Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ( Γράφει ο Κυριάκος Ξενάκης Δικηγόρος Αθηνών)

  

Ασυνείδητοι εγκληματίες υλοτομούν παράνομα κι αξιόποινα το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου. Αρκεί ένας μικρός περίπατος για να διαπιστωθεί πληθώρα φρεσκοκομμένων κορμών σύριζα με το έδαφος και δη σε κατωφέρειες και πλαγιές, έτσι ώστε να καθίσταται εύκολη η μεταφορά τους.......

Το μεγαλύτερο βελανιδοδάσος των Βαλκανίων βορά στα άνομα συμφέροντα και την εγκληματική ασυνειδησία ολιγόνοων. Δασαρχείο, Αστυνομία, Δήμος, Περιφέρεια το γνωρίζουν; Τί έχουν κάνει ή τι θα κάνουν γι' αυτό;

Για του λόγου το αληθές παραθέτω πρόσφατες φωτογραφίες.

Κυριάκος Ξενάκης
Δικηγόρος Αθηνών






9 σχόλια:

  1. Για τό πανέμορφη και τεράστιο δάσος Σωστά το λες... Υπάρχουν μεγάλοι φτωχοί άνθρωποι.. ΔΥΣΤΥΧΏΣ δεν έχουν να πληρώνουν ούτε ρεύμα ούτε πετρέλαιο ούτε σόμπα υγραερίου μόνο ξηλο σόμπα κ τζάκι να ζεσταθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2:09 εδώ δεν λέμε ότι θα πάει το κάθε σπίτι να κόψει ένα κλωνάρι βελανιδιά η ένα πουρνάρι εδώ λέμε για επαγγελματίες με υπαλλήλους από πίσω τούς να κόβουν ανεξέλεγκτα δύο τρία αυτοκίνητα την μέρα και αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει και σήμερα. Αν πάτε Χρυσοβίτσα στον κάμπο και προς Αγραμπελα θα τρελαθείτε με αυτό πού έχουν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γνωρίζουν αξιότιμε κ.Ξενάκη όλες οι υπηρεσίες. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής(των γύρω χωριών), έχουν συλληφθεί και έχουν καταδικαστεί σε μικρές ποινές, την ξεπληρώνουν με κοινωφελή εργασία στους Δήμους για μερικούς μήνες και πάλι συνεχίζουν την παράνομη υλοτομία. Δεν μιλώ για τους φτωχούς ανθρώπους που κόβουν ξύλα για να ζεσταθούν οι οικογένειές τους. Μιλώ γι αυτούς που εμπορεύονται τα ξύλα. Και πιστέψτε με είναι πάρα πολύ. Και καυχιόνται ότι τη γλύτωσα φτηνά χάρις στον τάδε βουλευτή!!!! Ελλάς το μεγαλείο σου. Δεν βρίσκω άλλα λόγια να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Κάποτε οι γονείς αυτών που σήμερα "σωριάζουν" απερίσκεπτα με τα σύγχρονα αλυσοπρίονα τους τη βελανιδιά , μάζευαν τους καρπούς της, συμπληρώνοντας το τότε πενιχρό αγροτικό τους εισόδημα για να τους κάνουν "ανθρώπους" χρήσιμους στην κοινωνία. Σήμερα που ο καρπός της βαλανιδιάς δεν έχει καμία? εμπορική αξία, οι απόγονοι τους απαξιώνουν με τις συμπεριφορές τους το αιωνόβιο αυτό δέντρο που κάποτε τους έθρεψε. Ένα δέντρο που πέραν της αισθητικής του ομορφιάς, συμβάλει τα μέγιστα στην ισορροπία του εν λόγω οικοσυστήματος. Το άσχημο όμως που κάνουν δεν είναι ότι σκοτώνουν με αυτό τον τρόπο την ιστορία του τόπου τους, απαξιώνουν με τον χειρότερο τρόπο και κάποιους λίγους ευαίσθητους συνδημότες τους που αγωνίζονται για το αντίθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Κάποτε οι γονείς αυτών που σήμερα "σωριάζουν" απερίσκεπτα με τα σύγχρονα αλυσοπρίονα τους τη βελανιδιά , μάζευαν τους καρπούς της, συμπληρώνοντας το τότε πενιχρό αγροτικό τους εισόδημα για να τους κάνουν "ανθρώπους" χρήσιμους στην κοινωνία. Σήμερα που ο καρπός της βαλανιδιάς δεν έχει καμία? εμπορική αξία, οι απόγονοι τους απαξιώνουν με τις συμπεριφορές τους το αιωνόβιο αυτό δέντρο που κάποτε τους έθρεψε. Ένα δέντρο που πέραν της αισθητικής του ομορφιάς, συμβάλει τα μέγιστα στην ισορροπία του εν λόγω οικοσυστήματος. Το άσχημο όμως που κάνουν δεν είναι ότι σκοτώνουν με αυτό τον τρόπο την ιστορία του τόπου τους, απαξιώνουν με τον χειρότερο τρόπο και κάποιους λίγους ευαίσθητους συνδημότες τους που αγωνίζονται για το αντίθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 2.09 μμ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΙΑ ΚΟΨΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΚΛΑΡΑΚΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΣΤΑΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ [ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ],ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πορτοκαλί φορτηγό 2-3 φορές την βδομάδα φωρτονετε από το κόκκινο αγροτικό στη ΧΡΥΣΟΒΊΤΣΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κύριος Μητσοτάκης έδιωξε 4065 άτομα δασεργατες υπεύθυνους πυρασφάλειας φύλαξης δασών τι περιμένετε 6 άτομα να φυλαν χιλιάδες στρέμματα χωρίς προστασία με κυνδινο τη ζωής τους οποίος είναι έξω από το χώρο πολλά τραγούδια λέει αυτή είναι η αλήθεια κύριοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ο Μητσοτάκης ήρθε στα μέρη μας είδε θαυμάζοντας το υπέροχο δάσος της βελανιδιάς ,το υποστηρίζει ποιο πολύ κ από τούς οικολόγους, ρώτησε πού ήρθε κ γύρισε όλη την περιοχή μας,κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται ούτε πάτησε ποτέ το πόδι του στο Ξηρόμερο έστω να δει το μοναδικό δάσος της βελανιδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο