στο My Activity ανά πάσα στιγμή. Εάν το Google Assistant ενεργοποιηθεί όταν δεν το είχατε σκοπό και η ρύθμιση Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών είναι απενεργοποιημένη, η αλληλεπίδρασή σας με το Google Assistant δεν θα αποθηκευτεί. Για να προσαρμόσετε καλύτερα το Google Assistant στο περιβάλλον σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την ευαισθησία του σε φράσεις ενεργοποίησης (όπως “Hey Google”) μέσω της εφαρμογής Google Home για έξυπνα ηχεία και έξυπνες οθόνες.

Χρήση δεδομένων

Τι κάνει η Google με τα δεδομένα που συλλέγει; Η Google χειρίζεται τα δεδομένα σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου της Google. Συγκεκριμένα, έχει αναρτήσει δεσμεύσεις για το απόρρητο και την ασφάλεια: Έναν οδηγό που εξηγεί πώς σέβεται το απόρρητό σας και πώς διατηρεί τις συνδεδεμένες συσκευές και τις υπηρεσίες του σπιτιού σας ασφαλείς.

Η δέσμευσή της για το απόρρητο στο σπίτι – που περιγράφεται σε αυτόν τον οδηγό – ισχύει για τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν Λογαριασμούς Google και διαθέτουν την επωνυμία Google Nest, Google Home, Nest, Google Wifi ή Chromecast. Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύει και για άτομα που μετεγκαθίστανται από τους Λογαριασμούς Nest στους Λογαριασμούς Google. Επιπλέον, η Πολιτική Απορρήτου της Google ισχύει επίσης για τις συσκευές και τις υπηρεσίες που αναφέρονται παραπάνω· για παράδειγμα, περιγράφει πώς χρησιμοποιούνται οι πάροχοι υπηρεσιών, πώς μπορεί να μοιράζεται μη προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες και πώς και πότε μπορεί να αποθηκεύσει και να μοιραστεί τις πληροφορίες σας για νομικούς λόγους. Επίσης, σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές άλλες υπηρεσίες Google με τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές σας, όπως το YouTube, τους Χάρτες Google και το Google Duo. Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις άλλες υπηρεσίες της Google, τα δεδομένα που συλλέγουν αυτές οι υπηρεσίες και ο τρόπος χρήσης αυτών των δεδομένων καθορίζονται από τους όρους αυτών των μεμονωμένων υπηρεσιών και την Πολιτική απορρήτου της Google.

Γιατί αναλαμβάνει η Google δεσμεύσεις απέναντί ​​σας;

Θέλει, όπως αναφέρει, εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας να νιώθετε άνετα χρησιμοποιώντας αυτές τις συσκευές και υπηρεσίες, καθώς σκοπός τους είναι να βοηθήσουν και να σας προσφέρουν ηρεμία. Αναγνωρίζει επίσης ότι είναι φιλοξενούμενη στο σπίτι σας και σέβεται και εκτιμά αυτήν την πρόσκληση. “Η τεχνολογία στο σπίτι είναι δυναμική και εξελισσόμενη, επομένως θα προσεγγίσουμε την εργασία μας με ταπεινότητα, δέσμευση στην αναζήτηση πολλών απόψεων και προθυμία για μάθηση και προσαρμογή” αναφέρει η Google.

Υπεύθυνες Διαφημιστικές Πρακτικές

Για όλες τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές και υπηρεσίες η Google θα διατηρήσει το υλικό από βίντεο, εγγραφές ήχου και ενδείξεις αισθητήρων οικιακού περιβάλλοντος ξεχωριστά από τις διαφημίσεις και δεν θα χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για εξατομίκευση διαφημίσεων. Όταν αλληλεπιδράτε με τον Assistant σας, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν αυτές οι αλληλεπιδράσεις για να ενημερωθούν τα ενδιαφέροντά σας για εξατομίκευση διαφημίσεων. Για παράδειγμα, αν ρωτήσετε, “Hey Google, τι καιρό έχει στη Χαβάη τον Ιούλιο;” ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί το κείμενο αυτής της φωνητικής αλληλεπίδρασης (αλλά όχι την ίδια την ηχογράφηση) για να σας εμφανιστούν εξατομικευμένες διαφημίσεις. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας για να ρυθμίσετε τις διαφημίσεις που βλέπετε, συμπεριλαμβανομένης της εξαίρεσης από την εξατομίκευση διαφημίσεων. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μικρόφωνα

Τα μικρόφωνα εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς στο σπίτι, όπως σας επιτρέπουν να ελέγχετε συσκευές σε όλο το σπίτι σας χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας, να ανιχνεύετε απροσδόκητη δραστηριότητα στο σπίτι σας όταν δεν βρίσκεστε εκεί και να πραγματοποιείτε φωνητική κλήση χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο ηχείο ή οθόνη.

Για όλες τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές με μικρόφωνα, η Google δεσμεύεται για εσάς:

  • Η συσκευή σας θα στέλνει ήχο στην Google μόνο εάν εντοπίσει ότι εσείς ή κάποιος στο σπίτι σας αλληλεπιδράτε με τον Assistant σας (για παράδειγμα, λέγοντας “Hey Google”) ή εάν χρησιμοποιείτε μια λειτουργία που το χρειάζεται (για παράδειγμα, ηχητικές ειδοποιήσεις σε Nest Cam ή εγγραφή βίντεο Nest Cam με ενεργοποιημένο ήχο). Μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο.
  • Όταν το μικρόφωνό σας είναι ενεργοποιημένο και στέλνει ήχο στην Google, θα παρέχει μια σαφή οπτική ένδειξη (όπως κουκκίδες που αναβοσβήνουν στο επάνω μέρος της συσκευής σας ή μια ένδειξη στην οθόνη).
  • Όταν οι ηχογραφήσεις αποθηκεύονται με τον Λογαριασμό σας Google (για παράδειγμα, ο ήχος από το υλικό Nest Cam όταν έχετε εγγραφεί στο Nest Aware), μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, να ελέγξετε και να διαγράψετε τις εγγραφές σας ανά πάσα στιγμή.

Θα κοινοποιηθούν ηχογραφήσεις από τις συσκευές σας με εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων που λειτουργούν με τις συσκευές μας μόνο εάν εσείς ή ένα μέλος του σπιτιού σας δώσετε ρητά την άδεια.

Μπορεί το Google Assistant να λάβει πληροφορίες από άλλες εφαρμογές;

Η Google χρησιμοποιεί πληροφορίες στις οποίες της επιτρέπετε να έχει πρόσβαση, όπως οι επαφές της συσκευής σας ή η δραστηριότητα σε ιστότοπους και εφαρμογές Google, για να παρέχει καλύτερες, πιο χρήσιμες απαντήσεις μέσω του Google Assistant. Οι υπηρεσίες τρίτων μπορούν επίσης να μοιράζονται πληροφορίες με την Google σύμφωνα με τις δικές τους πολιτικές απορρήτου όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες μέσω των υπηρεσιών Google.

Το Google Assistant καταγράφει όλα όσα λέω;

Όχι. Ο Βοηθός Google έχει σχεδιαστεί για να περιμένει σε κατάσταση αναμονής έως ότου ανιχνεύσει μια ενεργοποίηση. Όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής δεν θα στέλνει αυτά που λέτε στην Google ή σε οποιονδήποτε άλλον. Μόλις το Google Assistant εντοπίσει μια ενεργοποίηση, βγαίνει από την κατάσταση αναμονής και στέλνει το αίτημά σας στους διακομιστές της Google. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν υπάρχει θόρυβος που ακούγεται σαν “Hey Google” ή μια ακούσια μη αυτόματη ενεργοποίηση.

Το Google Assistant αποθηκεύει τις ηχογραφήσεις μου;

Από προεπιλογή, οι ηχογραφήσεις σας δεν διατηρούνται. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τις ηχογραφήσεις σας επιλέγοντας «Συμπερίληψη εγγραφών ήχου» στη ρύθμιση Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών.

Ποιο είναι το όφελος από την αποθήκευση των ηχογραφήσεων μου στον Λογαριασμό μου Google;

Εάν θέλετε να συμβάλετε στη βελτίωση της τεχνολογίας αναγνώρισης ήχου για όλους, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρούνται με ασφάλεια οι ηχογραφήσεις σας και να διατίθενται στα συστήματα βελτίωσης ομιλίας. Αυτό βοηθά προϊόντα όπως το Google Assistant να βελτιώσουν την ικανότητά τους να κατανοούν τη γλώσσα ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Μάθετε περισσότερα για αυτή τη διαδικασία.

Μπορεί κάποιος άλλος εκτός από εμένα να ακούσει τις αποθηκευμένες ηχογραφήσεις μου;

Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τις ηχογραφήσεις σας, τμήματα από αυτές μπορεί να ελεγχθούν για να βοηθήσουν τη Google να βελτιώσει τις τεχνολογίες αναγνώρισης ήχου.

Για παράδειγμα, οι ηχογραφήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία ελέγχου ήχου της Google. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ένα δείγμα αποσπασμάτων ήχου που έχουν επιλεγεί από μηχανή αποσυνδέεται από τους λογαριασμούς της Google. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευμένοι αναθεωρητές μπορούν να αναλύσουν τον ήχο για να σχολιάσουν την ηχογράφηση και να επαληθεύσουν εάν οι λέξεις που ειπώθηκαν έγιναν κατανοητές με ακρίβεια από τις τεχνολογίες αναγνώρισης ήχου της Google. Αυτό βοηθά ένα προϊόν όπως το Google Assistant να βελτιώσει την ικανότητά του να κατανοεί τη γλώσσα ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει πρόσβαση στις ηχογραφήσεις μου;

Κυβερνητικές υπηρεσίες από όλο τον κόσμο ζητούν από την Google να αποκαλύψει πληροφορίες χρήστη. Εξετάζεται προσεκτικά κάθε αίτημα για να βεβαιωθεί η Google ότι πληροί την ισχύουσα νομοθεσία. Εάν ένα αίτημα ζητά πάρα πολλές πληροφορίες, προσπαθεί η επιχείρηση να το περιορίσει και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιτίθεται στην παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας.

ertnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο