Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ειδική και τακτική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, με απολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα, με αγορά αυτοκινήτου τύπου τζιπ για τις μετακινήσεις του Δημάρχου!!!

  Α.-Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας θα διεξαχθεί για τρίτη φορά (η πρώτη καταψηφίστηκε, η δεύτερη αναβλήθηκε) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στην Βόνιτσα, στις 27 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διατάξεως:
           1.-Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για το οικονομικό έτος 2018,  κατόπιν της με αρ. 6/2019 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. (Εισηγητής κ Βίτσας Δημήτριος)

      Β.-Επίσης, δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, στις 18:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10).

1.Ψήφιση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, έτους 2020.
(Εισηγητής κ. Δήμαρχος). 
2.Αποδοχή συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων” ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας’ για το ποσό χρηματοδότησης ύψους 104.000,00€. (Εισηγητής κ. Πάντας Νικόλαος).......



3.-Ορισμός υπολόγου και υπεύθυνου διαχειριστή λογαριασμού του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 7X7 ΚΑΤΟΥΝΑΣ  (ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ». (Εισηγητής κ. Πάντας Νικόλαος)
4.-Τροποποίηση της με αρ. 3/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς τον ορισμό μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης του έργου: «Βελτίωση δρόμου Κατούνα - Λουτράκι (Αιτ/νιας)». (Εισηγητής Δήμαρχος)
5.-Περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ολοκλήρωση αποχέτευσης οικισμού Βόνιτσας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας». (Εισηγητής κ. Πάντας Νικόλαος)
6.-Περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή αναμονών παροχετεύσεων οικιακών συνδέσεων». (Εισηγητής κ. Πάντας Νικόλαος)
7.-1η Τροποποίηση Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ» με Α/Α 1 της Πράξης ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ και Κωδ. ΟΠΣ 5001935 του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». (Εισηγητής κ. Βίτσας Δημήτριος) 
8.-Λήψη απόφασης για την αγορά αυτοκινήτου τύπου τζιπ. (Εισηγητής κ. Τσακαλης Κων/νος) 
9.-Περί κύρωσης δικτύου κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό Πογωνιάς Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου. (Εισηγητής κ. Τσακαλης Κων/νος) 
10.-Απόφαση για τη Συμμετοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ως νέο Τακτικό Μέλος στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη και έγκριση πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής.  (Εισηγητής κ. Βίτσας Δημήτριος)
11.-Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (άρθρο 13 παρ.3 Ν.3013/2002). (Εισηγητής κ. Πάντας Νικόλαος) 
12.-Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ακτίου-Βόνιτσας. (Εισηγητής κ. Πάντας Νικόλαος)
13.-Περί καταπολεμήσεως δάκου ελιάς με ψεκασμούς από εδάφους για το έτος 2020.  (Εισηγητής κ. Πάντας Νικόλαος) 
14.-Συμπληρωματική κατανομή ποσού 27.720,00 € από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2019, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.  (Εισηγητής κ. Καούρας Ξενοφών)
15.-Περί επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης». (Εισηγητής κ. Αποστολάκης Παντελής)
16.-Περί επιχορήγησης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας».(Εισηγητής κ. Βίτσας Δημήτριος) 
17.-Περί έγκρισης εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ (άρθρο 242 παρ. 1 ν. 3463/2006). (Εισηγητής κ. Αποστολάκης Παντελής)
18.-Μεταβίβαση πίστωσης ποσού 390,00 € στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για την καταβολή εκλογικού επιδόματος. (Εισηγητής κ. Αποστολάκης Παντελής)
19.-Δωρεάν παραχώρηση Δημοτικού Ακινήτου στα ΕΛ.ΤΑ. για την μεταστέγαση του καταστήματος Παλαίρου (Εισηγητής κ. Βίτσας Δημήτριος). 
20.-Λήψη απόφασης για τη στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. (Εισηγήτρια  κ. Πανταζή Παναγιώτα) 
21.-Ψήφισμα σχετικά με τη λειτουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ». (Εισηγητής κ. Στούπας Θεόδωρος)
22.-Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019. (Εισηγητής κ. Βίτσας Δημήτριος).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟΥΠΑΣ

* Επιπλέον στοιχεία για τις εισηγήσεις (αποφάσεις Επιτροπών, έγγραφα κλπ.) παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ή στους αρμόδιους Υπαλλήλους. 

14 σχόλια:

  1. Για το 19ο θέμα και την δωρεάν παραχώρηση κτηρίου στα ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο, έχει παρθεί απόφαση του τοπικού συμβουλίου? Ρωτήσαμε τους τοπικούς συμβούλους και δεν έχουν ιδέα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, πως ο πρόεδρος θα ψηφίσει σήμερα χωρίς να έχει φέρει το θέμα στο τοπικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες και την έγκριση του τοπικού; Δε σε φτάνει που δεν θα κλείσει το ελτα; Μην γκρινιάζεις μετά αν κλείνουν διαφορες υπηρεσίες στην περιοχή σου.

      Διαγραφή
  2. Tα σκουπίδια από τη Λευκάδα τα έφεραν στη Ζαβέρδα, τους πρόσφυγες δεν τους θέλουν σε ένα απομονωμένο στρατόπεδο. Τα σκουπίδια έχουν λεφτά, πολλά ευρώπουλα και αυτοί ξέρουν. Βρώμα, αίσχος και δυσωδία μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
      είναι ελεύθερος χώρος

      Διαγραφή
  3. Kρύβουν τις αυξήσεις που έρχονται στα δημοτικά τέλη. Τη τζιπάρα θέλουν να περάσουν. Ξυπνάτε Δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 350.000 ευρώ το χρόνο για τα καύσιμα. Μιλάμε για μεγάλο πάρτι με το χρήμα των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σκάσουν μύτη οι Οικονομικοί Επιθεωρητές σε λίγο. Θα κλάψουν μανούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τζιπ θα παρει ο δημαρχος και οτι ειναι αναγκαιο για το δημο.εσεις παπαγσλακια σκαστε γιατι ο αποστολακης ειναι ο δημσρχος του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωργο γερα στις επομενες εκλογες θα φανε ενα μεγαλο χαστουκι με75% προχωρα εισαι ο δημαρχος των εργων εισαι ο δημαρχος που ο καθε δημοτης σε νιωθει διπλατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ακόμα ένα δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος αποφεύγει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το θέμα των Ανεμογεννητριών.Κυριε Αποστολάκη γιατι το κάνετε,ποιος ο λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Θέμελη μοιράζει αετούς και θεάματα (θυελα Μοναστηρακιου) και ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί για την ανταποδοτικότητα που θα έχει στους λογαριασμούς μας στο ρεύμα η κερδοφορία της επιχείρησης από τις Ανεμογεννήτριες. Αληθεια ο δήμος τα έχει διασφαλίσει όλα αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατω τα χερια σου απο τη θυελλα βλακα.και αν εισαι απο τη βονιτσα θα φας καλα οταν ερθετε να πσιξετε στο καστρο της θυελας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είμαι από την Βόνιτσα και είμαι και Πας Αμβρακικός. Δεν κατηγορώ καμία Θύελλα και μακάρι να ανέβει αλλά την σταση του Δημάρχου και της Θέμελης. Το να λες όμως θα φας καλά στον Πας Αμβρακικο είναι το λιγότερο γελοίο. Αν είσαι πιτσιρικάς σε δικαιολογώ, μάθε την Ιστορία του Πας και ξαναμιλάμε ,αν είσαι όμως μεσήλικας είσαι το λιγότερο κατσαπλιας .

      Διαγραφή
  11. 3:03 ασε τη θυελλα τα πηρε ο προεδρος τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο