Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ στο ΑΓΡΙΝΙΟ - [ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ]



Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΊΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΓΩΝΑΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

-Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην ΑΘΗΝΑ στις 10 Γενάρη 2020 στις οκτώ το βράδυ, στο cafe Polis, στο αίθριο της Στοάς Βιβλίου στο Κέντρο της Αθήνας. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση. 

             Έγινε τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Αγρίνιο με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του πρώτου τόμου του πονήματος με τίτλο: "Ελεύθερος Ενεργός Πολίτης και Όχι Φοβισμένος  Υπήκοος". Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας "Παλμός της Αιτ/νιας" κος Σβέρκας Θεόδωρος.............

  
   Η κα Σπυρέλη Χρυσούλα Δρ λογοτεχνίας, πρώην Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, μίλησε για τα βιώματα του συγγραφέα στις δεκαετίες του 1960 και 1970.
    Η κα Κουτσούκη Μαρία Κοινωνιολόγος, μίλησε για τη κοινωνική διαστρωμάτωση στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Τόνισε τις συμπεριφορές ατόμων που βρέθηκαν στα κέντρα εξουσίας. Υπογράμμισε τη κρίση των αξιών και τη σταθερότητα των θέσεων του συγγραφέα ως στάση ζωής.
      Ο κος Παλαιολόγος Ιάκωβος πρώην Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας, μίλησε για τον ενεργό πολίτη και τον υπήκοο. Τόνισε την ανάγκη να αφήσουμε το καναπέ της αδράνειας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

            Ο συγγραφέας μίλησε για θέματα πολιτικής στο χωρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρουσίασε τα συμβαίνοντα στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας. Πολλά από αυτά είναι παραδείγματα προς αποφυγή. Τόνισε ότι δεν κάνει κριτική σε φυσικά πρόσωπα αλλά σε πολιτικές που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. 
             Η αποκέντρωση και η περιφερειακή ανάπτυξη σημείωσε δεν μπορεί να στηριχτεί στο μοντέλο του Δημαρχοκεντρικού συστήματος διοίκησης των Δήμων. Πρέπει να προχωρήσουμε σε Λαϊκές Συνελεύσεις στα χωριά, στην ετήσια λογοδοσία Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής, στα Τοπικά Δημοψηφίσματα, στο Κοινωνικό Έλεγχο. 
             Η χρηστή  διοίκηση, ο σεβασμός και η τήρηση των νόμων, η σωστή και ανεξάρτητη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών είναι για το συγγραφέα απαραίτητα συστατικά της λειτουργίας των ΟΤΑ. Πρέπει να ανατραπούν λογικές και συμπεριφορές   που επικρατούν. Ο Δήμος δεν είναι λάφυρο κανενός. Η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι αδιαπραγμάτευτες.

        -Η καθηγήτρια κιθάρας κα Γρέντζελου Ευγενία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, την οποία ευχαριστώ από καρδιάς είχε τη καλλιτεχνική επιμέλεια της παρουσίασης.
       -Τα  παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Θοδωρής Κόντος, Ευθυμία Μηλιώνη, Ανδρέας Σαμαράς, Βασίλης Τσέλιος, Ανδρέας Χαραλάμπους, τραγούδησαν. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς τους και στους καθηγητές τους. 
           Το σχολείο αυτό είναι στολίδι για τη πόλη και καύχημα για την εκπαίδευση. Οι εκδηλώσεις αυτές συνδέουν το σχολείο με τη πόλη του Αγρινίου. Τέτοιες εκδηλώσεις επιβάλλεται να στηρίζονται.

           Ο συγγραφέας μέσα σε μία έντονη συναισθηματική φόρτιση αφιέρωσε το βιβλίο στη μνήμη των γονιών του Θωμά και Αθηνάς. Ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να έχουν γονείς σαν τους δικούς του. Ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους. Ευχαρίστησε τους ομιλητές. Ευχαρίστησε τις εκδόσεις γράμμα και το εκδότη του βιβλίου κ. Σαπλαούρα Σταύρο.
             Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κο Παπαναστασίου και την παρούσα Αντιδήμαρχο κα Παπαγεωργίου για τη παραχώρηση της αίθουσας στη Παλιά Αγορά του Αγρινίου. 
         Οι πολίτες που γέμισαν την αίθουσα έμειναν ευχαριστημένοι, προβληματίστηκαν, ενημερώθηκαν για το βιβλίο.
Δόθηκε ραντεβού για το Φθινόπωρο του 2021 που θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος τόμος.
Κλείνουμε  με  χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο. Το βιβλίο αποτελείται από 350 σελίδες. 

Στη σελίδα 54 έχουμε:
Οι λαοί των υπηκόων δεν συνθέτουν δημοκρατίες, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει δημοκρατία σε ένα σύστημα , όταν κάποιοι λογαριάζονται σαν ιδιοκτήτες και κάποιοι άλλοι σαν απλά μέλη.

Στη σελίδα 59 έχουμε:
Η πολιτική ασκείται από πολιτικούς , που είναι φυσικά πρόσωπα. Δεν λειτουργεί , στο κενό και ερήμην των πολιτικών.
Ας αφήσουν λοιπόν τα περί κρίσης του πολιτικού συστήματος.
Κρίση διέρχονται οι φθαρμένοι πολιτικοί, οι οποίοι διαφθείρουν και το σύστημα. 
Οφείλουμε να δακτυλοδείχνουμε  τους κακούς, τους αδιάφορους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς και όχι μόνον.
Πρέπει, έχουμε υποχρέωση, να σας καταγγέλλουμε.

Στη σελίδα 308 έχουμε:
Κάποιοι ξέχασαν τη καταγωγή τους. Νομίζουν ότι πέρασαν στην αντιπέρα όχθη. Πλανώνται πλάνη οικτρά.
Δεν καταλαβαίνουν ότι απλώς είναι γρανάζια και υπηρέτες ενός σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος. 

Στη σελίδα 288 έχουμε:
Όλοι μαζί ζήσαμε μια γιορτή της Δημοκρατίας. Η άμεση συμμετοχή των πολιτών της Πογωνιάς- Στενού και της ευρύτερης περιοχής στη κατάμεστη αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στο προθάλαμο της αίθουσας αλλά και έξω από αυτή έδωσε ένα ενωτικό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις . Τους καλούμε να λάβουν το μήνυμα. Ο αγώνας δεν τελείωσε. Θα συνεχιστεί μέχρι τη τελική δικαίωση.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: 
-Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 10 Γενάρη 2020  στις οκτώ το βράδυ, στο cafe Polis  , στο αίθριο της Στοάς Βιβλίου στο Κέντρο της Αθήνας . Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση. 

-Εκεί θα διαβάσουμε το έγγραφο που δεν με άφησαν να διαβάσω.
-Εκεί θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις.
-Εκεί θα ακούσουμε τις απόψεις σας.
-Σας περιμένουμε.

ΒΙΝΤΕΟ....

ΒΙΝΤΕΟ 2....












3 σχόλια:

  1. για το κλεισιμο του δρομου μπροστα απο τα ξενοδοχεια στο ποταμακι μουγκα ε;λες και οι πογωνιωτες ειμαστε β κατηγοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπου τον συμφερει χτυπαει.τι νομισες ρε φιλε εντολες εκτελει και αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεπούλησε ο δάσκαλος. Να είναι καλά , τον έχουμε ανάγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο