Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Συνάντηση Γ. Παπαναστασίου με τον κ. Δ.Πολιτόπουλο , Συμπρόεδρο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο, Συμπρόεδρο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, στο πλαίσιο περιοδείας στη Δυτική Ελλάδα......


Ο
κ. Πολιτόπουλος, συνοδευόμενος από τον κ. Γ. Τσιρώνη, πρώην Αν. Υπ. ΥΠΕΝ επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αγρινίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δράσεις των τοπικών κοινωνιών στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας.

«Ευχαρίστησα τον κ. Πολιτόπουλο για τη δημιουργική συζήτηση και τον ενημέρωσα για όλες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και το φιλόδοξο πρόγραμμα μας για έναν Δήμο πράσινο, με ανθρώπινο πρόσωπο. Ενδεικτικά αναφέρθηκα στο σημαντικό βήμα που κάνει ο Δήμος Αγρινίου προς την ενεργειακή αυτονόμηση με τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία στηρίζοντας έμπρακτα την κοινωνία και προστατεύοντας το περιβάλλον», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Στις προτάσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σχετικά με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος:

"Όσα είχαμε διαπιστώσει την τελευταία δεκαετία και για τα οποία κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, δυστυχώς γίνονται πραγματικότητα, μέσα από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης. Όντας προετοιμασμένοι για αυτήν την ιστορική συγκυρία που βιώνουμε όλοι πανευρωπαϊκά, είμαστε εδώ μαζί με τους πολίτες, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και ειδικά στο Αγρίνιο, από το οποίο κατάγομαι, για να δώσουμε λύσεις. Στην ενεργειακή κρίση οι Δήμοι πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρέπει να επιδοτηθούν για να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες στις οποίες θα συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις και οι παραγωγικές δυνάμεις, ώστε να μειώσουν το κόστος του ρεύματος που πληρώνουν. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Οι πόροι του θα πρέπει να δοθούν στους μικρούς και μικρομεσαίους παραγωγούς".

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο