Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ίσως Και Τον Ιούνιο Εξελίξεις Για Την Διχοτόμηση Της Μητρόπολης Αιτωλίας Και Ακαρνανίας


Aυτή την εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια» αποκαλύπτει το «κλειδί» για τη σύγκληση της Ιεραρχίας που απ’ ότι φαίνεται θα είναι η διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας......
Διαβάστε περισσότερα »
Οι Αρχιερείς θα προβούν σε εκλογές για την ανάδειξη πέντε μητροπόλεων στις εκλογές που ενδεχομένως θα διεξαχθούν τον Ιούνιο αν δοθεί το πράσινο φως από τη Ν. Κεραμέως, αλλιώς τον Οκτώβριο οι νέοι Ιεράρχες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Γορτυνία.

Τα θέματα προς συζήτηση στην Ιεραρχία που θα συνέλθει είναι πολλά .

Αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει και πάλι των εργασιών της και αυτή τη φορά, θα είναι οι εκλογές των νέων Μητροπολιτών.

Τυπικά τα κενά είναι δύο: η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Την εποχή αυτή γίνονται διεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών- Υπ. Παιδείας και Εκκλησίας- που αφορούν στην διχοτόμηση της μεγάλης όντως Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει το θέμα δεδομένου ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίες επεκτείνονται και σε επίπεδο βουλευτών.

Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός η διχοτόμηση θα γίνει μόνο αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί το θέμα αυτό αλλά σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αν δεν γίνει με σωστό τρόπο και αν δεν ληφθούν υπόψη και οι απόψεις τοπικών φορέων που έχουν τη δική τους γνώμη. Και έχουν αυτό το δικαίωμα αφού είναι ποίμνιο.

agriniosite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο