Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου στο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ Ξηρομέρου

              Κάτοικοι του χωριού ανέλαβαν Πρωτοβουλία για ίδρυση τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου στο Αρχοντοχώρι, με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη διατήρηση τοπικών εθίμων, την οργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και την αξιοποίηση και προβολή του χωριού.
           Η Πρωτοβουλία καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην πρώτη συνάντηση ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12.6.2019, στις 9:00 το βράδυ, στο Κοινοτικό Κατάστημα Αρχοντοχωρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου.

13 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία παιδιά.κλεισται αυτιά και προχωραται.τα παπαγαλάκια θα κειλαιδησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να λεγονται και κάποιες αλήθειες "πικρές" για να μένουν ως δίδαγμα για τους Νεότερους Αρχοντοχωρίτες !
    κάποτε υπήρχε ένας πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας και αντιπάλευαν διάφορες ομάδες πολιτισμου ομάδςς, για τον έλεγχο αυτού του πολιτιστικού συλλόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμπα εσύ μπροστά και κάνε το καλύτερο . Εμείς θα σε βοηθήσουμε . Αλλά κρύβεσαι ...σου αρέσει η " εξέδρα" της κακοπροαίρετης κριτικής. Τόσο ο Σύλλογος Αρχοντοχωρίου με έδρα το χωριό ( βιβλιοθήκη , δεντροφυτεύσεις , ομιλίες ιστορικές κλπ ) όσο και αυτός της Αθήνας ( εφημερίδα , έκδοση βιβλίου , συναυλίες στο χωριό , βραβεύσεις μαθητών , έκθεση βιβλίου , χορευτικά , Αναπτυξιακά συνέδρια , Ο.Π ΣΥ.Ξ κλπ ) άφησαν εποχή που οι παρωπίδες σου , μάλλον , δεν σε αφήνουν να τα δεις αντικειμενικά παρά με το σκοταδιστικό πνεύμα των εμφύλιο πολεμικών πάλε ποτέ τάσεων. Οσο για τον νεοιδριθέντα Σύλλογο που επιθυμούν οι χωριανοί μας να κάνουν , ηδη έχουν αργήσει. Κάλο αργά παρά ποτέ. Τους συγχαίρω και τους διαβεβαίωσα οτι θα είμαι αρωγός στις όποιες προσπάθειες τους. Τους εύχομαι απο καρδιάς να έχουν καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. Απο αυτά που είπες κρατήστε και οι δύο σας τα θετικά
      και αφήστε στο παρελθόν οριστικά ποια τα αρνητικά
      για την συνοχή και την ενότητα του νεου συλλογου



      Διαγραφή
  3. 4,00 ΠΑΝΤΟΥ ΈΤΣΙ ΉΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ
    ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΏΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αποτέλεσμα ?
    Πάνε και αυτές οι ομάδες πάει και εκείνος ο πολιτιστικός σύλλογος
    Όλοι ηττημένοι δηλαδή κανένας νικητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε μια συυλογική προσπάθεια δεν υπάρχουν ηττημένοι φιλε 10.10μ.μ .Οι Σύλλογοιωπροσέφεραν εργο. Απλά σήμερα - πανελλαδικά- εχουν μεγάλη κάμψη. Και δεν ειναι κακό κάποιοι νέοι να επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν. Για το καλό του χωριου μας οφείλουμε να στηρίξουμε τον νεοιδρυθέντα Σύλλογο. Αν θες βοήθησε τα παιδια στο χωριο με τον τρόπο σου ( π.χ ετήσια συνδρομή κλπ ) . τα υπόλοιπα είναι κουβέντες Ζαφτσάνικες στα καφενεία...

      Διαγραφή
  5. Πάντα,σε όλα τα χωριά όλοι λέμε τι ΔΕΝ έκανε ο σύλλογος...Αυτά που ΕΚΑΝΕ όμως,κανεις δεν τα αναφέρει και δεν τα επαινεί.Μπραβο στον στα παιδιά που ήταν στον προηγούμενο σύλλογο και καλή επιτυχία στα παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στο τόπο που αγαπάνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν θερμώ δεν μπορεί να αξιολογηθεί το έργο του επί δεκαετίας πολιτιστικού Συλλόγου
    Με το καιρό όμως σιγα-σιγα θα γίνεται η σωστή αξιολόγηση του συλλογου
    Για το νέο σύλλογο πάντα επιτυχίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητέ 6.12μ.μ μπορείτε να γίνετε , αν θέλετε , πιο σαφής ; ποιου Συλλόγου αναφέρεστε ; της Αθήνας ή του χωριού που υπήρχε ως το 1985 περίπου και πιθανόν εσείς να το αγνοείτε. Τι υπονοείτε : " Με το καιρό όμως σιγά-σιγά θα γίνεται η σωστή αξιολόγηση του συλλόγου " . Ο Σύλλογος αυτός της Αθήνας , είναι ανενεργός πάνω από 6 έτη. Νομικά δεν υφίσταται. Αν ζείτε στην Αθήνα , λέω αν ζείτε στην Αθήνα , γιατί δεν παίρνετε πρωτοβουλία να τον ενεργοποιήσετε ; Αλλά , φαίνεται θα είναι βαριά η καλογερική...και μας αρέσει η εύκολη κριτική. Στις καλές εποχές των Συλλόγων , ο Σύλλογος Αρχοντοχωριτών Αθήνας έχει αφήσει όνομα και κατατάσσεται στους 3 καλύτερους Συλλόγους του Ξηρομέρου. Μιλάμε για εποχές 1982- 2005 .Τώρα , δυστυχώς , ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι , πανελλαδικά έχουν γίνει ανενεργοί και οι περισσότεροι δεν έχουν νομική υπόσταση. Εμπρός λοιπόν , πεδίον δόξης λαμπρόν !!! Ασχοληθείτε . Θα έχετε σίγουρα τη στήριξη όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σύλλογο της Αθήνας.
      Η όποια κριτική δεν αμφισβητεί συνολικά το έργο ενός Συλλόγου.
      απλά τονίζεται η προσπάθεια ελέγχου των πολιτιστικών συλλόγων
      (σχεδόν γενικό φαινόμενο η προσπάθεια ελέγχου συλλογικοτήτων)
      και γι' αυτό ας προσέξουν τα νέα παιδιά που θελουν θα ασχοληθούν με το νέο πολιτικο Σύλλογο.






      Διαγραφή
    2. διόρθωση μιας λέξης: πολιτιστικό

      Διαγραφή
  8. Μπράβο ρε παιδιά, άντε να παίρνουμε
    παράδειγμα κι εμείς οι Καντηλιώτες
    που μόνο για ένα καρναβάλι είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο