Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Θλίψη για την ντροπιαστική κατάσταση στην παιδική χαρά στον οικισμό της Παναγούλας του Μύτικα. Για να βρείτε τους υπεύθυνους ρίξτε τα χαρτιά...


Για τέταρτη φορά αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε ένα θέμα που μας θλίβει πραγματικά, κατόπιν έντονων παραπόνων προς το πρόσωπο μας (!!!) από τους δεκάδες επισκέπτες που ήρθαν στον Μύτικα τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα. Μιλάμε για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά στον οικισμό της Παναγούλας του Μύτικα, η οποία ανακαινίστηκε επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής τον Μάιο του 2013.....
Μία παιδική χαρά στολίδι όταν παραδόθηκε, αν και η προηγούμενη δημοτική αρχή μας χρώσταγε την κατασκευή της περίφραξης που προέβλεπε η μελέτη και ποτέ δεν είδαμε παρά τις υποσχέσεις και αυτό δεν ήταν καθόλου σωστό.
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά όταν κατασκευάστηκε και παραδόθηκε απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων των δημοτών και τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες έσφυζε από επισκεψιμότητα και ειδικά τις ημέρες του Πάσχα γέμιζε με παιδιά και γονείς.
Για 1 - 1,5 χρόνο η παιδική χαρά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά εδώ και 3,5 χρόνια περίπου είναι κυριολεκτικά σε πλήρη εγκατάλειψη.
Το γκαζόν ούτε ποτίζεται (γνωρίζαμε ότι υπήρχε εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος), ούτε κουρεύεται, με αποτέλεσμα τα χόρτα και τα ζιζάνια να έχουν ψηλώσει. Αυτή την στιγμή κανείς δεν πηγαίνει στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, μιας και το μέρος είναι εξόχως επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. Όργανα ξηλωμένα με καρφιά να εξέχουν, σκαλιά με τρύπες, όργανα κομμένα, σίδερα και ξύλα να εξέχουν και παρουσία εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου ανύπαρκτη επί πολλά χρόνια. Σαν αυτή η παιδική χαρά να μην υφίσταται και σαν να μην αποτελεί υποδομή και περιουσία του Δήμου Ξηρομέρου. Αν πιστεύετε ότι υπερβάλλουμε ή πολύ χειρότερα λέμε ψέμματα, κάντε το κόπο και πηγαίνετε να τα δείτε από κοντά τα χάλια.
Δεν ξέρουμε αν κάποιος υπεύθυνος μπορεί να εξηγήσει για πιο λόγο συμβαίνει αυτό. Ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, η Τοπική Κοινότητα, γιατί αυτοί έχουν την αντικειμενική ευθύνη, παρότι αυτοί μεταξύ τους παίζουν το παιχνίδι από τον Άννα στον Καϊάφα, εκτός αν μας πουν ότι φταίνε οι Επιτρόποι, οι Ψάλτες και ο παπά Γιώργης από τον Αη Νικόλα.
Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν υφίσταται και όσοι σας την πλασάρουν στηρίζονται στην άγνοια σας και σας δουλεύουν κανονικά και απροκάλυπτα μες στα μούτρα σας, γιατί αυτοί που τα παρακολουθούν και ξέρουν, γνωρίζουν για τα δεκάδες χιλιάρικα ευρώ με απ' ευθείας αναθέσεις και τα εντάλματα πληρωμής σε έργα και υπηρεσίες αόρατες. Έχουμε βαρεθεί να τα γράφουμε τόσα χρόνια με επίσημα έγγραφα και υπογραφές, ατελείωτος ο λυπητερός κατάλογος της ντροπής και όσοι έχουν την κακή συνήθεια να σκέφτονται, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές, ξέρουν ότι αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν. Κυκλοφόρησε πολύ χρήμα τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ξηρομέρου αγαπητοί συμπολίτες...
Πρόσφατα κάτοικος της περιοχής, βλέποντας όλη αυτή την εγκατάλειψη, μόνος του πήγε με χορτοκοπτικό και έκοψε κάποια χόρτα και καθάρισε, μαζεύοντας λίγο την κατάσταση.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε στους δημότες ότι η ανακαίνιση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς είχε χρηματοδοτηθεί από το πράσινο ταμείο και συγκεκριμένα ο Δήμος Ξηρομέρου είχε εξασφαλίσει πόρους από το ΥΠΕΚΑ με την οριστική ένταξη, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», του έργου «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού παιδότοπων Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 244.942,20 € με Φ.Π.Α. Μία από τις παιδικές χαρές του Δήμου που ανακαινίστηκαν με αυτό το πρόγραμμα ήταν και η συγκεκριμένη στον οικισμό Παναγούλας. Δείτε τι γράφαμε τότε που παραδόθηκε σε χρήση η ανακαινισμένη παιδική χαρά (δείτε εδώ).
Αυτή την χρονική περίοδο ο Δήμος Ξηρομέρου, στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», επιχορηγείται με 212.000 € για αναβάθμιση των παιδικών χαρών και δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη παιδική χαρά θα περιλαμβάνεται σε αυτές που θα ανακαινιστούν. Κάτι ακούσαμε για ανάγκη ύπαρξης περίφραξης και προστατευτικού ταρτάν για να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν ξέρουμε να σας πούμε, μιας και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος, με το στόμα τις ανακαίνισε σχεδόν όλες.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την σημερινή κατάσταση της παιδικής χαράς (Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018 τραβηγμένες) και φωτογραφίες πως ήταν όταν παραδόθηκε. Πραγματικά σε πιάνει θλίψη και ντροπή για το σημερινό αίσχος.


Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018
Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013


mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. Φίλος και συνάδελφος του Γιώργου Αποστολάκη δεν είναι τη περίμενες κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο