Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Να φύγει τώρα η αστυνομία από το ΑΠΘ!


Για άλλη μια φορά, στο ΑΠΘ στήνεται σκηνικό έντασης για να εξυπηρετηθούν τα αντιδραστικά και επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.....
Διαβάστε περισσότερα »
Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν επί δύο ημέρες εισβάλει σαν στρατός κατοχής στο ΑΠΘ με πρόσχημα εργασίες στο στέκι του βιολογικού. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τις διακοπές του Πάσχα, με κλειστές σχολές για να αποφύγει την κατακραυγή από φοιτητές και ακαδημαϊκούς, γέμισε το πανεπιστήμιο διμοιρίες ΜΑΤ επαναλαμβάνοντας τις ντροπιαστικές σκηνές που έλαβαν χώρα πέρσι στο ίδιο Ίδρυμα.

Η αστυνομία για άλλη μια φορά χτύπησε βίαια φοιτητές και ακαδημαϊκούς που αντέδρασαν και έπνιξε το χώρο του πανεπιστημίου με χημικά και δακρυγόνα. Αυτό είναι το όραμα της εκπαίδευσης για τη ΝΔ και τους συμμάχους της, όπως τον Πρύτανη των ΜΑΤ Παπαϊωάννου, που δυστυχώς δεν περιποιούν τιμή στο ρόλο τους ως ακαδημαϊκών δασκάλων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να εκτίθενται φοιτητές και καθηγητές στην αστυνομική βία, αυθαιρεσίες, βασανισμούς, συλλήψεις και σκευωρίες.

Η κυβέρνηση, θέλοντας να υπερβεί την πολιτική φθορά που της επάγει η αντιλαϊκή πολιτική της, η ακρίβεια, η τυχοδιωκτική στάση της εμπλοκής της χώρας μας σε πολεμικές συγκρούσεις, η εγκατάλειψη του λαού στη φτωχοποίηση, την ενεργειακή φτώχεια και την ανεργία, για άλλη μια φορά παίζει το ίδιο χαρτί. Στήνει εντελώς απροκάλυπτα και απρόκλητα σκηνικά έντασης και επενδύει στην αναζωπύρωση του ιδεολογήματος του

Νόμου και της Τάξης για να διαμορφώσει την ατζέντα ενόψει εκλογών σε αντιδραστικά ερωτήματα, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Γι’ αυτό κα επαναφέρει στο προσκήνιο την εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θέλοντας να χτυπήσει τη νεολαία, που εκθέτει με τους αγώνες της την κυβέρνηση και την πολιτική της, αλλά και συνολικά τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Δεν πρόκειται να τους περάσει. Ο καταδικασμένος από σύσσωμο τον κόσμο της εκπαίδευσης νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε στρατόπεδα, σε τόπους φόβου, καταστολής, φίμωσης και λογοκρισίας, θα βρουν για άλλη μια φορά εμπόδιο στο μαζικό κίνημα της νεολαίας και τις αντιστάσεις της κοινωνίας απέναντι στη δημοκρατικής εκτροπή με την οποία η κυβέρνηση φλερτάρει διαρκώς.

Συστράτευση όλων των αριστερών, αγωνιστικών, δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στην καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία! Στο πλάι της νεολαίας θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές ελευθερίες.

Το Γραφείο Τύπου 20.4.2022

1 σχόλιο:

  1. Είστε καλά? Τι ανεβάζετε? Να φύγει η αστυνομία και να παραμείνουν οι εξωσχολικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο