Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Σκλάβαινα Παλαίρου: Μνημόσυνο για τον γέροντα Αυγουστίνο Κατσαμπίρη με… πικρία από τους Ιερείς

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού γέροντα Αυγουστίνου Κατσαμπίρη στην Ιερά Μονή Παναγίας στα Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας.
Το ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο ιερομόναχος Αναστάσιος Σπυρόπουλος και ο ιερομόναχος Εφρόσυνος Γρίβας. Στο ιερό βήμα ήταν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Δέλλας και ο ιερέας Κωνσταντίνος Γατσούλης.

Στο κήρυγμά του ο πατέρας Αναστάσιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι ήμασταν μια χούφτα κόσμος και φέτος είμαστε δύο που ήρθαμε να τιμήσουμε τον μακαριστό Αυγουστίνο, ο οποίος ξεχάστηκε κιόλας μετά την εκδημία του και οι εικόνες εγκατάλειψης της μονής μόνο στεναχώρια μπορεί να μας προκαλέσει.
Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε την μονή μας, όπως την παρέδωσε ο γέροντας που πολύ αγαπούσε και προσπαθούσε με κόπους και στερήσεις αλλά και με όνειρο να την επανδρώσει».
Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής με την συμμετοχή όλων και πνευματική συζήτηση.
Ακόμη, ευχαρίστησαν όλους για την θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα για την τέλεση της θείας λειτουργίας.
Τέλος,αψηφώντας την ζέστη, τελέστηκε το τρισάγιο στον τάφο του γέροντα και ανανεώθηκε η υπόσχεση, πως κάθε χρόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα πραγματοποιείται το ιερό μνημόσυνο.




 https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο