Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στα τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στην Ελλάδα αφού αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων αναφέρει ότι, σήμερα κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας (ΠΟΕΕΤ).

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα καθώς αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και, μάλιστα, αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης και όχι διαιτητικής απόφασης.
Επιβεβαιώνεται, παρά την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνεχίζουν να υπογράφονται στο πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων όπως προβλέπεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.


Στηρίζουμε τον κοινωνικό διάλογο και υποστηρίζουμε έμπρακτα –μετά την τροποποίηση του ν. 1876/1990 από την κυβέρνησή μας και τη ψήφιση του δικού μας νόμου ν. 4635/2019- τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και κάθε πρωτοβουλία που βελτιώνει τους όρους εργασίας και τις αμοιβές των εργαζομένων και διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αναφέρει:
Υπογράφηκε σήμερα η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως Τουριστικά και Επισιτιστικά Καταστήματα της χώρας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στην Ελλάδα αφού αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Μετά από χρόνια είναι η πρώτη φορά που η σύμβαση υπογράφεται απ' ευθείας από τα συμβαλλόμενα μέρη και δεν είναι προϊόν Διαιτητικής απόφασης, διατηρώντας και τις ρυθμίσεις για τους διανομείς.

Η σύμβαση προβλέπει αυξήσεις για τους εργαζόμενους, έχει διετή διάρκεια και περιμένουμε από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης ώστε να έχουμε ρυθμισμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας στον κλάδο του Επισιτισμού.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν θα σταματήσει τον αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας στους κλάδους τους οποίους εκπροσωπούμε.

Ολόκληρη η σύμβαση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο