Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Νέες σοκαρίστηκες υποβρύχιες εικόνες από την Ιθάκη, από κατεστραμμένο βυθό, από παλαιά μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.

 


Κείμενο & φωτογραφίες: Γιώργος Λίλας.
Εκπαιδευτής καταδύσεων, μέλος της
επιτροπής τουρισμού του Δήμου Ιθάκης.

Σε συνέχεια 3 προηγούμενων αναδημοσιεύσεών μας (δείτε εδώ, εδώ και εδώ), για την κατάσταση σε περιοχή της Ιθάκης, από την μονάδα της εταιρίας Ιχθυοτροφεία Ιθάκης Α.Ε. - Μακριά Πούντα, η οποία έκλεισε, αναδημοσιεύουμε σήμερα άλλο ένα κείμενο με νέες σοκαρίστηκες υποβρύχιες εικόνες από την Ιθάκη,......
Διαβάστε περισσότερα »
από κατεστραμμένο βυθό, από παλαιά μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας, όπως δημοσιεύτηκε από τον Γιώργο Λίλα. Ο Γιώργος αναφέρεται και στην σχεδιαζόμενη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές του Δήμου Ξηρομέρου.

Ο πανέμορφος βυθός της περιοχής, κατεστραμμένος από παλαιά μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας η οποία έχει σταματήσει τις δραστηριότητες της εδώ και πάνω από 20 χρόνια και λειτούργησε μόλις για 10 χρόνια.
Στην ευρύτερη περιοχή κοντά στην παραλία Δεξά στον κόλπο του Αετού, η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια όχι μόνο από τις ιχθυοκαλλιέργειες της Καλαβρής, αλλά και από την παράνομη ρίψη κάθε είδους σκουπιδιού, τα οποία μεταφέρθηκαν εκεί προφανώς με σκάφος.
Μηχανές, σωληνώσεις και αλιευτικά εργαλεία στο Σκαρτουμπονήσι το οποίο ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο.
Παράνομα και νόμιμα δίχτυα και πετονιές από αλιευτικές δραστηριότητες σε όλη την περιοχή.
Δεν ανεβάζω τις φωτογραφίες για να τιμωρηθεί κάποιος, καθώς ήδη οργανώνουμε τον καθαρισμό της περιοχής και θα γίνει πολύ άμεσα!!
Ο λόγος που δημοσιοποιώ τις παρακάτω εικόνες είναι για να σκεφτούμε όλοι μας τι κάναμε στην θάλασσα στο παρελθόν και αν θέλουμε να συνεχιστεί αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.
Οι νέες περιοχές που πρόσφατα παραχωρήθηκαν για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών αξίζει να υποστούν αυτή την καταστροφή; Καλό θα είναι οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας από τις εκβολές του Αχελώου μέχρι τον Μύτικα τον Καστό και τον Κάλαμο, οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης και όλες οι περιοχές που θα γεμίσουν ιχθυοκαλλιέργειες, να ξανασκεφτούν τι πραγματικά θέλουν στον τόπο τους!!
Πριν πετάξουμε κάτι στην θάλασσα που νομίζουμε ότι θα καταλήξει; Η μανία να αφανίσουμε κάθε πλάσμα του βυθού ψαρεύοντας ασταμάτητα και χωρίς κανένα όριο τι αποτέλεσμα φέρνει;
Οι απαντήσεις παρακάτω...!!!








































mytikaspress

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο