Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Είναι όλες οι απ' ευθείας αναθέσεις ίδιες;


Παρατηρούμε ότι τακτική της νέας δημοτικής αρχής είναι να ανεβαίνουν έγκαιρα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, προσκλήσεις - γνωστοποιήσεις για απ' ευθείας αναθέσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει, προκειμένου όποιος θέλει, να καταθέσει την προσφορά του και η απ' ευθείας ανάθεση που θα ακολουθήσει, θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), δηλαδή επί της ουσίας μιλάμε για διαγωνιστική διαδικασία......

Αυτή η επιλογή, παρά του ότι το δείγμα της νέας δημοτικής αρχής είναι πολύ μικρό ώστε να κριθεί με σιγουριά, έχει αποδώσει εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω των εκπτώσεων που επιτυγχάνονται, οι οποίες κινούνται σε διψήφια νούμερα.
Με τον νέο Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα που θα φέρει η νέα δημοτική αρχή, εμείς με την συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας της, θα έχουμε καταγράψει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καταγράψαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις της τέως δημοτικής αρχής και τις απ' ευθείας αναθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και θα σας τις παρουσιάσουμε τον Σεπτέμβριο του 2020. Ακριβώς το ίδιο.
Αυτό θα το εφαρμόσουμε και για τα 4 έτη της θητείας της, όπως ακριβώς κάναμε και για για τα 5 έτη της θητείας της τέως δημοτικής αρχής. Ακριβώς το ίδιο.


717 απ' ευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 5.504.752,12 €. Καταγράφονταν μόνο όσες ήταν πάνω από 1.000 €.
Εκεί θα γίνουν μέσω των γυμνών αριθμών, οι συγκρίσεις του συνολικού ύψους των απ' ευθείας αναθέσεων και κυρίως των εκπτώσεων που θα έχουμε σε αυτές. Επίσης οι πολίτες θα δουν και θα μάθουν ποιες είναι αυτές και θα τις κρίνουν και ως προς το ύψος τους και ως προς την ποιότητα τους (το σημαντικότερο), όπως ακριβώς έκαναν και με την τέως δημοτική αρχή.
Προς το παρόν σας παρουσιάζουμε με επίσημα έγγραφα, δειγματοληπτικά 44 απ' ευθείας αναθέσεις της τέως δημοτικής αρχής, του έτους 2015, που η ίδια είχε συντάξει τον Προϋπολογισμό.
Για καμία από αυτές τις 44 απ' ευθείας αναθέσεις δεν υπήρξε ποτέ πρόσκληση - γνωστοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, όπως και για καμία άλλη απ' ευθείας ανάθεση, όλα αυτά τα προηγούμενα 5 χρόνια, τόσο του Δήμου όσο και των Νομικών Προσώπων. Ποτέ δεν είχαμε δημόσια πρόσκληση - γνωστοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, έστω για μία απ' ευθείας ανάθεση από την τέως δημοτική αρχή, για τις πάνω από 1.000 απ' ευθείας αναθέσεις που έκανε.
Σε αυτές τις 44 απ' ευθείας αναθέσεις υπολογίζουμε την έκπτωση που επιτεύχθηκε, από το ποσό που αρχικά προϋπολογίστηκε και στο ποσό με το οποίο τελικά ανατέθηκε, καθώς και την συνολική έκπτωση και των 44 αυτών απ' ευθείας αναθέσεων.
Οι ψυχροί αριθμοί από τα επίσημα έγγραφα από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», δείχνουν ότι οι εκπτώσεις είναι πολύ μικρές, μηδενικές έως ανύπαρκτες.
Στο σύνολο και των 44 απ' ευθείας αναθέσεων του δείγματος του έτους 2015, με προϋπολογισθέν συνολικό ποσό 465.204,00 €, το συνολικό ποσό ανάθεσης ήταν  464.076,72 €, δηλαδή μιλάμε για έκπτωση μόνο 0,24%.
Δείτε εδώ το σχετικό αρχείο excel.
mytikaspress

16 σχόλια:

  1. Όλο κουβέντα και μιζέρια ήσαστε.. κατάντια έχετε αποδείξει ότι είστε... λέτε, λέτε, κουβέντα και φωτογραφία είσαστε.... Για κάποιο έργο έχουμε κάποιο νέο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο για έργα έχουν νέα.ενημερώσου.οι μόνοι που θα κάνουν έργα

      Διαγραφή
    2. Ποια έργα που ούτε τις λακκούβες δεν βουλωνουν;; έχουμε κάνει τα αυτοκίνητά μας τρακτέρ. Ο Δήμος της αδιαφορίας είναι Όχι των έργων.

      Διαγραφή
  2. ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΛΩΡΗ ΜΗΝ ΑΝΓΧΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΥΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΠΑΓΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το τέρμα οι αναθέσεις περάσαμε στις συγκρίσεις. Βάφτιστε το κρέας ψάρι παιδιά κ προχωράτε. Όχι οι δικές σας δεν είναι ίδιες. Κ είστε ακόμη στην αρχή. Εχουμε να δούμε πολλά ακόμη. Υπάρχουν οι γνωστοί στην πιάτσα αλλά αρχίζουν κ μαθαίνουν κ οι καινούριοι κ αυτοί είναι πιο πεινασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4:00να ξέρεις ότι μας πήραν τα ζουμιά και ανησυχήσαμε με αυτά που μας έγραψες. Άλλο ένα δείγμα την γνωστής κλίκας όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω προκειμένου να είναι πάλι ο Γαλουνης δήμαρχος εγω να τρώω και εντάξει μωρέ την επόμενη τετραετία έργα..... Χαχχαχα Σας γελάσανε... Όλοι δουλεύουν με ΜΌΝΟ ΣΚΟΠΌ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΑ ΛΕΦΤΆ. ΤΕΛΟ; ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΎΜΕ λασπολογοι....

      Διαγραφή
    2. Το ψάρι είναι να προϋπολογίζεις κάτι ότι κάνει 1.000 € και να καλείς δημόσια όποιον θέλει να δώσει προσφορά και να το δίνεις τελικά σε όποιον δώσει την χαμηλότερη τιμή, π.χ. με 700 €. Ενώ το κρέας είναι να το προϋπολογίζεις 1.000 €, να το δίνεις με 1.000 εκεί που θέλεις εσύ και να είναι και εικονικό.
      Βαφτίσια σε αυτά τα δύο διαφορετικά τελείως πράγματα δεν γίνονται.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  4. Με τη διαφάνεια που όλο αναφέρεται και υπεραναλυεται έχουμε φτάσει 10 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα τα χωριά μας στην Αλυζια τουλάχιστον δεν έχουν ένα λαμπιόνι, κρίμα που περιμέναμε καλύτερα πράγματα από την νέα δημοτική αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας κοπηκε το μελακι και παρανοησατε πουλακια μου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10:34 παρανοημένο πουλάκι μάλλον εσυ γλείφεσαι για μελάκι!!!δεν εξηγείται αλλιώς που δεν καταλαβαίνεις οτι και του Γαλούνη και του Τριανταφυλλάκη ειναι απευθειας αναθέσεις!!!επειδή τις δημοσιεύουν στο ξηρόμεροnews σημαίνει οτι δεν είναι απευθείας ανάθεση;μέχρι τώρα οτι εχουν κάνει το έχουν κάνει με απευθειας ανάθεση.Μας υποτιμάτε τόσο πολύ που γράφετε άρθρα για το ποιος τις κάνει καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:55 έχεις μεγάλο πρόβλημα... Προφανώς η τοοοοοσο μεγάλη ςκοικονομηση χρηματων δεν σου λέει κάτι... Γιατί προφανώς θα είσαι από αυτούς που πληρώνονταν παχυλα τιμολογια.... Εσύ μας υποτιμάς που με αυτά που γράφεις πιστεύεις ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι έχετε χάσει τον ύπνο σας που δεν μπορείτε πια να βάλετε χέρι στα λεφτά των πολιτών... Όλα είναι ανεβασμένα και στο διαύγεια και όλα γίνονται σωστά και με διαφάνεια... Ψιλα γράμματα για εσένα αλλά βρες τρόπο να ζήσεις εσύ και οι ομοιοι σου γιατί τελειώσανε τα φαγοπότια με τα λεφτά μας....

      Διαγραφή
    2. Το αστείο της ημέρας είναι αυτό; ότι η τωρινή δημοτική αρχή δεν τρώει; και Γιατί ασχολούνται με τα κοινά; για να προσφέρουν στον τόπο; Ποιοι είναι αμολυντοι; το 70% που την προηγούμενη 4ετια ήταν με τον Γαλουνη και τώρα πήγε με τον Τριανταφυλλακη; γι'αυτό τους πήρε για να του δείξουν τον τρόπο για το μέλι..Αλλιώς να μας πείσετε ότι η ιατρική με μια ζωή σπουδές αξίζει περισσότερο από το να είσαι δήμαρχος.

      Διαγραφή
    3. Προφανώς και κρίνετε από αυτά που κάνατε εσείς σαν δημοτική αρχή; δεν είναι όλοι έτσι είναι πολλοί που έχουν αξιοπρέπεια και ήθος.... Αλλά αυτό δεν μπορείτε να το φάτε και να το. Πάρετε απόφαση.... Ότι για τους τίμιους σας πετάξαμε έξω από το δημαρχείο κια αν χρειαστεί και από τον τόπο μας αν χρειαστεί....

      Διαγραφή
  7. Παπαγαλοι του γαλουνη βουλωστετο.ο λαος βλεπει οτι γινετε μια σοβαρη και υπευθυνη προσπαθεια απο το τριανταφυλακη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιοι υποστηρικτές της νυν δημοτικής αρχής είστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι. Όταν ξυπνήσετε τα λέμε! Ήδη τι6 φαγοπότι έχει αρχίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mytikass μας αποστόμωσες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο