Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ: Εν μέσω αντιδράσεων απο την Αντιπολίτευση αναβλήθηκε η συζήτηση για την αγορά πολυτελούς ΤΖΙΠ για τις μετακινήσεις του δημάρχου ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ!!

                Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, στις 25 Νοεμβρίου 2019, περιλαμβανόταν και το θέμα "Λήψη απόφασης για την αγορά αυτοκινήτου τύπου ΤΖΙΠ" για τις ανάγκες μετακίνησης του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη. Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών δημοτών οι οποίοι τονίζουν ότι η αγορά του θηριώδους ΤΖΙΠ αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό απέναντι στο φτωχό και άνεργο συνδημότη μας και σε κάθε έντιμο κάτοικο της περιοχής που πασχίζει να θρέψει την οικογένεια του. 
          Κατά την διάρκεια του δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και είχε σαν αποτέλεσμα την αναβολή της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος και την παραπομπή του στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναλυτικά.......


Δείτε μέσα απο τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, την Αναβολή του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά πολυτελούς ΤΖΙΠ μετά την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης...

Από το πρακτικό της 19ης/2019 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
Αριθμός Απόφασης 200/2019

ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την αγορά αυτοκινήτου τύπου τζιπ.

           Στη Βόνιτσα και στο Δημοτικό κατάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνήλθε σήμερα την 25η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας σε δημόσια τακτική συνεδρίαση, ύστερα από την αριθ.πρωτ. 14604/20-11-2019 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε χωριστά σε καθένα από τους Συμβούλους και στον Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
        Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 27 Δημοτικών Συμβούλων, βρέθηκαν παρόντες 25 Δημοτικοί Σύμβουλοι ήτοι:


    Στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης Γεώργιος Θεόδωρος, ο οποίος νόμιμα προσκλήθηκε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
    Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Παλαίρου και οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Αετού, Κατούνας, Παλιαμπέλων, Τρύφου και Βάτου.
      Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία παραβρέθηκε και η Υπάλληλος του Δήμου Καούρα Γεωργία για την τήρηση των πρακτικών.

          Ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ρώτησε τους έχοντες δικαίωμα ψήφου αν για κάποιους από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 7 του Ν. 2690/1999 και των άρθρων 14 και 58 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να απέχουν από τη συζήτηση του θέματος. Ουδείς εδήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο.

         Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Αντιδήμαρχο κ. Τσακάλη Κωνσταντίνο ο οποίος έθεσε υπόψη του Σώματος την από 07-11-2019 εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Εισήγηση για ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΠ.
       Απαιτείται η προμήθεια ενός (1) καινούργιου αυτοκινήτου τύπου ΤΖΙΠ για τις ανάγκες μετακίνησης του Δημάρχου σε Υπουργεία και Υπηρεσίες.
       Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι καινούργιο αμεταχείριστο πρόσφατης κατασκευής, θα πληροί τις Ελληνικές και διεθνείς προδιαγραφές.
      Τα χαρακτηριστικά για την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΠ» θα είναι τα ακόλουθα:

*************
-Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κασόλας Αθανάσιος είπε πως έτσι όπως περιγράφονται στην εισήγηση οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου φαίνεται πως «φωτογραφίζεται» συγκεκριμένο όχημα. Προτείνω να αναβληθεί το θέμα ώστε να «ανοίξουν» οι προδιαγραφές και η Τεχνική Υπηρεσία να πάρει κι άλλες προσφορές για οχήματα.

-Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μασούρας Δημήτριος συμφώνησε με τον κ. Κασόλα Αθανάσιο. Επιπροσθέτως είπε πως υπάρχει υπουργική απόφαση από το 2010 η οποία περιορίζει σε συγκεκριμένα κυβικά και κόστος παρόμοιες αγορές. Να αναβληθεί εως ότου η Τεχνική Υπηρεσία επιβεβαιώσει πως τηρούνται οι προδιαγραφές για το όχημα σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

-Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης Επαμεινώνδας συμφώνησε με την πρόταση αναβολής του θέματος, λέγοντας πως δεν αρκεί μόνο το όχημα να είναι ασφαλές, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το κόστος του, ελέγχοντας κι άλλες προσφορές.

**********
       Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά επί της αναβολής του θέματος για τους λόγους που προαναφέρθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Νόμου 3852/2010 (επί παρόντων 25 Δημοτικών Συμβούλων).

Κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
         Αναβάλει τη συζήτηση του θέματος για την αγορά αυτοκινήτου τύπου τζιπ, για τους λόγους που φαίνονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

-Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αποστολάκης Παντελής, Πάντας Νικόλαος, Καλαντζής Ανδρέας, Τζεφριός Λεωνίδας, Ζαχαράκης Γεώργιος, Πανταζή Παναγιώτα, Στούπας Θεόδωρος, Προδρομίτης Σωτήριος, Βέμη - Καρέλου Αθηνά, Τσακάλης Κων/νος, Βίτσας Δημήτριος και Καούρας Ξενοφών.

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 200/2019.
Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
Ακολουθούν υπογραφές
Ακριβές αντίγραφο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟΥΠΑΣ






28 σχόλια:

  1. Πέσανε τα όρνεα να φάνε τον δήμαρχο . Αυτά τα περί των δημοτών που πεινανε, τα λαμόγια να τα αφήσουν στην άκρη. Τους πήρε ο πόνος ξαφνικά για τους δημότες που έχουν πρόβλημα. Ο Αποστολάκης τους γνωρίζει και τους βοηθάει αθόρυβα. Εσείς πώς θα το κάνατε θα βγάζατε και φωτογραφίες την ώρα που δινετε ένα πιάτο φαι σε κάποιον για να λέτε ότι είστε καλοί; Άντε μπράβο.... Όλοι οι δήμοι έχουν καλύτερα οχήματα για υπηρεσιακές μετακινήσεις γιατί τα καύσιμα και τα χιλιόμετρα καταγράφονται. Δε σας περνάει όμως ο κόσμος ξύπνησε και βλέπει ποιοι είστε και σας μαύρισε στις εκλογές και στις επόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα βρε παιδι μου ένα αμαξάκι θα πάρει ο δήμος και εσείς λέτε πόσο θα κοστίσει. Ο Αποστολάκης είναι μεγάλος ηγέτης και οι μεγάλοι ηγέτες θέλουν ακριβά αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι άλλο το Νομίζειν και άλλο το Είναι
      απέχει παρασάγκας

      Διαγραφή
  3. ξεγράψτε το τζιπάκι.
    και πάρτυ του ένα παπί ή ένα παπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σωστοί δήμαρχοι δέν σκέφτονται μόνο το σήμερα
    αλλά, και το αύριο-το μέλλον των δήμων τους
    μακροπρόθεσμα δηλαδή σκεφτονται.
    αυτό το τζίπ θα το οδηγούν και οι
    νεότεροι δήμαρχοι του δημου Ακτίου Βόνιτσας.
    Αντε "κοντόφθαλμοι" που θελετε νσ σχολιάζετε
    χωρις να γνωριζετε απο βασικα θεματα αυτοδιοίκησης ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:26 πρέπει να είσαι το μεγαλύτερο όρνιο που τρώει Πόλα από το δήμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Έχουμε βαρεθει.
    Κατι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ που θες κάτι άλλο μπορώ να στο δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ντρέπεστε; ....ΜΙΣΘΟΙ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ.....
    Μας πίνουν το αίμα τα λαμόγια, μέχρι πότε θα τους πληρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βάλε και αλεξίσφαιρα τζάμια δήμαρχε, που ξέρεις τι γίνεται!! Εκεί πάνω στη Κατούνα απο την αγανάκτηση μπορεί να πεταξουν σάπια μηλα και πατάτες στη κουρσάρα σου και σε λερώσουν!! ..χαχαχαχαχσχαχαχαχαχαχααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο του Αποστολάκη;
    Το κακό δεν είναι ότι μας θεωρούν ηλίθιους. Το κακό είναι ότι μάλλον είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να προσθέσεις έξτρα ενίσχυση στην τζιπάρα όταν επιβάτης ειναι ο Παντελής. Η ρεζέρβα να μετατρέπεται και σε μπάρμπεκιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τζιπ το πληρωνουν.... αυτοι που πανε με τα ποδια.... και βαζουν σόλες στα παπουτσια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με απόφαση του Μπουχαλιώτη, το τζιπ του Δημάρχου το οδηγούσε ο τραμπούκος πρώην Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας. Τολμήστε να το διαψεύσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν το τζιπ ανήκει στον Αποστολάκη , να το πληρώσει ο ίδιος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται τζιπ για να επισκέπτεται ο κάθε δήμαρχος τα υπουργεία στην Αθήνα, ένα απλό όχημα, που πράγματι είναι αναγκαίο, φτάνει . Ο Κασόλας έχει δίκιο για φωτογραφικά δεδομένα. Μάλλον ο δήμαρχος έφερε το θέμα για άλλο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι ο Δήμαρχος πρέπει να πηγαίνει σε Πάτρα Κ Αθηνα στις υπηρεσίες με το λεωφορείο . Πρέπει όλοι οι Δημαρχοι ,οι Περιφερειάρχες , οι Βουλευτές και Υπουργοί να πηγαίνουν με λεωφορείο, τρένο και μετρό - προαστιακό .... Το πολύ πολύ ο Πρωθυπουργός να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί βεσπακι 50αρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατισς opel Corsa 1200αρι μοντέλο 1990 με 1995(μεταχειρισμένο). Καταλαβαίνετε μήπως πως το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιήσει ο καριολης για τρία χρόνια ακόμη και μετά θα το πάρει αλλος δήμαρχος ....... εκτός και αν πιστεύεται ότι θα φύγει μετά από 8 χρόνια . Άρα σου λέει ότι το αυτοκίνητο θα παλιώσει ..... τι να το κάνω εγώ τον Ιανουάριο του 2028 . Άρα όχι σε δημαρχικο αυτοκίνητο . Α ρε σούργελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 8:41 το πιο λογικο σχολιο αλλα που να βρεις λογικη εδω μεσα επικρατει το μισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξερετε γιατι τα κανουν αυτα;
    Γιατι σας εχουν ολους γραμμενους. Βλεπουν οτι δεν ξεσηκωνεστε οτι μετρα και να παρουν, οσο και να κλεψουν, οσο και να κοροιδεψουν και σου λεει ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε τι κοσμο ζουμε,
    απο τι μια, χρειάζεται χλιδάτη κουρσάρα ο δήμαρχος να υπερασπιστει τα συμφεροντα του δήμου και ας μην εχει ιδεα απο τα βασικα.... ψωμολυσσάρης???
    Κι απο την άλλη
    Ο δημότης τρέχει να βγάλει το μεροκάματο για να πάρει ενα κιλο ψωμι εεεεεε κανενα μισοκιλο φετα και ενα κιλο τοματες.... Αξιοπρεπής???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΖΙΠ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΖΙΠ.ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο καριολης θα είναι δήμαρχος μέχρι να πεθάνει. Αυτό Χονεψτετο και σταματήστε το μίσος και τη διχόνοια που δημιούργητε.οσο εσείς κατηγορείτε το καριολη τόσο πολύ ο κόσμος θα τον στηρίζει.αλαξτε τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι βλακείες γράφει ο άλλος ο δήμαρχος λέει να πηγαίνει με λεωφορείο. Καλά τόση κακία μεταφράζετε με λόγια κοπανιστού αερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δήμαρχε, αν και είσαι ανίκανος λόγω ψηφοθηρίας να φτιάξεις τη Βόνιτσα και συν ότι το 99% αυτόν που έχεις μαζέψει (όχι ότι η αντιπολίτευση το έχει) δεν το κατέχουν το άθλημα, πολύ καλά κάνεις και παίρνεις 2λιτρο αυτοκίνητο συμφωνώ απόλυτα εννοείτε ότι πρέπει να έχεις κάτι ασφαλές και άνετο για ταξίδια όποιος θέλει να κάνει οικονομία με την ασφάλειά του να πάρει LADA. Ακόμα και οι κουμουνιστές ηγέτες και αξιωματούχοι στη Ρωσία κυκλοφορούσαν με λιμουζίνες, έτσι Νώντα; Βέβαια αν απαγορεύεται από το νόμο και εσύ πήγες να το πάρεις κάτι συμβαίνει; Μερικοί από αυτούς που φωνάζουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, Mercedes δε κυκλοφορούν; Όσο για τους μεγαλόσταυρους που μιλάνε για φτωχούς γιατί δεν κάνουν έναν έρανο να δούμε πόσοι από αυτούς θα δώσουν χρήματα για τους παπάδες που από τα Mercedes πήγαν στα Saab 9000 και πάλι στα Mercedes δε μιλάει κανείς. Για εσένα που λες ότι ο Δήμαρχος βοηθάει, καλά κάνει και βοηθάει αλλά να μας πεις αν το κάνει από την τσέπη του ή όχι.
    Νικόλαος Κούρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το της πόλης ήθος τοις άρχουσι ομοιούται ή των αρχόντων το ήθος της πόλεως μοιάζει. Αφού καταφέρνουν οι χονδρός και Κάρυ να παίζουν στα δάχτυλα μια Βόνιτσα τι να πω. Οι περισσότεροι διαπλέκονται και δεν μιλάνε. Οι οικονομικοί επιθεωρητές και το ΣΔΟΕ έρχονται. Σταματήστε να τους κόβεται εικονικά τιμολόγια. Από τα παιδιά σας τα παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παιδιά υπάρχει παντού κόσμος στο δήμο μας που φωνάζει για τον καριολη και τους συνεργάτες του αλλά όταν έρθουν εκλογές τον ψηφίζουν και είμαι σίγουρος ότι θα τον ξαναψηφίσουν!!!Το ζω,το βλέπω κάθε μέρα... ειλικρινά!!!ούτε τον ψηφίζω ούτε πρόκειται...διαφωνώ με την πολιτική του.Ταζει πράγματα στο κοσμακι σε δύσκολους καιρούς.αλλα πραγματοποιει αλλά όχι βέβαια...ζούμε πιστεύω σε εποχή που ο κόσμος να το πω χωριάτικα λέει να φάμε σήμερα και μετά βλέπουμε.Αυτααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 6:28 συμφωνώ απόλυτα με τα λεγομενασου. Ο καριολης εκμεταλευετε τα πολλά προβλήματα των πολιτών.ενα μεγάλο ποσοστό λέει το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι ποιος θα βγει δήμαρχος. Ο καριολης έχει βολεμένο ένα μεγάλο ποσοστό και δεύτερο διαθέτει το χρήμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΝ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΕΝΕΙ ΔΥΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΖΙΠ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΣΕΙ.ΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προδιαγραφές που φωτογραφίζουν 1-2 αυτοκίνητα.

    Δημοτικοί σύμβουλοι που καταψηφίζουν αναβολή για περισσότερες οικονομικές προσφορές.

    Αφού δεν έβαλαν σε φωτογραφία και τη μάντρα που το έκλεισαν, πάλι καλά.

    Ντροπή σε όλους σας και κυρίως στους αιρετούς.
    Δημοτικοί σύμβουλοι είστε, όχι πρόβατα του δημάρχου.
    Η τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο