Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ομάδα Ερωδιοί: Δράσεις στο Μεσολόγγι….


Η πόλη είναι αυτό που είναι,
γιατί οι πολίτες είναι αυτό
που είναι.Πλάτωνας

      Τον Απρίλιο του 2013 πραγματοποιείται η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Μεσολόγγι 2013» στον ισόγειο χώρο του ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟΥ στο Μεσολόγγι, όπου θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν την πόλη του Μεσολογγίου, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τοπίο. Η Έκθεση θα διαρκέσει 10 ημέρες (22 Απριλίου με 1 Μάιου 2013).
Τι είναι η Έκθεση "Φαντάσου την πόλη":  
Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση. Στόχος είναι να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων και να πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις.....    Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη  και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του. Οι μελέτες θα δημοσιευτούν στον κατάλογο της Έκθεσης ο οποίος θα διατίθεται κατά την διάρκεια της. Στον κατάλογο αυτό, κάθε μελετητής θα παρουσιάζει το βιογραφικό του και εικόνες από την μελέτη που εκθέτει στην Έκθεση..

Παράλληλες Δράσεις:
1.  Έκθεση Πολιτών :
Ο κάτοικος έχει την ευκαιρία να εκθέσει τους δικούς του προβληματισμούς και να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης και την ανάπλαση του αστικού τοπίου. 
Η παράλληλη αυτή έκθεση πολιτών θα αποτελέσει εφαλτήριο για τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ πολιτών και μελετητών. Παρέχεται η δυνατότητα στον κάτοικο να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του για το αστικό τοπίο ενεργοποιώντας το φαντασιακό του. Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στην Έκθεση.

2.Πανελλήνιος Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών
Οι Ερωδιοί, ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης «Φαντάσου την πόλη: Μεσολόγγι 2013», σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, προκηρύσσουν φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου με τίτλο: «ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ – EXPLORING THE BOUNDARIES».
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η επιλογή της βέλτιστης πρότασης από συμβολική, λειτουργική και αισθητική άποψη, η οποία παράλληλα θα φέρει και έντονα στοιχεία πρωτοτυπίας.  

3.1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με τους Ερωδιούς, διοργανώνει στο Μεσολόγγι Νεανικό Εναλλακτικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με θέμα: «Φαντάσου την πόλη σου μέσα από μια ιστορία».
4.Συμμετοχικό Ραδιόφωνο
Κάθε Κυριακή 15.30-17.00 στον αέρα του Ραδιοφώνου της Ι.Π. Μεσολογγίου, η εκπομπή «Η πόλη αλλιώς» δίνει βήμα στον πολίτη.
Πώς το σκέφτεσαι πολίτη; Έχεις φανταστεί την πόλη σου αλλιώς; ΠΩΣ;
Συντονιστείτε στους 92 μεγακύκλους ή ακούστε μας διαδικτυακά www.mesradio92.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ: www.imaginethecity.gr
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: erodioi.wordpress.com

Με εκτίμηση
Ερωδιοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο