Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Mε νέα σύγχρονα μέσα οι δασικές υπηρεσίες στη μάχη κατά της λαθροϋλοτομίας


             Πέντε καινούργια αυτοκίνητα τύπου SUZUKI JIMNI και νέο σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό, παρέλαβαν, την προηγούμενη εβδομάδα, οι δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και της παράνομης διακίνησης καυσοξύλων στην ύπαιθρο.
          Επειδή όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας, που παρατηρήθηκε, την προηγούμενη χρονιά, τείνει να καταστεί πιο σοβαρό φέτος, ο γενικός Γραμματέας κ. Αγγελάκας έδωσε εντολή στις δασικές υπηρεσίες της αρμοδιοτητάς του για εντατικοποίηση των ελέγχων, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας, με παράλληλους ελέγχους από μπλόκα της Αστυνομίας και του Ταμείου Θήρας........

    
       Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των δασών, μέσα στο 2012, παρουσίασαν σημαντικό έργο στον αγώνα κατά της παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων, αφού υπεβλήθησαν 551 μηνύσεις, κατασχέθηκαν 2.104 τόνοι ξύλα, 9 φορτηγά, 75 αγροτικά οχήματα, 11 τρακτέρ, 21 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 32 αλυσοπρίονα.

     Διευκρινίζεται ότι η προσπάθεια αυτή δε στοχεύει στη δημιουργία προβλημάτων στους ορεινούς πληθυσμούς, αλλά στην πάταξη της παράνομης κοπής και κλοπής πολύτιμων δένδρων, όπως οι ελιές, οι δρύες και τα πεύκα, τα οποία ληστρικά κόβονται από κάποιους επιτήδειους είτε για εμπορία, είτε για προσωπικό όφελος, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του δασικού πλούτου της χώρας μας και του περιβάλλοντος γενικότερα.

       Επισημαίνεται, ακόμη, ότι για το 2013 θα υπάρξει αύξηση της συχνότητας των τακτικών περιπολιών και εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας και της προστασίας των δασών μας. 

3 σχόλια:

  1. Το λεγόμενο <> αφήνει κάποιους να πλουτίζουν και να καταστρέφουν τα δάση μας αλλα απο την στιγμή που υπαρχούν και πολίτες που στηρίζουν τους κυρίους αυτούς και αγοράζουν τα ξύλα απο τους παρανομους υλοτόμους καταλήγουμε στο ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας και εν γνώση μας τους αφήνουμε να λεηλατούν. Χαίρομαι προσωπικά από την μεριά μου, τα παιδιά των κυριών αυτών όπως επισής και των ιδιώτων που καταστρέφουν τα αινώβια δένδρα να μην έχουν να κάψουν σε λίγα χρόνια ούτε χορτάρι στο τζάκι τους και να τρώει το κρύο. Είναι τόσο ηλίθιοι οι κύριοι αυτοί που δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να κάνουν σωστή εκμετάλευση του δάσους μας, αλλά λογικό μου φαίνεται όταν ο νομός αιτωλοακαρνανίας φέρει το μεγαλύτερο ποσοστό αγράμματων και αμόρφωτων σε όλη την Ελλάδα. Οπότε κύριοι με το μήνυμα μου θα ήθελα να προσβάλλω την νοημοσύνη αυτών των κυρίων που κόβουν ανελέητα όπως επίσης και τους κυρίους που υποτίθεται είναι υπευθυνοι και αρμόδιοι για την παράνομη υλοτόμοιση που στην ουσία φουσκώνει το τσεπάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέντε αυτοκίνητα, για ολόκληρη την περιφέρεια (Ηλεία- Αχαΐα- Αιτωλοακαρνανία).
    Και θα πατάξετε την λαθροϋλοτομία.
    Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ?ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΧΡΙΣΗ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΛΑ 1)ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ 2)ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚ, ΚΡΙΣΗΣ 3)ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΔΕΝΔΡΑ 4)ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΞΥΛΟΥ ΣΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο