Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Πολιτική τοποθέτηση: Αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κόσμων, δύο διαφορετικών νοοτροπιών στον Δήμο Ξηρομέρου. Η νοοτροπία του Δήμος για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, συγκρούεται με την ιδιοτελή νοοτροπία, Δήμος για τους λίγους, τους εκλεκτούς και συνήθεις υπόπτους.

 


Κολάζ δυο χαρακτηριστικών εικόνων, που περιγράφουν τους δύο κόσμους, τις δύο νοοτροπίες που συγκρούονται στον Δήμο Ξηρομέρου, που κάποιοι τον θέλουν να μείνει καθηλωμένος στη μιζέρια και στην υπανάπτυξη, γιατί στην διαχείριση της μιζέριας έχουν Άριστα στο βιογραφικό τους.......

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως ο θεσμός πιο κοντά στον πολίτη, οφείλει να υπερβαίνει την απλή διαχείριση τοπικών παραγόντων, οι οποίοι σαν να χτυπάει ένα καμπανάκι, ενεργοποιούνται μόνο την προεκλογική περίοδο, με κύρια στόχευση την παραπολιτική, τη προσωπική αντιπαράθεση, τη ψηφοθηρία, το ρουσφέτι, την διαπραγμάτευση της υποψηφιότητας τους, τη διαπλοκή, τα παζάρια και όλα όσα έχουμε ζήσει και γνωρίζουμε όλοι. Νοοτροπίες παλαιάς κοπής και ιδιοτέλεια, που τα έχει πληρώσει ακριβά ο τόπος.

Απ' όλα αυτά η κοινωνία δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα και σε εμάς η εμπειρία είναι πικρή και δεν είμαστε τυχαία εδώ που είμαστε σήμερα. Αυτό που πρέπει να υπάρξει και στο τόπο μας, είναι ένα όραμα για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η πολιτική, οι πολιτικές θέσεις και οι προτάσεις να έρθουν στο προσκήνιο, με συμμετέχουσα την ίδια την κοινωνία, για να αποφασίσουμε επιτέλους πιο το μέλλον αυτού του τόπου και που θέλουμε να πάμε.

Ως απλοί ενεργοί πολίτες, με γνωστές σε όλους εδώ και πολλά χρόνια τις πολιτικές θέσεις, απόψεις και προτιμήσεις μας στα τοπικά δημοτικά πράγματα, μιας και όλα τα κεντρικά άρθρα του Blog μας φέρουν την υπογραφή μας, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ξηρομέρου και την φανερή προσπάθεια κάποιων να μπλοκάρουν το θετικό έργο που καταγράφει η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι τώρα, σύμφωνα με την πλειοψηφία της γνώμης των δημοτών που επιμένουν να σκέφτονται υγιώς, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν ή στήριξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και που θέλουν να δουν επιτέλους σε αυτόν τον τόπο να γίνονται θετικά πράγματα και να υπάρχει πρόοδος και όχι τέλμα, να υπάρχει αισιοδοξία και όχι μιζέρια, να υπάρχει πορεία προς τα μπρος και όχι πισωγύρισμα στα χρέη, στη κακοδιαχείριση και σε φαινόμενα σαν αυτά που ζήσαμε, να κόβουν το ρεύμα δύο φορές στο Δημαρχείο για χρέη, όπως συνέβη επί διοίκησης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», που είναι η υπέρτατη ντροπιαστική στιγμή για κάθε Δήμο, να του κόβουν το ρεύμα για χρέη, παρά τα εκατομμύρια ευρώ απ' ευθείας αναθέσεων. Να είναι ντροπή ο Δήμος να χρωστά σε όποιον μιλά Ελληνικά, να είναι αναξιόπιστος, δακτυλοδεικτούμενος και με μόνιμο στασίδι στις αίθουσες των Δικαστηρίων για να πληρώσει τα χρέη ιδιοτελών διοικήσεων.
Βλέπουμε λοιπόν από τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Δήμαρχο κ. Γαλούνη, να έχει την αμετροέπεια, ακούστε και πιστέψτε το, αυτός να αναδεικνύει το θέμα των απ' ευθείας αναθέσεων (φρίξε Ήλιε!!!).
Επειδή η υποτίμηση της νοημοσύνης από κάποιους πολιτικούς παλαιάς κοπής ξεπερνά τα όρια κάποιες φορές, προκαλεί θυμηδία αυτός που έκανε απ' ευθείας αναθέσεις πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ, ένα προσωπικό ρεκόρ που κανείς δεν πρόκειται να το καταρρίψει ποτέ στον Δήμο Ξηρομέρου, οι οποίες οι περισσότερες δεν γινόταν καν αντιληπτές από τους πολίτες, να μιλά σήμερα με περίσσιο θράσος για απ' ευθείας αναθέσεις της νέας δημοτικής αρχής, που είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σαφώς λιγότερες από τις δικές του, αλλά το κυριότερο πραγματικές, που οι πολίτες τις αντιλαμβάνονται, μια μεγάλη και ουσιαστική διαφορά, που δεν τολμά καν να την αναφέρει, καν να την ψελλίσει αυτή την λέξη. Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ, οι οποίες ποτέ δεν ενοχλούσαν και ποτέ δεν ενοχλούν και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Απίστευτο και όμως ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!
Οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι εργαλείο και εξαρτάται πως και κυρίως γιατί το χρησιμοποιείς. Όταν το χρησιμοποιείς για πραγματικές ανάγκες των πολιτών, με ορατές εργασίες και προμήθειες και όχι υπερτιμολογημένες, με πραγματικές προσφορές και εκπτώσεις, έχοντας κάνει εκ των προτέρων μία σοβαρή ιεράρχηση, είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο που υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και λύνει προβλήματα και βοηθά να τρέξουν έργα ωφέλιμα για τους δημότες πολύ πιο γρήγορα και ιδιαίτερα σε μικρούς Δήμους που έχουν υποστελεχωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες, καλή ώρα σαν τον Δήμο Ξηρομέρου.
Ο τέως Δήμαρχος δυστυχώς δεν τις χρησιμοποιούσε έτσι και μάταια προσπαθεί να τις τσουβαλιάσει όλες με την ισοπεδωτική και παραπλανητική φράση: «απ' ευθείας αναθέσεις είναι όλες» ή το άλλο μεγάλο ψέμα «είχατε ποινικοποιήσει τις απ' ευθείας αναθέσεις και δεν θα γίνονταν καμία υποσχεθήκατε», το οποίο είναι κατασκεύασμα δικό του, από αυτά που συνηθίζει να πετά σαν πυροτεχνήματα για δημιουργία εντυπώσεων.


Κάνει πως δεν καταλαβαίνει το πολύ απλό:
Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ οι απ' ευθείας αναθέσεις, αλλά οι δικές του απ' ευθείας αναθέσεις, όπως είχε επιλέξει να τις χρησιμοποιεί και να τις εφαρμόζει.
Σήμερα για να θολώσει τα νερά, ακολουθεί την λογική της κολοβής αλεπούς, που όλες τις βλέπει κολοβές.


Επίσης να δώσουμε δύο επιπλέον στοιχεία:
1. Εγκαλεί για απευθείας αναθέσεις αυτός που έδωσε αναθέσεις προφορικά πάνω από 600.000 € έργα και προμήθειες, το επαναλαμβάνουμε για να αντιληφθούν το μέγεθος της αδιαφάνειας οι δημότες, έργα και προμήθειες με το στόμα πάνω από 600.000 €, χωρίς τεχνικά δελτία, χωρίς εγγραφές στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, χωρίς έλεγχο, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς παραλαβή. Μάλιστα το εξωφρενικότερο όλων, 230.000 € προφορικές αναθέσεις εμφανίστηκαν μετά την ήττα του κ. Γαλούνη τον Μάιο του 2019 και την παράδοση του Δήμου στη νέα δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2019.
Γι αυτό το φαινόμενο που ζήσαμε στον Δήμο Ξηρομέρου την πενταετία του ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ'', δεν έχει ακουστεί λέξη από κανέναν..., μα από κανέναν με δημόσιο λόγο. Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει ούτε μία προφορική απ' ευθείας ανάθεση, που να έχει πάει με τη δικαστική οδό. Το φαινόμενο κόπηκε μαχαίρι.
2. Εγκαλεί για απευθείας αναθέσεις την δημοτική αρχή που μέχρι σήμερα, σε μόλις 2,5 χρόνια, έχει πραγματοποιήσει 21 διαγωνισμούς, με ποσό περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ και τον επόμενο 1,5 χρόνο, υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτήσεις προς δημοπράτηση. Σύνολο δηλαδή 19 εκατομμύρια ευρώ με δημοπρασίες, ένα μοναδικό ρεκόρ χρηματοδοτήσεων και διαγωνισμών, που δεν το έχει δει ποτέ στην ιστορία του αθροιστικά, ούτε ο Καλλικρατικός Δήμος Ξηρομέρου, ούτε κάποιος από τους 3 πρώην Καποδιστριακούς Δήμους. Η προηγούμενη δημοτική αρχή στη 5ετή θητεία της δεν δημοπράτησε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή λιγότερα και από τα 6 εκατομμύρια ευρώ των απ’ ευθείας αναθέσεων που έκανε.


Δική μας εκτίμηση.
Α. Η προσπάθεια του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να μπλοκάρει το θετικό έργο της δημοτικής αρχής, γι αυτό και οι συνεχείς προσφυγές στην Αποκεντρωμένη, που όλες απορρίπτονται, δεν έχει κερδίσει ούτε μία. Είναι η αντιπολίτευση της καμένης γης. Γνωρίζει ότι γίνεται θετικό έργο που οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και αυτό δεν το θέλει, σκεπτόμενος ως παλαιάς κοπής πολιτικάντης.
Β. Όσο περνά ο καιρός, το στερητικό σύνδρομο της δυνατότητας διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ κατά το δοκούν, όλο και θα επιδεινώνεται στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στους επανακάμψαντες συνασπισμένους ιδιοτελείς συνοδοιπόρους του, που μετακινούνται πότε από εδώ και πότε από εκεί.
Η ιερά συμμαχία των αόρατων απ' ευθείας αναθέσεων που ζήσαμε τα 5 χρόνια της διοίκησης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', αλλά ποτέ δεν τις είδαμε σε ανάλογο έργο, θα συνεχίσει να κουνά το δάχτυλο σε αυτούς που κάνουν εμφανώς λιγότερες, εμφανώς πολύ περισσότερους διαγωνισμούς, αλλά το κυριότερο πραγματικά έργα, που τα αντιλαμβάνονται οι πολίτες και τους λύνουν πραγματικά προβλήματα.

mytikaspress

19 σχόλια:

  1. Τα γνωστα διληματα του κυριου απορω αν υπαρχει ανθρωπος που να εστερνιζετε τις θεσεις σου ειδικα μετα τα τελευταια αρθρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΑΡΑ ΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑΧΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΑΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ Ο Κ ΓΑΛΟΥΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει καταντήσει συνήθεια κάθε φορά που η δημοτική αρχή κ ειδικά ο δήμαρχος χάνει τα αυγά κ τα καλάθια όπως στο προχθεσινο συμβούλιο να επιστρστευεται το γραφείο τύπου του δημάρχου κ να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δηλ. Για το προχθεσινο έχετε να πείτε κάτι κ σουλα? Για τα τραγικά λάθη του τεχνικού προγράμματος που το μαγειρεύουν όπως θέλουν? Σε τι είναι διαφορετικοί από την προηγούμενη δημοτική αρχή? Χειρότεροι είναι. Πολύ χειρότεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει τι να πει ο Μύτικας πρες μετά το στραπάτσο που έφαγαν στο δημοτικό συμβούλιο και μας λέει τα ίδια και τα ίδια
    😂😂😂😂
    Ούτε τεχνικό πρόγραμμα δεν είστε άξιοι να κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε μάθανε πλέον ποιος είσαι
    Μη μας ζαλίζεις άλλο
    Βαρεθήκαμε τις βλακείες του άτυπου γραφείου του δημάρχου
    Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπομονή για ένα μισό χρόνο ακόμα κ θα έρθει το τέλος σε όλο το γνωστό σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ.Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΟΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. ΓΡΑΨΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΜΑΖΕΨΕΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε διάβασα με προσοχή την ανακοίνωσή σου και θα ήθελα να διατυπώσω μια παρατήρηση και τρία ερωτήματα
    Κατ’ αρχάς το να επαναλαμβάνεις τι έγινε στο Δήμο επι δημαρχίας Γαλούνη δεν έχει νόημα πιά κούρασε γιατί ο Γαλούνης αποκαθηλώθηκε με ποσοστό 75%. Τρία χρόνια μετά το να επικαλείσαι τα πεπραγμένα του Γαλούνη για να προσπαθείς να διατυπώσεις ένα επιχείρημα υπέρ της δικής σου θητείας νομίζω ότι είναι τελείως άστοχο και συχρόνως υποκριτικό.
    Όσον αφορά τα ερωτήματα
    Πρώτο ερώτημα: Βασική προεκλογική εξαγγελία σας ήταν τέρμα οι απευθείας αναθέσεις τέρμα στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και ότι όλα τα έργα θα δημοπρατούνται με διαφάνεια. Σταματήσατε λοιπόν τις απευθείας αναθέσεις ναι ή όχι; Προφανώς όχι και το ομολογείτε και εσείς στην ανακοίνωσή σας όταν λέτε «για απ' ευθείας αναθέσεις της νέας δημοτικής αρχής, που είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σαφώς λιγότερες από τις δικές του» Υπάρχουν λοιπόν καλές και κακές απευθείας αναθέσεις ή κριτήριο είναι το ποσό των απευθείας αναθέσεων; Αλήθεια πότε έγιναν οι απευθείας αναθέσεις εργαλείο; Εμείς νομίζαμε και εσείς μας λέγατε ότι οι απευθείας αναθέσεις κρύβουν μίζες. Τώρα όμως προσπαθείτε να μας πείσετε ότι οι απευθείας αναθέσεις δεν κρύβουν προμήθειες και υπερτιμολογήσεις αλλά αφορούν πραγματικές προσφορές και ότι υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών; Τι είναι αυτό που σας ανάγκασε σε τέτοια μεταστροφή; Πείτε μου ένα δημότη που θα του πείτε ότι οι απευθείας ανάθεση δεν κρύβει μίζα και θα σας πιστέψει. Εάν όντως είναι έτσι όπως τα λέτε ειλικρινά θα αισθανθώ ότι σας αδίκησα εάν αυτή την άποψη σας συνεχίστε να την διατρυπώνετε δημόσια Τέλος θα σας παρακαλούσα να δημοσιοποιήσετε όλα τα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ο συνολικός αριθμός των έργων που έγιναν με απευθείας ανάθεση μέχρι σήμερα επι της θητείας σας και το συνολικό ποσό που διατέθηκε για την εκτέλεση αυτών των έργων. Κυρίως όμως θα είναι χρήσιμο να δώσετε και τις απαραίτητες διευκρινίσεις γιατί στο Τεχνικό πρόγραμμα που φέρατε προ ψήφιση 74 έργα που αναφέρονται σ αυτό είναι με απευθείας ανάθεση και μάλιστα με απόφαση δημάρχου
    Δεύτερο ερώτημα: Παραπονιέστε και συγχρόνως κατηγορείτε σύσσωμη την αντιπολίτευση γιατί απείχε στην πρώτη συνεδρίαση και έτσι δεν υπήρξε απαρτία για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος που φέρατε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μα εσείς κύριε Δήμαρχε στην δεύτερη συνεδρίαση ενώ παρίσταντο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δια στόματος της κας Προέδρου επικαλεστήκατε λάθη και εσφαλμένες εγγραφές στο Τεχνικό πρόγραμμα και γι αυτό το αποσύρατε. Δηλαδή φέρατε προς ψήφιση ένα Τεχνικό πρόγραμμα με λάθη και παραλείψεις το οποίο προφανώς δεν έλεγξε κανένας ή και εάν το έλεγξε κάποιος προφανώς δεν καταλάβαινε τι διάβαζε. Φανταστείτε αν είχε υπερψηφιστεί; Εάν αυτό δεν είναι ανευθυνότητα και ασυνειδησία τότε τι είναι;
    Τρίτο ερώτημα: Σας κατηγορούν ότι προτίθεστε να διαθέσετε το ποσό των 500.000€ για την εκτέλεση έργων με απευθείας ανάθεση. Σ αυτό τι απαντάτε; Ισχύει ή είναι συκοφαντία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε αθεόφοβε 6:50 δεν βαρέθηκες να γράψεις το κατεβατό αυτό και να μη βάλεις ούτε το όνομά σου ; Α

      Διαγραφή
  10. Τον Ιούνιο του 19 εξαφανίστηκε το σκοτάδι και ήρθε το φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αθάνατη Ελλάδα γειά σου". Ο αντίπαλος μας είναι ανίκανος, άχρηστος, "λαμογιο" κλπ,κλπ ενώ ο δικός μας είναι "θεός" ο τέλειος, ο μοναδικός κλπ κλπ. Έτσι εξηγείται που είμαστε 50 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη χώρα. Έτσι εξηγείται γιατί ο εκάστοτε δήμαρχος δεν έχει δεύτερη θητεία. Κύριοι με αυτή την νοοτροπία υποβαθμιζετε το έργο πού έχει κάνει ο δήμαρχος.Δεν έχετε πάρει είδηση ότι η πλειοψηφία αδιαφορούμε για αυτα; Ότι ψάχνουμε για να βρούμε τον δικό μας "Ιωακειμιδη", "Παχατουριδη" ή όποιος δήμαρχος έχει θητεία δεκαετιών; θέλουμε να βγάζουμε κάποιον που εργάζεται για το Δήμο και όχι αυτόν που είναι 4 χρόνια και μετά φεύγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 21 δημοπρασιες 9 εκατομμυρια μεχρι τωρα και είναι αλλα 10 προς δημοπρατηση.
    Τα παπαγαλάκια γιατί δεν λενε γι αυτές τιποτα??? δεν αφηνει το Αφρικα να πουν????
    πόσες έκανε ο Αρετάκιας τους μαζί με τον συμμφερτό???
    το 2023 ολοι θα ειμαστε με το τριανταφυλλακη με ολους τους φαγανες απεναντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πες το μας χρυσόστομε ότι είναι εργαλείο οι απευθείας αναθέσεις μας. Τώρα που μας το εξηγήσατε με απλά λόγια το καταλάβαμε. Άντε λοιπόν εις υγεία των κορόιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ 500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΟΥΛΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε φαγανες αφου λετε οτι αυτοι κανουν τα ιδια
    πως αυτοι εχουν τα ταμεια γεματα και εσεις φαγατε και τα ξυσματα?
    πως αυτοι πληρωνουν τη δεη και εσας σα κοβανε το ρευμα??
    πως εσεις ησασταν ολημερι στα δικαστηρια για χρεη για εργα με το στομα και αυτοι δεν εχουν περασει ουτε μια φορα???
    πως εσεις χρωσταγατε σε ολους και αυτοι πληρωνουν???
    πως εσεις κοβατε ενταλματα χωρις εργο και δεν ειχατε ουτε μια φωτογραφια να δειξετε και αυτοι κανουν εργο και φωτογραφιζονται ολη μερα με αυτα????

    κανουν λιγοτερες αναθεσεις
    πραγματικες
    και διαγωνισμους που εσεις ουτε με κυαλια δεν βλεπετε

    οποιος απαντησει σε αυτα τα ερωτηματα να παρει εναν απο αυτους τους φαγανες και να τους δωσει να κρατησουν το ταμειο της επιχειρησης του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δήμαρχε πως το είχε πεί ο Αντρέας είπαμε να πάρει ένα δώρο αλλά όχι και 500 εκατομμύρια, έτσι και σείς είπαμε να κάνετε απευθείας αναθέσεις αλλά όχι και 500 χιλιάδες με τη μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι πολλά μισό εκατομμύριο ευρώ Γιάννο για απευθείας ανάθεση .άλλα μας έλεγες προεκλογικά δεν μας τα λές καθόλου καλά Γιάννο .άρα γι'αυτό λακάς από τα συμβούλια ;Αη Γιάννομ τι σε έκαναν έτσι φάπες φαπ φαπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο