Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Με καταγωγή από τον Σπάρτο Αμφιλοχίας ο γιατρός που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση γονάτου με μόσχευμα από 3D εκτυπωτή (βίντεο)

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα έμοιαζε πριν από λίγα χρόνια να περπατάει κανείς με… εκτυπωμένο γόνατο-Με καταγωγή από τον Σπάρτο Αμφιλοχίας ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής, Βαγγέλης Γάκης.

 Και όμως η πρωτοποριακή επέμβαση με μόσχευμα που εκτυπώθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή στην Ελβετία έγινε στη χώρα μας και ο ασθενής περπατούσε σε μόλις τρεις ώρες από το χειρουργείο!

Η μεταμόσχευση γονάτου έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού από τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής, Βαγγέλη Γάκη, ο οποίος εξηγεί στον ΑΝΤ1 ότι το μόσχευμα είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του ασθενή.
Να σημειώσουμε πως ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής, Βαγγέλης Γάκης έχει καταγωγή από την Αμφιλοχία και συγκεκριμένα από τον Σπάρτο.
Ο ασθενής είναι ένας 35χρονος άνθρωπος που έχει τραυματιστεί σε τροχαίο και υπέφερε από φρικτούς πόνους.

 reader.gr

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια, Η επιτυχία σας αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση αποδεικνύει δε περίτρανα την θέληση και τις υψηλές ικανότητες, που διαθέτετε.
    Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΟΝ ΔΟΚΤΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο