Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί παίρνουν 700 ευρώ! Δικαιούχοι και κριτήρια


           Η ώρα για την πολυαναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση για το κοινωνικό μέρισμα… έφτασε! Δείτε όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή. Οι τέσσερις κατηγορίες των δικαιούχων που παίρνουν 700 ευρώ. 50.000 νοικοκυριά περισσότερα από όσα αρχικά υπολογίζονταν. Πριν τα Χριστούγεννα θα κατατεθούν τα ποσά.

          Πολλά ειπώθηκαν κι ακόμα περισσότερα… γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί την φετινή χρονιά.....


     Πλέον, όμως, όλα είναι… επίσημα! Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως τις επίσημες ανακοινώσεις επρόκειτο να κάνει από το βήμα της Βουλής ο… καθ’ ύλην αρμόδιος, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης, 05.12.2019.
          Όπερ και εγένετο, με τον “τσάρο” της οικονομίας να ανεβαίνει -έστω με μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας- στο βήμα της Βουλής.

       Στην ομιλία του, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τους δέκα βασικούς άξονές του, ενώ έκανε λόγο για διανομή υπερπλεονάσματος που δημιουργήθηκε το β΄ εξάμηνο του 2019.
     “Αξιοποιούμε τον όποιο δημοσιονομικό χώρο (1,1 δισ. ευρώ) υπέρ του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας”, συνέχισε και ανακοίνωσε ποιοι θα πάρουν φέτος το βοήθημα.

Αυτοί παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα
      Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως 250.000 νοικοκυριά θα πάρουν το βοήθημα φέτος. Νοικοκυριά που αριθμούν συνολικά 950.000 μέλη.
     “Χορηγούμε έκτακτη ενίσχυση 175 εκατ. ευρώ στα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έκτακτη ενίσχυση 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε 250.000 νοικοκυριά, με 953.000 μέλη, που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες”, τόνισε.
Και συνέχισε:

1η ομάδα: Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω με φορολογητέο εισόδημα έτους 2019 έως 20.000 ευρώ – Αριθμός ωφελούμενων μελών: 19.140
2η ομάδα: Οικογένειες με μακροχρόνια ανέργους.
3η ομάδα: Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι κάτω από 12 μήνες. Πρόκειται για 40.000 οικογένειες.
4η ομάδα: Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη ΑΜΕΑ. Πρόκειται για 35.632 νοικοκυριά.

         Υπάρχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια για κάποιες από τις κατηγορίες.
         Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ότι φέτος 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν το έκτακτο επίδομα και μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα.
       Οι δικαιούχοι είναι φέτος λιγότεροι, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε αφήσει χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα, αναλόγως τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

πηγή: newsit.gr

29 σχόλια:

  1. 7 στους 10 που το πήραν πέρυσι δε το παίρνουν.600 χιλιάδες ευρώ θα μοιραστούν στους βουλευτές.Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουλη δε ψηφίσατε ,πάρτε μέρισμα τώρα.Καλά σας κάνει ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτάω τι κύριο Μητσοτάκη δουλεύω 4 μήνες το χρόνο και μετά είμαι άνεργος. Έχω τρία παιδιά τα οποία είναι ανήλικα και έρχετε ο κύριος Μητσοτάκης και μου λέει δεν δικαιούμαι μέρισμα. Περιουσια έχω ένα σπίτι και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΠΑΤΗΣΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεξια δε θελατε? Φατε εθνικισμο ζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε το μερισμα το πηρατε τον μαιο
    αυτο το ξεχασατε. τωρα που την πατησατε σας φταιει οι μητσοτακις
    και ο συριζα να ηταν ετσι θα το μοιραζε
    το πρωτο εξαμηνο του πλεονασματοσ τα αρπαξατε τον μαιο και του δωσατε 32%
    για ρωτηστε και το λογιστη σας. και οχι μονο το πηραν και οι συνταξιουχοι δηθεν σα χριστουγενιατικο δωρο
    οχι να πληρωνω εγω τελος επιτηδευματοσ και εισφορα αλυλεγγυης για τουσ γυφταιους
    λιγο σοβαροτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ 32 % ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
      ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ

      Διαγραφή
  7. Βρε άντε βλάκα θα μας πεις και γυφταιους ένα κάθαρμα της δεξιάς είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πληρώσεις και τέλος επιτηδεύματος και εισφορά γιατί κανομας ένας άνεργος με οικογένεια τι να πληρώσει βρε ανεγκέφαλε δεξιέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσα να αντέξετε κ σεις οι ΝΔάτες πια; Ούτε αλλαγή στο Μακεδονικό είδατε, ούτε στο προσφυγικό είδατε, ούτε αξιοκρατία είδατε, ούτε διαφάνεια είδατε, ούτε κοινωνικό μέρισμα είδατε, ούτε 13η σύνταξη θα δείτε, ούτε ανάπτυξη βλέπετε... Και μια τρύπα δημοσιονομική να, με το συμπάθειο, την οποία θα νιώσετε κάπως αργότερα...

    Και όλα αυτά μόλις σε πέντε μήνες!!!

    Συνταξιούχοι...εσείς που ψηφίσατε Μητσοτάκη να σας σώσει γιατί ο Τσίπρας έλεγε ψέματα, καλά στερνά!!!!
    😅😂🤣😅😅😂🤣😁😁😁😁😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη εσείς τι είστε.
      αριστερός οικονομολόγος ?
      δεν βλεπεις οτι άλλαξε το επενδυτικό κλίμα
      και έρχεται ευημερία και ανάπτυξη ?

      Διαγραφή
    2. συγνώμη εσείς τι είστε.
      αριστερός οικονομολόγος ?
      δεν βλεπεις οτι άλλαξε το επενδυτικό κλίμα
      και έρχεται ευημερία και ανάπτυξη ?

      Διαγραφή
    3. 7:05 πραγματικά μου κάνει εντύπωση το σχόλιο σου. Προφανώς θα είσαι από τους βολεμενους Σύριζα η ΠΑΣΟΚ.... Σν νομίζεις ότι θα μέναμε για πάντα με Σύριζα-παλιό ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσαμε την κατρακύλα γελιεσαι....

      Διαγραφή
    4. Η κατρακύλα μπορεί να τύχει
      στην κάθε λάθος πολιτική.
      Να βλέπουμε όμως την κατρακύλα
      και να συνεχίζουμε να ψηφίζουμε
      τα ίδια κόμματα,

      Τότε η κατρακύλα μας
      καταντάει βλακώδη-βλακεία
      κοροϊδία και αηδία
      για τους εαυτούς μας.

      Διαγραφή
  10. Ο άνεργος να πάει να δουλέψει και στις ελιές αλλά έχουν μάθει να ζουν με το ταμείο ανεργίας και τα επιδόματα οποίος θέλει να δουλέψει βρίσκει αφήστε τα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ειχαν καλομαθει με τα επιδοματα ,εισφορα αληλλεγγυης κλπ .τωρα που θα κοπουν ολα ,γιατι τερμα τα κοροιδα να πληρωνουν αυτους που καθονται και το παιζουν ανεργοι.Δουλειες υπαρχουν,ορεξη για δουλεια δεν υπαρχει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8:24 είσαι βολεμένος και παίζεις με το πόνο του άλλου. Έυχομε μια μέρα να βρεθείς και εσύ εκεί που τώρα κατηγορείς. Την ευχή μου αυτή να την έχεις πάντα μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μητσοτάκη μας άφησες χωρίς χοιρινό τα χριστούγεννα. Που είσαι ρε τσίπρα να δώσεις μέρισμα σε όλο το λαό. Το μητσοτακεικο
    Μας έβαλε στη πείνα και από δω και πέρα θα τρώμε όλοι μαζί τη λέξη ανάπτυξη. Ζήσε μαύρε γάιδαρε να φας το Μάιο τριφυλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. pia anaptiksi vre malaka pou tin ides esi tin anaptiksi zoon exis ke apopsi astadiala]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψωμί κ' ελιά και Κούλης Πρωθυπουργός και μαζί του η άγια οικογένεια μαζί με εντιμότατους φίλους. Τι δεν κατάλαβες συμπατριώτη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρέ ζώ(δι)ο
    γκαβομάρα έχεις ?
    έρχονται επενδυσεις.
    Ούστ ζώδιο αγράμματο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Κυριάκος είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει τους ανέργους, αφού κανένας από την ευρύτερη οικογένεια δεν δούλεψε ποτέ. Γ' αυτό είναι γενναιόδωρος μαζί τους. Και οι άνεργοι θα μπορούσαν να τον καταλάβουν αν είχανε τα εκ κληρονομιάς - και όχι μόνο- πλούτη του. Ρωτάς παλιοκουμούνι Συριζαίε πως τα απέκτησε; Όπως απέκτησε και τα εκατοντάδες αρχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 12:34 είσαι πολύ ύπουλος και βλάκας θέλεις πολύ Ξ. Κ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 11:08δεν είμαι βολεμενος ξυπνάω από τα χαράματα κάνω δύο δουλειές να τα βγάλω πέρα έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση αλλά προσπάθησα και προσπαθώ να μην ξαναβρεθώ μήπως και εσύ να το δεις και να μην διαλέγεται τις δουλειές καμμία δουλειά δεν είναι ντροπή άντε πάντα κάποιος σας φταίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να θυμήσω στους αγαπητούς συμπολίτες ότι το 2010-2015 στο σχολείο λυποθημουσαν παιδάκια. Επίσης υπήρχαν παρα πολλοι ανθρωποι (πάνω απο 50 χρονων) που τρώγαν απο τα σκουπίδια.

    Ευτυχως για όλους το 2019 τα παιδάκια δεν λυποθημουσαν επειδη υπήρχαν τα σχολικα γευματα και το φαινομενο με τους ανημπορους να ψαχνουν σε σκουπίδια περιοριστηκε.
    Επισης δουλειές ανοιξανε εστω και με τους νέους όρους που το μνημονιο 2 εφερε.

    Προφανως η κατασταση ήταν έκτακτη και παρα πολυ δυσκολή για μεγάλη πλειοψηφια του λαού. Εξαιρούνται οσοι ειχαν πάντα χρηματα απο το κράτος και το κόμμα. Αυτοί προφανως θεωρούν ότι μπορείς καθε μέρα να εχεις δουλειά και χρήματα.

    Επίσης εξαιρούνται οσοι μπορούσαν να κάνουν τον πονηρό και να μην πληρώνουν φόρους. Η τελευταια κατηγορία είναι αυτή που δεν αντέχει το κοινωνικό κράτος, εκτος και επιδοτουνται αυτοί.

    Τέλος, προτειμω το κράτος να δείνει σε δεκα ανθρωπους, εστω και αν οι 6 τεμπελιάζουν, αρκει οι υπολοιποι 4 να ζουν αξιοπρεπως και να μην πεθαινουν τις πεινας. Αλλωστε το τελευταιο 5-μηνο το κράτος χαρίζει εκατομμυρια στου γνωστους, πολυ γνωστους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρε αντε από κει εσείς οι προύχοντες λέτε ότι αυτοί που παίρνουν μέρισμα τεμπελιαζουν. Είστε βολεμένοι του συστήματος και έχετε και γλώσσα αχάριστοι και κακόψυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσοι είναι ανάπηροι , και γενικότερα άρρωστοι, αυτοί Ναι!!!! Δικαιούνται στηρίξει από το ελληνικό κράτος... σε αυτούς με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!! Σε ανθρώπους που είναι υγιής γιατί να πληρώσει ??? Τι έχουν και δεν μπορούν να δουλέψουν?? Ή καραμέλα ότι δεν έχουν δουλειά είναι πολύ υποτιμητικό γι'αυτούς που το ξεστομίζουν... δουλειά δεν είναι μόνο το δημόσιο!!! Για κάνετε ένα κόπο να ρωτήσετε τους ποιό παλιούς πώς έβγαζαν την οικογένειά τους, πως πάντρεβαν τα παιδιά τους;;; Πώς τα σπούδαζαν;;; είναι ντροπή να κάνετε το ίδιο ;; αυτοί το ελάχιστον ήταν λεβέντες και υπερήφανοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο