Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Υπογράφτηκαν οι μελέτες για το δρόμο Μπαμπίνη- Αετός- Αρχοντοχώρι- Μύτικας (παράκαμψη Αρχοντοχωρίου)

Μελέτες για τη σύνδεση της Νέας Εθνικής Οδού Κουβαρά - Αστακού με την Εθνική Οδό 30 Μπαμίνης – Μύτικα (παράκαμψη Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου)

              Σειρά μελετών με απώτερο στόχο τη σύνδεση της Νέας Εθνικής Οδού Κουβαρά -  Αστακού με την Εθνική Οδό 30 Μπαμίνης – Μύτικα (με παράκαμψη του Αρχοντοχωρίου) ανατέθηκε σε κοινοπραξία μελετητών, μετά από υπογραφή σχετικής σύμβασης, σήμερα στο Μεσολόγγι, από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων  Αθανάσιο Μαυρομμάτη......



       Συγκεκριμένα, και μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών οι ανάδοχοι μελετητές θα παραδώσουν τη μελέτη οδοποιίας καθώς επίσης και περιβαλλοντική, υδραυλική, γεωτεχνική και τοπογραφική μελέτη. Παράλληλα, θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τη σύνδεση των δύο οδών με τον προσφορότερο και ασφαλέστερο τρόπο. 

        Ο κ. Μαυρομμάτης δήλωσε: «Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας, υστερεί σημαντικά σε υποδομές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να απολαμβάνουν –πολλές φορές– τα αυτονόητα. Αυτή την αδράνεια ετών είναι ανάγκη να την αλλάξουμε. 
       Υποχρέωσή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας –σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο– για να βελτιώσουμε τις υποδομές του τόπου μας. 
       Οι υποδομές αυτές θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας αλλά και θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τους “δυσπρόσιτους” μέχρι τώρα θησαυρούς μας».


1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΟΥΝ; ΠΟΤΕ!!! ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΧΑΡΑΣΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ. ΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ. ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο