Άρθρο του ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
thomas.barmparousis@gmail.com
Το πολιτικό σκηνικό, μετά από σχεδόν 10 χρόνια, φαίνεται ότι αλλάζει, αφού όλα δείχνουν ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ‘’απειλεί’’ να μπει δυναμικά και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου, παίζοντας, όχι, απλώς, ενεργό,αλλά καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή του.
Οι δημοσκοπήσεις, που διενεργούνται από τις αρχές Νοεμβρίου στα πλαίσια των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, κατατείνουν στη βεβαιότητα ότι το τρίτο σε δύναμη κόμμα θα ξεφύγει από τη στασιμότητα των τελευταίων 9 ετών και από τα ποσοστά 6,5%-8,2%, που γνώρισε από το 2012 έως σήμερα. Η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης , στην παρούσα φάση, δείχνει ξεκάθαρα την ανοδική τροχιά του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δίνοντάς του ποσοστά από 9,5% έως και 11%. .....
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δείχνουν να μην ικανοποιούν τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, που αναζητούν εναλλακτική λύση, καταφεύγοντας στο νέο ΠΑΣΟΚ με κάποια διστακτικότητα-είναι αλήθεια- που πηγάζει από το ‘’αμαρτωλό του΄’ παρελθόν, το οποίο πασχίζει να το ‘’ξορκίσει.’’
Μια τελευταία ευκαιρία.
Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειές της, δεν κατάφερε να δώσει μια νέα δυναμική, στο άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ, που κατέγραψε ποσοστό 48,07% στις εκλογές του 1981. Ποσοστό, που χρειάστηκε μόνο 7 χρόνια, από την ίδρυσή του, να κατακτήσει.
Αλλά τότε ήταν άλλες εποχές.... και προπάντων ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές φυσιογνωμίες της νεώτερης Ελλάδας και του μεταπολεμικού Ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος.
Με τα όποια λάθη και αδυναμίες του ο χαρισματικός ηγέτης –όπως μετά θάνατον -τον αποκάλεσε η ‘’σιδηρά κυρία’’ πρωθυπουργός της Αγγλίας και ‘’άσπονδος φίλη του’’ Μάργκαρετ Θάτσερ, κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή για περίπου 20 χρόνια και μαζί με άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Φελίππε Γκονζάλες, ο Χέλμουτ Σμίθ, ο Ούλαφ Πάλμε, ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ο Χέλμουτ Κολ και άλλοι- διατηρώντας τις ευαίσθητες ισορροπίες -εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή συνοχή και σταθερότητα και απομάκρυναν κάθε τάση για συγκρουσιακές καταστάσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Κρίσιμη συγκυρία-Αρραγές μέτωπο.
Γιατί η αναφορά στον Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, θα αναρωτηθεί, ευλόγως, κάποιος που διαβάζει τις γραμμές αυτές ...
Πρώτον, γιατί όποιος -και εάν εκλεγεί- εκ των έξι υποψηφίων, που διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μοιραία στην κοινή γνώμη, αλλά κυρίως στους φίλους και οπάδούς του κόμματος, θα τύχει της σύγκρισης με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεύτερον, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κρίση, οικονομική, κοινωνική και εθνική, με καίρια προβλήματα σε έξαρση, όπως η οικονομική στασιμότητα, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η υπογεννητικότητα, το μεταναστευτικό, η επιθετικότητα της Τουρκίας κλπ.
Αλλά και η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ασπταθεροποίησης, λόγω των εν δυνάμει αρνητικών εξελίξεων στο μεταναστευτικό και την εκρηκτική κατάσταση σε Ουκρανία, Πολωνία, Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.
Μέσα σε αυτή την ταραγμένη συγκυρία και περιοχή, η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέτει αρραγές πολιτικό μέτωπο, ενωμένο και προσηλωμένο στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.
Υπ αυτή την έννοια, οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ παίζουν καθοριστικό ρόλο, αφού το κόμμα, ως τρίτος πόλος, θα επηρεάσει σημαντικά το σχηματισμό κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές -όποτε και αν αυτές γίνουν- και την αντιμετώπιση των ζητημάτων, που ταλανίζουν τους Έλληνες πολίτες.
Εκλογές Ανοιχτές σε όλους.
Οι φίλοι, τα μέλη, οι οπαδοί του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ αλλά και κάθε πολίτης θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου και -εάν υπάρξει δεύτερος γύρος- στις 12 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της παράταξης.
Στα 840 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και την καταβολή ενός συμβολικού ποσού των 3 ευρώ, θα μπορούν - όσοι επιθυμούν- να καταθέσουν την προτίμησή τους στο πρόσωπο, που θέλουν να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμάται ότι θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 200.000 πολίτες, εάν, φυσικά, δεν προκύψουν ζητήματα και περιορισμοί λόγω covid 19.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γεώργιος Παπανδρέου είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού στον πρώτο γύρο και στην περίπτωση του δευτέρου γύρου το ‘’παιχνίδι’’ θα κριθεί μεταξύ Λοβέρδου και Ανδρουλάκη.
Ο Ανδρουλάκης δείχνει να έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κομματικό ακροατήριο και ο Λοβέρδος στους πολίτες -μη κομματικούς- που θα προσέλθουν στην ψηφοφορία.
Πράγμα, που μεταφράζεται σε νίκη του Λοβέρδου στην περίπτωση αθρόας προσέλευσης ‘’ελεύθερων πολιτών’’, και σε νίκη Ανδρουλάκη στην περίπτωση, που υπερισχύσει η προσέλευση κομματικών φίλων και μελών.
Στην τελευταία αυτή περίπτωση, καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η θέση των υποψηφίων, που δεν θα προκριθούν στο δεύτερο γύρο. Αν δηλαδή, οι κύριοι Καστανίδης, Γερουλάνος, και Χρηστίδης, αλλά και ο ΓΑΠ -που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν τρίτο- θα ταχθούν υπέρ του Λοβέρδου, ή του Ανδρουλάκη, ή θα αφήσουν ελεύθερους τους ψηφοφόρους τους να επιλέξουν.
Βέβαια, όλα αυτά με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις. Γιατί απομένουν περίπου 15 ημέρες για τον πρώτο γύρο και περίπου 20 για τον δεύτερο γύρο. Μέχρι τότε, πολλά μπορεί να αλλάξουν....
Όλα αυτά, για να μας πεις να ψηφίσουμε Λοβέρδο; Δεν θα πάρουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή ανάλυση ιδιαίτερα για τον τρόπο που θα γίνει η ψηφοφορία δηλαδή εάν θα ψηφίσουν μέλη η όχι. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δυναμική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΟΝΟ ΚΙΝΑΛ
ΑπάντησηΔιαγραφή6.36 θυμίζει και άλλα όπως τα μνημόνια, δντ, λεφτα υπάρχουν κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..... ΑΡΕ ΧΑΛΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχει δρομο μπροστα ο γιωργος για να κανει την παραταξη δυνατη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΣΟΚ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΙΝΑΛ.
ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΟΠΩς ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΚΑΒΕ
ΤΟ ΛΑΚΟ
Εσύ τι είσαι. δημοσκόπος ?
ΑπάντησηΔιαγραφήδυσκολο να παρει ποσοστο το κιναλ ανω του 6% δυστυχός οι συντροφοι γιναν συριζα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η ανάλυση ειναι προσωπικές απόψεις του κ.Θωμά Μπαρμπαρούση. Καλό θα ήταν να μας πει ανοιχτά και ποιον υποστηρίζει κι όχι έμμεσα που δείχνει τον κ. Λοβέρδο . Και το κυριότερο,αν δεν εκλεγεί ο Λοβέρδος ,θα είναι με τον αρχηγό που θα εκλέξει ο κόσμος ή θα λακίσει; Εγώ ψηφίζω ΓΑΠ ,αλλά αν δεν εκλεγεί, ΝΑΙ θα είμαι με αυτόν που θα εκλεγεί απο τις διαδικασίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝ.ΜΕΜΟΣ
Κ.ΜΕΜΟ σε παραδέχομαι ειλικρινά που λές ανοιχτά ποιόν υποψήφιο απο τους 6 υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσεις. Και οχι σαν κατι τοπικα στελέχη του ΚΙΝΑΛ-Ξηρομέρου που προφανώς αναμένουνν να δούν πρώτα ποιος θα εκλεγεί στο ΚΙΝΑΛ, και μετα τις εσωκομματικες εκλογες θα βγούνε μπροστά και θα οικειοποιηθουν για ιδίον πολιτικόν όφελος(προφανώς) την νεα πολιτική ηγεσια στο ΚΙΝΑΛ.
ΔιαγραφήΚαλημέρα σας Κ. ΜΕΜΟ
η τελευταία ευκαιρία της δημοκρατικής παράταξης εάν ο κάθε ένας μετά πάρει το δρόμο του με κόμματα μίκρα και χωρίς ουσία ο λαός θα έχει χάσει και κανένας άλλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια όσους θα ψηφίσουν ας το σκεφτούν και ας διαβάσουν και την πορεία των υποψηφίων.
ΑΠΌ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΆΛΕΙ ΠΑΤΈΡΊΤΣΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΆ Ό ΛΟΒΈΡΔΟΣ ΚΑΛΆ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΊ Ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΛΆ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΆΜΕ ΣΎΡΙΖΑ ΓΙΑΤΊ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΊΣ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΤΡΕΜΕΙ . ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ 10%. ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ. ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήρέ "κουτορνίθι" ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πιά σταθερη και ακλόνητη
Διαγραφήεκλογική βάση.Και αυτο αποδείχθηκε στις εκλογές με το 31,5 %
Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΈΒΑΛΕ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΆ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ Δ.Ν.Τ ,ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ... ΑΦΑΊΡΕΘΗΚΑΝ ΜΙΣΘΟΊ ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ , ΈΤΣΙ ΒΟΎΛΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ 44/ ΣΤΟ 4/ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 70 ΤΟΥ ΤΙ ΖΗΤΆΕΙ , ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΚΌΜΗ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΎ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ , ΌΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΆ ΣΏΣΕΙ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ οι μετέπειτα που σου έλεγαν στο ΖΑΠΕΙΟ θα σκίσουν τα μνημόνια ή με ένα Νόμο κι ένα άρθρο θα τα καταργήσουν και θα βαρούν νταούλια στη Μέρκελ να χορεύει όπως αυτοί θέλουν , σου φέρανε 2ο και 3ο μνημόνιο. Είναι πιο έντιμο να λες ευθέως δεν γουστάρω τον ΓΑΠ κι όχι να πουλάς εξυπνάδες συνοδευόμενες με μονομέρια εμπάθειας κι όχι μόνον. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όποιον εκλέξει ο λαός, με αυτόν πορευόμαστε στο μέλλον. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
ΔιαγραφήΑρε κατακαημένη ρουμ έλη που ακόμα θέλετε τον Γαπ που μας κατέστρεψε, ανδρουλακης μέχρι τέλους
ΑπάντησηΔιαγραφήΉτανε πρωθυπουργός με το ΠΑΣΟΚ. Έφυγε και έκανε δικό του κόμα και έπιασε πάτο. Τώρα θέλει να γίνει πάλι αρχηγός. Γιατί; για να μας σώσει ξανά; Αυτό λέγεται αυτοεξευτελισμός. Μήπως όμως είναι βαλτός για να κόψει από τον Ανδρουλάκη και να βγάλει το Λοβέρδο αρχηγό που είναι στα μαχαίρια με το ΣΥΡΡΙΖΑ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2012
ΔιαγραφήΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ
και τώρα λέει ο Λοβερδος για ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΠΑΣΟΚ ?
τι ειμαστε και μας δουλευουν εν ψυχρώ εμείς ?
Ιθαγενείς της Αφρικής ?
Κόμα έκανε το 2012 και ο Λοβέρδος,όπως και ο Καστανίδης με την Κατσέλη. Ήρθαν στο ΚΙΝ.ΑΛ , βγήκαν βουλευτές και οι δυο ( ΓΑΠ -Καστανίδης) και τώρα θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση του λαού μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες, μην ξεχνάς,τις αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι.Σημασία έχει την επομένη να υπάρξει ενότητα. Και ,χτες σε συνέντευξη στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι αν
Διαγραφήχάσει θα παραμήνει στο κόμμα και θα αναγνωρίσει αρχηγό αυτόν που θα εκλέξει ο κόσμος.Τι απ όλα δεν καταλαβαίνεις;;; ή μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις...
Λέει ένας φίλος πάμε λέει για την νέα αλλαγή . Με ποια υλικά βρε θα πας για την νέα αλλαγή με τα φθαρμένα και σάπια υλικά . Με το Γιώργο και με το λοβερδο. Αυτοι θέλουν να κόψουν το δρόμο προς την εξουσία του Αλέξη Τσίπρα αυτο τους νοιάζει και τίποτα άλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήεσύ που λες έτσι στον κ. Μέμο ποιόν θα ψηφίσεις ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ψάχνει κάποιος για τον ιδανικό,τον Μεγάλο ηγέτη,θα απογοητευτεί οικτρά.Στην Ελλάδα και όχι μόνο, αλλά παγκοσμίως, ζούμε στην εποχή της μετριότητας.Ενδεχομενως με μια , δύο εξαιρέσεις.Επομενως ,ας αρκεστουμε στο μη χείρον, βέλτιστον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε 9:53 π.μ. δέν είμαι τωρα στο ΚΙΝΑΛ και δέν ψηφίζω, άς ψηφισει
ΑπάντησηΔιαγραφήο καθενας του ΚΙΝΑΛ ελευθερα οτι θεωρεί καλύτερα.
συμφωνώ ομως με την ειλικρίνεια του κ. .ΜΕΜΟΥ
και δεν το ξερω προσωπικα τον κ. ΜΕΜΟ
Κατα την άποψη μου το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να ακολουθησει αυτόνομη γραμμή
και να ασκει δημιουργική αντιπολίτευση και χωρις διακρίσεις.
Χαίρομαι ότι το άρθρο μου έδωσε την ευκαιρία σε πλειάδα συμπολιτών μας να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο και να καταθέσουν την άποψή τους για ένα ζήτημα, που- απ ότι φαίνεται-απασχολεί έντονα το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ, τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και πρωτίστως το εκλογικό σώμα και τον ελληνικό λαό, γενικότερα. Είναι παρήγορο και αποτελεί αχτίδα φωτός ότι οι εσωκομματικές διεργασίες σε ένα πολιτικό φορέα- και εν προκειμένω στο ΠΑΣΟΚ (για ΠΑΣΟΚ θα μιλάμε πλέον μετά τις 12 Δεκεμβρίου)-φέρνουν και πάλι μεγάλο μέρος των πολιτών στην πολιτική,μετά την αποστασιοποίησή τους, λόγω συνολικής απαξίωσης, όχι αδικαιολόγητα, του πολιτικού συστήματος. Το μήνυμα αυτό θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι ασχολούμενοι με την πολιτική και οφείλουν να γίνουν πιο υπεύθυνοι και σοβαροί, γιατί δεν δικαιούνται να απογοητεύουν τον κόσμο και να τον κρατούν μακρυά από την αυτήν. Γιατί, ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον, και ως τέτοιο θα πρέπει να πορεύεται, πόσο μάλλον, που από την πολιτική εξαρτάται η ίδια του η ζωή. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές διεργασίες, τόσο καλύτερα για τα ίδια τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα. Συμμετοχή,που καθόλου δεν μπορεί να ταυτισθεί με την ιδιότητα του μέλους, ή του κομματικού φίλου. Είναι αρκετή η συμμετοχή του καθενός, ως ελεύθερου, σκεπτόμενου πολίτη. Και τίποτα περισσότερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην είστε τόσο σίγουρος οτι μετά τις 12 Δεκέμβρη 2021 θα μιλάμε για ΠΑΣΟΚ ; Πολιτικές διεργασίες για αρχηγός στο ΚΙΝ.ΑΛ γίνονται. Για το ΠΑΣΟΚ θα γίνει συνέδριο κι θα αποφασιστεί. Στο ΚΙΝ.ΑΛ υπάρχουν και κόσμος μή ΠΑΣΟΚ. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
ΔιαγραφήΚε Μπαρμπαρούση τι μας λετε τώρα ? μπορει να ψηφισει ο καθενας και χωρις να ειναι μελος ενος κομματος ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι τον βολεύει τον κύρ Θωμά... Τσιμουδιά για το κόμμα που ίδρυσε ο Λοβέρδος το 2012 και ότι έκλεισε ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ που μας έλεγε ο κ. Λοβέρδος . Και το κυριότερο δεν μας λέει π. χ αν βγει αρχηγός ο κ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ τι θα κάνει; θα τον ακολουθήσει ; οι λογικές ή εμείς ( Λοβέρδος ) ή το χάος αν δεν είναι φασίζουσες νοοτροπίες τι άλλο μπορεί να είναι;
Διαγραφή9.54 Ο Χρηστίδης είναι νεαρός και ειναι για το μέλλον του Κινάλ.
Διαγραφήτο θέμα ειναι. τώρα τι κάνουμε.
Λοβέρδο ? , Παπανδρεου ? , ή Ανδρουλάκη ?
Υπόθεση κάναμε για τον Χρηστίδη. Δεν υπάρχουν όμως 3 υποψήφιοι αλλά 6. Συνεπώς δεν είναι δεοντολογικό να αναφερόμαστε μόνον στους 3 υποψήφιους. Το 2017 ήταν νομίζω 9 οι υποψήφιοι. Ο λαός θα κρίνει. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Σημασία για μένα έχει η επομένη των εκλογών 13 Δεκεμβρίου να υπάρχει ενότητα. Κάτι που , παρακολουθώντας τα ηλεκτρονικά μέσα, δεν το βλέπω. Και, βλέπω πολύ χολή και όξος ένθεν και ένθεν. Προσωπικά θα είμαι με αυτόν που θα εκλεγεί στις 12 Δεκέμβρη. Τώρα ως απλός πολίτης με ένα ψήφο που έχω θα ψηφίσω ΓΑΠ . Δεν κατακρίνω επ ουδενί κανέναν απ τους άλλους 5 υποψηφίους. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία .
ΔιαγραφήΑν εκλογες άλλαζαν το κατεστημένο….θα κρίνονταν παράνομες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ….θυμηθηκα και κατι άλλο ο εισαγγελεα μολς προχθες προτεινει να κριθεί ένοχος ο λοβερδος για χρηματισμό απο Νοβαρτις για τουλάχιστον 200.000 ευρώ!!!
Πολύ ενδιαφερον!!
Θωμά θα μας αποτρελάνεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το Άρθρο 4 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα: «Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής».
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρ Θωμά μία διευκρίνηση θέλω να πείτε αν ξέρετε να μας πείτε: άμα και λέμε άμα εκλέγεί ο κ Λοβέρδος
Διαγραφήθα είναι άλλο το ΠΑΣΟΚ και άλλο το ΚΙΝΑΛ ?
Καλημέρα, Μιλάμε για αλλαγή του ονόματος, από ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ,με επαναφορά των εμβλημάτων όπως η σημαία και ο πράσινος ήλιος κλπ. Στοιχεία,που εξαλείφθηκαν με την μετονομασία του ΠΑΣΟΚ,σε ΚΙΝΑΛ.Σε περίπτωση ΜΟΝΟ διάσπασης, είναι πιθανή η διατήρηση της ονομασίας ΚΙΝΑΛ. Ολα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά και ουδείς μπορεί μετά βεβαιότητας να αποφανθεί τι τεξεται η επιουσα
Διαγραφή8.32 Να μην μπερδευεις τα πράγματα.
ΔιαγραφήΤο ΠΑΣΟΚ δέν μετονομάστηκε σε ΚΙΝΑΛ
Το ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ και συμμετεχει το ΠΑΣΟΚ οπως και άλλα Κόμματα στο ΚΙΝΑΛ.
ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΟ ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΑ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΛΗΡΟ. ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΑ ΕΦΚΙΑΞΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΩΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή