Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Πάνος Τσούτσουρας : «Κρυφό σχολειό» η Κατούνα



Ο Πάνος Τσούτσουρας  εκνευρισμένος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook για το στολισμό στην Κατούνα

«Καλησπέρα απο την κατοχική, πληγωμένη κ προδομένη Κατούνα , μια λέξη μόνο (Κ Ρ Ι Μ Α) »....























11 σχόλια:

  1. Στη Κατούνα στολίστηκε μόνο το χωράφι του βιολογικού. Σταθερές και φωτεινές αξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε μας να καπνίσουμε μέσα στα μαγαζιά...
    Μην μας στερείτε τα αυτονόητα.
    Αφήστε μας να κάνουμε γιορτές με τσιγάρο εντός των καταστημάτων.
    Να αναβιώσουμε το έθιμο των τσιγαρίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πρόβλημα εχεις ρε Πάνο με την Κατούνα που εντοπίσεις το πρόβλημα να πούμε στην δημοτικη αρχη κ στην Αθηνά την καρελου να το αλλάξει. Μηπως πρεπει καλυτερα να φέρουν εκείνα που είχε ο πρώην δημος μεδεωνος. Τα θυμαστε!!! Αι σιχτηρ επιτελους αχαριστοι Ε αχαριστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εννοείς ρε Πάνο; Τι περισσότερο είδες στα άλλα χωριά; Δε βλέπεις που με το ζόρι στολίζει ο κόσμος τα σπίτια του.

    Η Κατούνα (και το Ξηρόμερο) πεθαίνει. Στο χέρι μας είναι μόνο με δουλειά και εργατικότητα να το κάνουμε να ξαναλάμψει και αυτή τη φορά να λάμπει με τα δικά μας χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θέλουμε να λάμψει η Κατούνα μας όπως τα παλιά χρόνια, να βάλουμε κι άλλα φωτάκια!!! Πολλά φωτάκια!!!🎄🎄🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OI ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΑΠΝΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ Ο ΣΤΟΥΠΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΤΣΙΓΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΩΤΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ,ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ
    Η ΚΑΡΕΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΙ ΛΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    ΕΠΙ ΣΟΛΔΑΤΟΥ ΠΟΤΙΖΕ ΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΩΡΑ ΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΟ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ???ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΝΕΙΣ ΦΟΡΑ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΠΙΣΘΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουμε. Μπεεεε. Μπεεεεεεεεεεε. Ας. Μην. Τον. Ψηφιζαται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πανος εβγαλε φωτογραφίες την Κατούνα μαραζωμένη και πληγωμένη όπως είναι σήμερα. Μοιάζει να πασχίζει με τα λίγα φωτάκια με κατι σπιτάκια παράγκες να χωρέσει μέσα κατι απο το παρελθόν από άλλες εποχές και περασμένα μεγαλεία. Ποιός δεν θυμάται: Σφαγεία ανοικτά να σφύζουν απο ζωή και ναρχεται χρήμα στην Κατούνα, αυτοκίνητα, Ι.Χ. φορτηγά, αγροτικά, γεμάτα κρεατα, σουβλάκια, σπληνάντερα να φεύγουν για Αθήνα απο τα κρεοπωλεία της Κατούνας.
    Λουσάτες βιτρίνες, το χρήμα να ρέει, κρεμασμένα λουκάνινα, γδαρμένα αγριογούρουνα, χιμπαντζήδεςς κουρδιστοι, ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες, που επαιζαν ντραμς. Σε καθε γειτονια και σε κάθε σπίτι σε επιανε η τσίκνα απο την ευωδία απο το ψημένο χοιρινό λίπος κι απο τις τσιγαρίδες.
    Θυμάμαι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τέτοιες μέρες, να μην μπορείς να περπατήσεις από τον κόσμο στην πλατεία και στο κεντρικό δρόμο.

    Τα μετέπειτα, γνωστά. Την ακμή ακολουθεί πάντα μία παρακμή....
    Τωρα βουβή και σκυθρωπή και η εικόνα της εγκατάλειψης, το μαράζωμα παντού. Κατούνα: Τα παραθυρόφυλλά της ερμητικά κλειστά και τυλιγμένη σε κουρελιασμένα ρούχα, εχει κουλουριαστεί στον καναπέ. Χρόνο με τον χρόνο και καιρό με τον καιρό, η εγκατάλειψη μεγαλώνει. Και κάθε Χριστούγεννα κλείνεται στο σπιτικό της, με συντροφιά τον καημό, το μαράζι και τη μοναξιά, και περιμένει να ξαναρθουν οι γιορτινές πια καλές μέρες....

    Αντίο ακριβή μου Κατούνα...
    Σε ευχαριστούμε Πάνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΙΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΦΥΓΕΣ Κ ΕΣΥ Κ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ Κ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΑΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ ΕΛΑΤΕ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΚΑΘΗΣΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ . ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!!! ΓΥΡΝΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΣΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑ !!!! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αδέρφια μην σας παίρνει από κάτω. Θα έρθουν οι ξένοι σε λίγο καιρό και θα γεμίσουν κόσμο οι γειτονιές της Κατούνας. Ο Αγριλος θα είναι μόνο η αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο