Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ελεύθερος ο 20χρονος Μεσολογγίτης ναυτικός που απήχθη από πειρατές

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ελληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές σε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στις 4 Νοεμβρίου.
Ο λόγος για τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό, για την υγεία του οποίου η οικογένειά του είχε σημάνει συναγερμό, καθώς αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα. Σημειώνεται ότι ο νεαρός έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, ενώ πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι.


Νεκρός ο ένας συνάδελφος του Έλληνα ναυτικού
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διαχειρίστρια του πλοίου «Elka Aristotle», ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις απαχθέντες, ενώ ο τρίτος έχασε τη ζωή του. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση τα αίτια του θανάτου ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε από κάποια ασθένεια και όχι λόγω της πειρατείας.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:
Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.
«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.
«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών. Τέλος, η εταιρία στην ανακοίνωσή της ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο