Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τι κοινό έχουν σημαντικά γεγονότα της πολιτικής ιστορίας…


ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ (Α.Ν. 2220/1940 -ΦΕΚ 65/Β’/17.02.1940),  ΜΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (28-10-1940) , Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ(1947), ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (30-3-1952) , ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ (21-4-1967), Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ (25-11-1973) ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (2010);
Γράφει ο: ΤΣΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

       Μπορεί η πολιτική μου ανάλυση να μην είναι και τόσο δόκιμη (γιατί είμαι πολιτικοποιημένος αλλά όχι πολιτικός), αλλά καλό είναι να μην βλέπουμε τα ιστορικά γεγονότα  μεμονωμένα και κάτω από το φάσμα της δογματικής ιδεολογίας. 
    Όλα έχουν μια σειρά και σίγουρα έναν σχεδιασμό ανάλογα με τα συμφέροντα  των  εμπλεκομένων. 
    Διαβάζοντας ιστορικά κείμενα – ντοκουμέντα αρχεία κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα τα προαναφερόμενα στον τίτλο έχουν μια, κατά εμένα, τρομερή σύνδεση και συνέχεια . 
Ας πάρουμε με την σειρά τα γεγονότα:....



1) Στις αρχές του 1940 η  κυβέρνηση  Μεταξά  υπογράφει  την συμφωνία Κούπερ που αναθέτει την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε αμερικανικά συμφέροντα μέχρι τις 31-12-2010 (κρατήστε την ημερομηνία).  
Σχόλιο: Ο Μεταξάς με τη υπογραφή αυτής της συμφωνίας  έρχεται σε σύγκρουση με τον άξονα Ιταλίας – Γερμανίας γιατί η συμφωνία Κουπερ βλάπτει τα συμφέροντα τους.  Η Ιταλία είχε πατήσει στην Αλβανία από το 1939 και ενδιαφέρονταν να παίξει ρόλο στα Βαλκάνια.

2) 15-8-1940: Τορπιλισμός της «ΕΛΛΗΣ» στη Τήνο από τους  Ιταλούς και στις 28-10-1940 γίνεται η επίθεση στην Ελλάδα.
Σχόλιο: Δεν το θεωρώ τυχαίο γεγονός , απλώς το συνδέω  με το 1

3) Το 1947 ο Δικηγόρος Δημήτρης  Μπατσης κυκλοφορεί το βιβλίο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» και εκεί κάνει εκτενή αναφορά  στην συμφωνία  Κουπερ και αρχίζει να την κάνει γνωστή.

4) Στις 30-3-1952 Εκτελείτε ο Μπατσης μαζί με τον Μπελογιάννη.
Σχόλιο: Τυχαίο; Η΄ ήθελαν να του κλείσουν τον στόμα;

5) 21-4-1967: Επιβάλλεται στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα.
Σχόλιο: Πριν την δικτατορία η ΕΔΑ έπαιζε σημαντικό ρολό στην πολιτική σκηνή, μήπως κινδύνευε η συμφωνία Κουπερ 
(η ισχύς της είναι μέχρι το 2010);

6) 21-11-1973: Ο Ιωαννίδης ανατρέπει τον Παπαδόπουλο.
Σχόλιο: Ο Παπαδόπουλος στις 8-5-1973 με ΦΕΚ ανακοινώνει την έναρξη εξόρυξης πετρελαίου στην Ελλάδα που έρχεται σε αντίθεση με την συμφωνία Κουπερ. Τυχαία η ανατροπή ή μήπως ο Παπαδόπουλος αρχίζει  να «γλιστρά» από την αμερικανική αγκαλιά;

7) 2010: Ο Γιωργάκης μας φέρνει το μνημόνιο και το ΔΝΤ που είναι συνδεμένα με τα Αμερικανό-Γερμανικά συμφέροντα.
Σχόλιο: Τυχαίο; Μη ξεχνάμε η συμφωνία Κουπερ λήγει 31-12-2010.
       Και για να μην ξεχνάμε ο Ανδρέας Παπανδρέου την δεκαετία του 1980 ανακοίνωσε και αυτός την εξόρυξη πετρελαίου αλλά μείναμε μόνο στην γεώτρηση του Πρίνου Καβάλας. Τι έγινε και σταμάτησε; Θα το μάθουμε εμείς ή τα εγγόνια μας; Κάποιες  αναφορές κάνει ο καθηγητής Α. Φωσκολος καλό είναι να της ακούσουμε.

ΤΣΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

2 σχόλια:

  1. φανταζομουν οτι ειχες λιγη σοβαροτητα πανω σου αλλα σημερα διαψευστηκα.Ωστε ετσι λοιπον διπλα στις φωτο των αρχιπραξηκοπιματιων ,αιμοσταγων διακτατορων κ.λπ. βρηκες να βαλεις τις φωτο του ΑΝΤΡΕΑ και Γιωργου παπανδρεου. Και οχι μονο αυτο στους σχολιασμους που κανεις (τους τοσο αστειους) συνδεεις και γεγονοτα , βγαζεις συμπερασματα και υποννοεις διαφορα.Εισαι καταπληκτικος!!!!.Δυο αρχηγοι πολιτικου κομματος που εκλεχτηκαν ο ενας(ΑΝΤΡΕΑΣ) 3 φορες και αλλη μια ο αλλος(ΓΙΩΡΓΟΣ) με τεραστια εκλογικα ποσοστα τους εξισωνεις με δυο παρανοικους που πηραν την τυχη της χωρασ με τα οπλα.Συγχαρητηρια πολλα(και αν μου απαντησεις μην γραψεις και συ τα ιδια που γραφουν τοσοι κα τοσοι. οτι η πολυχρονη διακυβερνηση της χωρας απο τους δυο συγκεκριμενους παολιτικου(παπανδρεου) εφεραν αυτο το χαλι γιατι θα καταντησεις περιγελαστος.Εξ αλλου γιαυτο εχουμε τις εκλογες για να αλλαζουν οταν δεν μας αρεσει κατι. Εκτος και αν καλοβλεπεις τιποτε διαφορετικο
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. an me tis ekloges allaze kati ,tote 8a itan paranomes.ola ta gourounia idia einai.sou 8iksane tn papadreou?autos mas eftase edw pou mas eftase.paw stoixima oti kai su exeis 3 eksoxika opws i perrisoteri......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο