Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ . Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Σε μια αιφνίδια, όσο και απρόσμενη κίνηση προχώρησαν μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση, καταθέτοντας το μεσημέρι της Παρασκευής πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, πράγμα που δημιουργεί νέα δεδομένα για την ψήφιση -από το Δημοτικό Συμβούλιο - τόσο του ίδιου του Τεχνικού Προγράμματος, όσο και, κυρίως, του προϋπολογισμού......

Η εναλλακτική πρόταση υπεβλήθη και υπογράφεται από τους επικεφαλής των Παρατάξεων ‘’Δυνατό Ξηρόμερο –Πρώτα ο Πολίτης’’ κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη και ‘’Αναζωογόνηση Ξηρομέρου’’ κ. Παναγιώτη Στάικο, ενώ συνυπογράφουν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ Λαϊνάς Κωνσταντίνος, Γκόλιας Παναγιώτης και Ζώγας Νικόλαος. Συνολικά, η πρόταση έχει, αυτή τη στιγμή, την υποστήριξη 12 Συμβούλων, ενώ δεν κατέστη γνωστή η θέση των δύο Συμβούλων της Παράταξης ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ κ.κ Δημ. Κομπλίτση και Ιωαν. Ζαφείρη.
Είναι προφανές ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την στάση που θα τηρήσουν οι Σύμβουλοι της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’. Σε περίπτωση που επιλέξουν την καταψήφιση, ή την αποχή από την ψηφοφορία, ή δώσουν λευκή ψήφο, δεν θα υπάρξει απαρτία, οπότε η διαδικασία για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού θα θεωρείται ως μη γενομένη και θα επαναληφθεί εξ υπαρχής. Με βάση την πάγια και σταθερή θέση , η παράταξη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ ακολουθεί την καταψήφιση του προϋπολογισμού, που τον θεωρεί επέκταση του κρατικού προϋπολογισμού, στον οποίο αντιτίθεται.

Κατά συνέπεια, θα καταρτισθεί νέο Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός, που θα είναι σε προσαρμογή με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης έρχεται μετά την ματαίωση της συνεδρίασης της περασμένης Τετάρτης, λόγω έλλειψης απαρτίας. Συνεδρίαση κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθούν και ψηφισθούν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός.

Αν γνωρίζω καλά, είναι η πρώτη φορά, που ακολουθείται μια τέτοια διαδικασία στο Δήμο Ξηρομέρου και κατά συνέπεια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι δε, αναμφισβήτητα, αποτέλεσμα του κακού κλίματος, που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ της πλειοψηφούσας παράταξης και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Και κυρίως, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει να αγνοεί παντελώς την αντιπολίτευση και τα μέλη του ΔΣ, ακόμα και για θέματα κρίσιμα όπως ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα, για τα οποία θα έπρεπε να επιδιώκει την συναίνεσή τους.

Ανεξαρτήτως πως κρίνει κάποιος την κίνηση της αντιπολίτεσης, ή την συμπεριφορά της πλειοψηφούσας παράταξης, η εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε αποβλέπει , όπως μας είπαν στελέχη της αντιπολίτευσης, στα εξής :

1. Στο να αποφευχθεί και ματαιωθεί η διαδικασία των απευθείας αναθέσων, για έργα ύψους περίπου 638.000 ευρώ για το έτος 2022 και να προχωρήσουν τα εν λόγω έργα με την διαδικασία της Δημοπράτησης.

Από το ποσό αυτό, τα 500.000 ευρώ αφορούν πίστωση του ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από θεομηνίες και τα 138.000 ευρώ αφορούν ποσά για την μίσθωση μηχανημάτων για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμό των φρεατίων.

2. Τα εν λόγω ποσά να περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό και να κατανεμηθούν κατά δίκαιο και ορθολογικό τρόπο στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

3. Να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι προτάσεις των προέδρων των Κοινοτήτων και των Κοινοτικών Συμβούλων , που είναι και οι καλύτεροι γνώστες των έργων, που έχουν προτεραιότητα να υλοποιηθούν στις περιοχές τους.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά το ποσό των 500.000 ευρώ- που έχει αποφασισθεί από τη Δημοτική Αρχή ,να γίνει με απ ευθείας ανάθεση- προβλέπει ότι έργα θα πρέπει να γίνουν με δημοπρασία και το ποσό να κατανεμηθεί στις Δημοτικές Ενότητες ως εξής: 150.000 ευρώ για την Αλυζία, 100.000 για την ΔΕ Φυτειών και 250.000 ευρώ για την ΔΕ Αστακού.

Σε ότι αφορά το ποσό των 138.000 ευρώ, που προορίζεται (και αυτό με απευθείας ανάθεση), για την μίσθωση μηχανημάτων και τον καθαρισμό των φρεατίων (108.000 ευρώ και 30.000 ευρώ αντίστοιχα) , προτείνεται να ενταχθούν όλα μαζί τα έργα σε έναν κωδικό ,που θα αφορά την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας Ξηρομέρου και να ακολουθηθεί η διαδικασία της δημοπρασίας.

Προτείνεται δε , από το ποσό των 108.000 ευρώ, για την ΔΕ Αλυζίας να διατεθούν 50.000 ευρώ, 44.000 ευρώ για την ΔΕ Αστακού και 14.000 ευρώ για την ΔΕ Φυτειών.

Προτείνεται, επίσης, οι μελέτες για τα προαναφερθέντα έργα να συνταχθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου σε συνεργασία με τους κατά τόπους αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και των μελών των Συμβουλίων τους.

Thomas.barmparousis@gmail.com

35 σχόλια:

  1. Θωμά.μήπως ξέρεις να μας ή αν σου είπε ποτέ ο Γαλούνης και ο Πανταζής για εκεινα των 230.000 ευρώ με προφορικές αναθέσεις εντάλματα πληρωμής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ . ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ . ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΜΑΖΙ . ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα εξτρά έξοδα 175.000 ευρώ για να γινε τι κλειστό γήπεδο ΔΑΚ-ΑΣΤΑΚΟΥ με προφορικη ανάθεση επι δικοικησης Γαλούνη-Πανταζή, αυτα δεν πιάνονται να τα γραψεις Κυρ Θωμά ? ή αστόήσεις να τα γράψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μας πει ο Μουστακιας και ο Πατεριτσας για τη διαχείρηση αφού τόσα χρόνια τα είχαν κάνει τόσο καλά όλα.
    Κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται που έχουν λόγο και οι άχρηστοι που ρημαδιασαν το Δήμο μας
    Τριανταφυλλακη είσαι δύναμη.Δώσε πόνο στα ραμολιμεντα που ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ σαν Δήμο.Δεν έχεις αντίπαλο είμαστε μαζί σου όσες τρικλοποδιές και αν θέλουν να σου βάλουν.Μόνο εμετικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Θωμά ξεχάσατε τους άλλους δύο ανεξάρτητους που πάνε πακέτο..
    Γεωργούλας Λιβάνης.
    Αυτους δεν τους ρώτησες ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα πουλάκι μας ενημέρωσε για συνάντηση Γεωργούλα Λιβάνη με τον Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο δημος εχει δημοτική αρχη με 76 % λαϊκή αποδοχή
    και για να μην πώ 86 % που έχουμε τώρα λαική αποδοχη.

    Προυπολογισμο και τεχνικό προγραμμα το ττιαχνει θ εκαστοτς δημοτικη αρχή.
    και οποιος θελει τα ψηφιζει.
    << Ιδού η Ρόδος ιδού και το .ήδημα >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τεράστιε Τριανταφυλλάκη πάρτους παραμαζωμα . Μέσα σε 2 χρόνια έγιναν πράγματα ππυ εκρεμουσαν για δεκαετίες στο ξηρομερο ! Το σύστημα αντισκεται λυσαλεα γιατί χάθηκαν τα προνόμια και κόπηκαν τα έξτρα . Μουστακιας, σφιχτερμαν , γελαδάρης , ερλολαβοι κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια ματιά να ρίξεις σε όμορους δήμους ίσης δυναμικότητας, σε πιάνει απελπισία. Αλλά που να βρει χρόνο ο δήμαρχος να τρέξει για να κερδίσει. ΄Είναι ικανοποιημένος με όσα του δίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο μουστάκιασ δέν χώρτασε.κιάλλα θέλη να φάει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Θωμα εισαι εξυπνος ανθρωπος,βεβαια για πολλα χρονια ησουν εξαφανησμενος απο τουτο το τοπο και ισως να μην γνωριζεις.Δεν μηλανε για σχοινι στο σπητι του κρεμασμενου.Κατακριταιες οι απευθειας αναθεσεις σιγουρα. Σχεδον ολοι αυτοι που αντεδρασαν εκαναν ενα φεγκαρει εξουσια για ρωτα τους τη ψηφιζαν και εαν εστω και ενα εργο το εδωσαν με διαγωνησμο????τη να μας πουν τωρα εχασαν την εξωθεν καλη μαρτηρια.Ο Δημος Θωμα μου δεν χρειαζετε ανακαινηση,κατεδαφηση χρειαζετε και ολα πλεον απο τη αρχη ,για βαλτο στο μυαλο σου αυτο μιας εστω και οψημα ασχολησαι,ακου και το φιλο σου το Γιωργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εις 8.46 οπως τα γραφεις, έτσι απλά ο κόσμος το καταλαβαίνει το σχόλιο σου.συνέχισε να γραφεις έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετά και την έλλειψη του δέοντος σεβασμού που επέδειξαν αιρετοί πολιτικοί εκπρόσωποι του δήμου μας σε βάρος του αυτοδιοικητικού θεσμού
    του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας με την αδικαιολόγητη απουσία των απο την επίσημη πρόσκληση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας για σύγκλησή του την 30-3-2022 και για συζήτηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του ετους 2022, ως απλός δημότης/ετεροδημότης του δήμου μας, δέν αναγνωρίζω πολιτικά τυχόν προτάσεις
    για ίδιο θέμα του προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος των εν λόγω αιρετών πολιτικών εκπροσώπων του δήμου μας, διότι τις θεωρώ τις προτάσεις των υποκριτικές και για λόγους εντυπώσεων.
    Και βεβαίως υπάρχει εκλεγμένη δημοτική αρχή του δήμου μας που καταρτίζει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας αποφασίζει για τα εν λόγω θέματα.
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα, κ. Μπαρμπαρούση, αν η εναλλακτική πρόταση είναι όπως τη γράφεις, τοτε οι απευθείας αναθέσεις θα γίνονται πιο εύκολα και ίσως και νόμιμα, αφού το έργο των 500.000 ευρώ κόβεται σε τρία έργα με μικρότερα ποσά το καθένα και βέβαια αν γίνονται απευθείας αναθέσεις με τα 500.000 ευρώ γιατί να μη γίνονται και με τα μικρότερα ποσά. Πάντως πρέπει να γνωρίζεις ότι στο τεχνικό πρόγραμμα δεν γράφεται ο τρόπος ανάθεσης ενός έργου, δηλαδή αν θα γίνει με δημοπρασία ή με απευθείας ανάθεση, αλλά μόνο το έργο και η κατά προσέγγιση δαπάνη γι αυτό. Συμφωνώ οπωσδήποτε ότι το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός πρέπει να έρχονται έγκαιρα στο Συμβούλιο γιατί είναι για ολόκληρο το έτος και όχι για 9 ή μπορεί και για 8 μήνες που απομένουν. Η καθυστέρηση αυτή είναι οπωσδήποτε απαράδεκτη και όχι σύννομη και με βεβαιότητα δείχνει ότι κάτι δεν δουλεύει καλά στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε Γιανελλη όταν το καταρτίζε ο Γαλουνης δεν ήταν εκλεγμένη δημοτική αρχή; τότε γιατί έλεγες άλλα;; Κάτσε εκεί μέσα που είσαι και οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Γιαννέλη θα περίμενα απο ένα δημοκράτη περισσότερη ευαισθησία και θάρρος. Οι απευθείας αναθέσεις δεν σας ενοχλούν τωρα; Τα 500.000 ευρώ που αφορούν πίστωση του ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από θεομηνίες και προορίζονται για άσχετα έργα δεν σ' ενοχλούν; Είναι πραγματικά απίστευτο εσύ ο δημοκρατης να διατυπώνεις την άποψη ότι δέν αναγνωρίζεις πολιτικά άλλες προτάσεις για ίδιο θέμα του προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος που υποβλήθηκαν απο αιρετούς και μαλιστα να τις χαρακτηρίζεις υποκριτικές και για λόγους εντυπώσεων. Πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την ΄"δημοκρατική" 'αποψη σου η αντιπολίττευση να ψηφίζει ασχολίαστα ότι φέρνει προς ψήφιση ο κος Δήμαρχος. Κύριε Γιαννέλη αν όντως έχετ,ε ως τουλάχιστιον λέτε, δημοκρατική συνείδηση και ευαισθησία για ρωτείστε να σας πούν σε τι ποσό έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι( σκανδαλώδεις προεκλογικά, θυμάστε!) απευθείας αναθέσεις. Θ'αχει ενδιαφέρον για όλους να μάθουμε το ποσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε μου 8:01 μ.μ. να μήν αμφιβάλλεις καθόλου και να είσαι σίγουρος ότι, άν αποτύχει η νύν δημοτική αρχή στο τελος της δημοτικής της θητεία θα πώ ως απλος δημότης οτι απέτυχε και αν πετύχει θα πώ πέτυχε.
    Παντως η προηγουμενη δημοτική αρχή του δήμου μας 2014-2019 έλεγα και λεω οτι απέτυχε παταγωγδως στην οικονομική και περιβαλλοντική της πολιτική.
    Καλη σου νυχτα Φίλε συνδημότη μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιαννέλη δεν σας ρώτησα για τα συμπεράσματά σας μετά την λήξη της θητείας της Δημοτικής αρχής. Δικαίωμά σας να μην απαντήσετε,πάντως εγώ άλλο σας ρώτησα.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου 4:10 μ.μ. θα προσπαθησω να είναι πιό συγκεκριμενη η απάντηση με ειλικρίνεια.
      Μπορεί να μήν αναγνωρίζω πολιτικά τους αδικαιολογήτως απόντες αιρετούς δημοτικούς συμβούλους-απόντες απο την συνεδρίαση του Δ.Σ.την 30-3-2022 του δήμου μας , δέν σημαίνει όμως αυτό, ότι δέν είναι για τους συνδημοτες μας, δημοτικοι συμβουλοι του δήμου μας, οπότε η προτασή των μπορεί να αξιολογηθεί απο τον καθενας μας.
      Η πρόταση τους λοιπόν που αναφερεται στις απευθείας αναθεσεις, δέν εχει αυτη η προταση το ανάλογο πολιτικό κύρος αυτη η ομαδική προταση, διότι συνυπογράφεται απο δημοτική παραταξη του δημου μας που έγιναν επι δημοτικης της θητειας οι απευθειας αναθεσεις κανόνας και όχι απευθειας αναθεσεις σε εξαιρετικες και επειγουσες αναγκες για την λειτουργια των υπηρεσιων του δήμου μας και καποιες μάλιστα φορες προφορικες απευθειας αναθεσεις για μελέτες τεχνικών εργων και τεχνικά εργα, χωρίς κάν να ενημερωνεται, το τότε δημοτικό συμβούλιο 2014-2019 του δήμου μας.
      Και βεβαίως προτασεις ειλικρίνειας απο δημοτικούς συμβούλους επι του Π/Υ και τεχνικού προγράμματος του ετους 2022, προφανως και πρεπει να συζητηθούν στο Δ.Σ. του δημου μας και το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για τα θεματα αυτά του δήμου μας.
      Καλησπέρα Φίλε συνδημότη μας!
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
  21. Είναι η δέν είναι πρώην δήμαρχε, παταγώδη πολιτική αποτυχία να μετατραπεί η παραλία Αρχοντοχωρίου με τις πεντακάθαρες ακρογιαλίες σε απέραντο ιχθυτροφείο ?
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννελη καλά σου λέω είσαι από άλλο ανέκδοτο και αυτά που λες άσχετα.
      Γιώργος Νταβέλης

      Διαγραφή
    2. κ. Νταβέλη εσάς σας ακούσω τι λέτε στο θέμα αυτό, ή
      την συνείδησή μου για το καλό και το μέλλον του Αρχοντοχωρίου !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης
      Αρχοντοχώρι

      Διαγραφή
  22. Κυρ Θωμά ? τι αξιοπιστία να εχει αυτή η πρώτασι
    -6 εκατομμυρια ευρώ απ ευθιας αναθεσις
    -απο αυτά τα 6 εκατομύρια τα 420. 000 ευρω με προφορικες αναθεσις
    -και ήρθαν και μετά τις δημοτικες εκλογες το 2019 και άλλα 230.000 ευρω και αυτές προφορικες αναθεσις να πληρωσει τους εργολαβους ο δήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα κ. Γιαννέλη. Πραγματικά συνεχίζεις να μας εκπλήσσεις με τις απόψεις σου. Τι εννοείς ότι δεν αναγνωρίζεις πολιτικά τους αδικαιολογήτως απόντες αιρετούς δημοτικούς συμβούλους, να διαφωνήσεις το καταλαβαίνω αλλά ότι δεν τους αναγνωρίζεις πολιτικά είναι ακατανόητο. Μήπως όμως πληροφορήθηκες γιατί απείχαν; Είναι γνωστό σε όλους ότι, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός αποτελούν το βασικότερα εργαλεία διοίκησης, απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία, αλλά και για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος ενός Δήμου Μήπως τυχόν πληροφορήθηκες ότι γι αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν στο παρα πέντε; Μήπως τυχόν θεωρείς σωστό στο τεχνικό πρόγραμμα να μην εξηγείται ο τρόπος ανάθεσης ενός έργου, δηλαδή αν θα γίνει με δημοπρασία ή με απευθείας ανάθεση, αλλά μόνο το έργο και η κατά προσέγγιση δαπάνη;
    Πραγματικά είναι επίσης εντυπωσιακή η άποψή σου ότι η πρόταση της αντιπολίτευσης που αναφέρεται στις απευθείας αναδέσεις, δεν έχει το ανάλογο πολιτικό κύρος διότι συνυπογράφεται απο την δημοτική παράταξη που έκανε επι της θητειας της απευθείας αναθέσεις. Ωστε έτσι λοιπόν. Δεν δικαιούστε να ομιλείτε κατά την φράση του Κουτσόγιωργα. Άντε λοιπόν για την οικονομία της συζήτησης να δεχτώ ότι η αντιπολίτευση δεν έχει το ανάλογο πολιτικό κύρος, εσύ ως δημότης, δημοκράτης και υποστηρικτής της Συμπολιτείας που το έχεις γιατί δεν ζητάς εξηγήσεις για την συνέχιση του φαινομένου ή δεν στηλιτεύεις την συνέχιση του φαινομένου; Τέλος θα ήθελα να είχα εκ μέρους σαφείς παντήσεις στα εξλής ερωτήματα. Συμφωνείς να διατεθεί αυτό εξαιρετικό μεγάλο ποσό των 500000€ με απευθείας ανάθεση; Γνωρίζεις μήπως σε τι έργα θα διατεθεί; Αφορά μήπως αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, ή σε έργα για την πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 10:25 π.μ. για όλα αυτα τα θέματα υπάρχει εκλεγμένη δημοτική αρχή και δημοτικές παρατάξεις και εκλεγμενοι δημοτικοί συμβουλοι που είναι αρμοδιότεροι απο εμας τους απλοϋς δημότες-ετεροδημοτες του δήμου μας, να τα συζητούν και να βρίσκονται οι καλύτερες λύσεις.
      Οχι όμως εξω απο το δημοτικό συμβούλιο, αλλά εντός και παρόντες του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας
      Κι εμεις οι απλοί δημοτες κρίνουμε τις αποφασεις των και ψηφιζουμε στις κάπλες ελευθερα τους καλύτερους.
      Καλό απόγευμα Φίλε συνδημότη μας
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης
      Αρχοντοχώρι!

      Διαγραφή
    2. Για μια ακόμη φορά κύριε Γιαννέλη κρύβεσαι πίσω απο αοριστιλογίες και δεν απαντάς σε ότι σε ρωτώ. Όταν ρωτάνε οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εσύ δεν τους αναγνωρίζεις το δικαίωμα. Συμπολιτευόμενε κύριε Γιαννέλη όταν εκθέτεις δημόσια τις απόψεις σου θα πρέπει να μπορείς να τις τεκμηριώνεις και κυρίως να έχεις και το πολιτικό σθένος να απαντάς σε ότι ερωτάσαι.

      Διαγραφή
    3. Φίλε 9:15 μ.μ.επειδή δέν πρέπει να μένουν αναπάντητα ερωτήματα
      πες μου σε παρακαλώ τι επακριβώς θες να σου απαντησω και αν ξέρω να σου απαντησω με απόλυτη ειλικρίνεια.

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον κε Γιαννέλη. Είμαι σίγουρος ότι και δέκα ακόμη φορές να επαναλάβω τα ερωτήματα, δέκα φορές θα πάρω τις ίδιες απαντήσεις.

      Διαγραφή
    5. Φιλε μου θα συμφωνήσω με τήν αποψή σου περι πλήρους συνέπειας των λεγομένων μας ως συνδημότες που ειμαστε.
      Τωρα αν υπάρχουν και λέω άν, και κάποιοι δημοτικοι σύμβουλοι στο δήμο μας ασυνεπείς, απο εμας ολους τους δημοτες-ετεροδημότες εξαρτάται, να επιλέγουμε ελεύθερα δια της ψήφου μας τους συνεπείς και τους καλύτερους να κυβέρνούν σωστά τον δήμο μας για το καλό μας.
      Καλημέρα Φίλε 11:32

      Διαγραφή
  24. Τυπογραφική διορθωση : κάλπες
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο