Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση ο «Κλεισθένης 1»

          Εντός των ημερών της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθεί προς διαβούλευση ο «Κλεισθένης 1», το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο την θέσπιση της απλής αναλογικής, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην διάρκεια Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
         Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα δοθεί επαρκής χρόνος διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πιο συγκεκριμένα η διάρκεια της διαβούλευσης................



         Την εισήγηση του νομοσχεδίου στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης. Ειπώθηκε κατά τις εργασίες του οργάνου ότι η απλή αναλογική θα φέρει πιο κοντά τους πολίτες στα τοπικά πολιτικά όργανα και τονίστηκε ότι το προωθούμενο εκλογικό σύστημα είναι αυτό που παγίως η Αριστερά υπερασπίζεται. Επί της εισήγησης δεν καταγράφηκε καμία αντίρρηση από τους περίπου 30 συμμετέχοντες που πήραν τον λόγο. Αυτό που αποτέλεσε κοινό σημείο ήταν ότι οι αντιδράσεις απέναντι στην απλή αναλογική είναι προσχηματικές.
       Αποσαφηνίστηκε επίσης ότι η συγκεκριμένες αλλαγές του «Κλεισθένης 1» είναι η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η επόμενη, όπως έχει επανειλημμένα διευκρινιστεί, θα ακολουθήσει μετά την συνταγματική αναθεώρηση ενώ οι αλλαγές οικονομικού χαρακτήρα θα προωθηθούν μετά το τέλος του τρέχοντος δημοσιονομικού προγράμματος.

Πηγή: aftodioikisi.gr
http://www.agrinionews.gr/

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ Ο ΜΥΛΟΣ ΧΑΒΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ SUPER ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ανοιχτή θέση ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
      ολες οι τοπικες παραταξεις και οι υποψηφιοι δημαρχοι του Ξηρομερου
      περιμενουμε τις ανακοινωσεις τους,
      με αγωνία ...

      Διαγραφή
  2. Οσο το πολιτικό αυτοδιοικητικό κατσστημένο θα αντιδρά σε ώριμες μεταρρυθμίσεις,
    τόσο θα εκτίθεται στην συνείδηση των τοπικων κοινωνιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο