Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Εξώδικη δήλωση του κ. Γρηγόρη Σταύρου κατά του ASTAKOS NEWS


       Με εξώδικο που απέστειλε προς το BLOG ΑΣΤΑΚΟS NEWS, o κ. Γρηγόρης Σταύρου μέσω του δικηγόρο του κ. Αλέξη Φραίμη,  δηλώνει την διαμαρτυρία του ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αναληθές και συκοφαντικό σχόλιο που τον φέρει ως συντάκτη και που δημοσιεύτηκε σε άρθρο του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

          Βάσει και της δεοντολογίας παραθέτουμε αυτούσια την εξώδικη δήλωση που απέστειλε ο κ. Γρηγόρης Σταύρου και την απάντηση του ΑΣΤΑΚΟS NEWS, με σκοπό τη σφαιρικότερη κάλυψη του θέματος:

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟS NEWS

      Σε άρθρο του κ. Παναγιώτη Στάϊκου (δείτε εδώ), που αναρτήθηκε στις 17/12/2012, υπήρξε σχόλιο αναγνώστη που υπέγραφε ως «Γρηγόρης Σταύρου» και γι' αυτό και εμείς το αναρτήσαμε.

      Σήμερα παραλάβαμε ένα εξώδικο του κ. Γρηγόρη Σταύρου μέσω του δικηγόρου του κ. Αλέξη Φραίμη, το οποίο αναφέρει ότι ουδέποτε έστειλε ο ίδιος τέτοιο σχόλιο.....



        Εμείς σαν Astakos-News, εφ' όσον μας ζητηθεί, είμαστε στη διάθεση των αρχών για οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να δώσουμε σχετικά με την εύρεση του ατόμου που έστειλε αυτό το σχόλιο παραπλανώντας εμάς και τους αναγνώστες του Astakos-News. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο το διαγράψαμε αμέσως μόλις λάβαμε το εξώδικο που μας ενημέρωνε ότι δεν το έστειλε ο ίδιος ο κ. Γρηγόρης Σταύρου.

       Επίσης θα θέλαμε να διευκρινίσουμε σε όλους τους αναγνώστες μας, ότι εμείς ως Astakos-News, προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο στην ιστοσελίδα, στα θέματα που βγάζουμε αλλά και στα σχόλια, γι' αυτό και δεν έχουμε αναρτήσει πολλά σχόλια που μας στέλνουν ανώνυμοι, τα οποία είναι υβριστικά ή συκοφαντούν τους ανθρώπους που αναφέρονται τα άρθρα.

      Τέλος, με αφορμή αυτό το περιστατικό, επειδή είναι δύσκολο για εμάς να ελέγξουμε και να εξακριβώσουμε όταν κάποιος κάνει ένα "επώνυμο" σχόλιο αν όντως είναι ο ίδιος ή όχι, θα λάβουμε περισσότερα μέτρα σχετικά με το πως θα μπορούν να κάνουν σχόλια οι αναγνώστες στα άρθρα του Astakos-News, γιατί σίγουρα υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι.

 

Ακολουθεί το εξώδικο: 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Γρηγορίου Σταύρου του Εμμανουήλ, κατοίκου Αστακού Αιτ/νιας
ΠΡΟΣ
1)Τους έχοντες την διαχείριση της ιστοσελίδας http://www.astakos-news.gr/ και υπό τον διακριτικό αυτής τίτλο ASTAKOS NEWS
2)Τον Παναγιώτη Στάϊκο του Γεωργίου, κάτοικο Αστακού Αιτ/νιας

Κοινοποίηση:
1)Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου - Δικαστικό Μέγαρο - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
2)Ελληνική Αστυνομία - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173 - Τ.Κ.115 22 - Αθήνα ).

         Την 22 Δεκεμβρίου 2012 και περί ώρα 4.44 μ.μ. στην ιστοσελίδα (δικτυακή πύλη) των πρώτων καθ'ων http://www.astakos-news.gr/ και στο ιστο - υποσέλιδο αυτής http://www.astakos-news.gr/2012/12/panagiotis-staikos-iapantisi-gia-ta-megalaerga html Δημιοσιεύθηκε  από εντελώς άγνωστο σ' εμένα πρόσωπο ενυπόγραφο αναληθές σχόλιο ως απάντηση στο δημοσίευμα -ανάρτηση το οποίο έκανε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 ο δεύτερος (2ος) των καθών, πρώην Δήμαρχος Αστακού, Παναγιώτης Σταϊκος.
        Το αναληθές και συκοφαντικό αυτό σχόλιο, στο τέλος του, φέρει το όνομα μου με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι το υπογράφω και αποτελεί δικό μου πνευματικό δημιούργημα.

Δια της παρούσης
ΔΗΛΩΝΩ ότι ουδέποτε συνέταξα ή χρησιμοποίησα άλλον (=τρίτο πρόσωπο) να συντάξει δια λογαριασμό μου και αναρτήσει το ως άνω άκρως αναληθές και συκοφαντικό κείμενο, στο οποίο υπάρχουν σαφέστατα υπονοούμενα εναντίον του 2ου των καθ' ων κ. Παναγιώτη Σταϊκου και ως προς την ηθική του υπόσταση ως μέλους της κοινωνίας μας , ως Ιατρού και ως πρώην Δημάρχου Αστακού.

       Είναι φανερό ότι σέβομαι την τιμή και την υπόληψη του συγκεκριμένου προσώπου και ουδέποτε θα έπραττα κάτι που θα έθετε σε αμφισβήτηση τις άμεμπτες αρχές του και την προσωπικότητα του. Εξάλλου είναι γνωστό ότι εγώ με τις γνώσεις μου δεν γνωρίζω την λειτουργία του διαδικτύου όπως και χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή ή άλλων παρεμφερών ηλεκτρονικών μέσων έτσι ώστε να μπορώ να αναρτώ κάθε είδους δημοσιεύματα ή σχόλια επ'αυτών .
         Επειδή την παρούσα εξώδικη δήλωσή μου την κοινοποιώ στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου με αίτημα όπως πράξει τα νόμιμα και εξευρεθεί ο υπαίτιος που συνέταξε το συγκεκριμένο συκοφαντικό και αναληθές ως προς το περιεχόμενο του κείμενο, έθεσε δε άνευ δικαιώματος και της προς τούτο συγκαταθέσεως μου εις το τέλος αυτού και ως υπογραφή το όνομά μου, με αίτημα όπως ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη για το εις βάρος μου τελεσθέν αδίκημα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Καλώ τους διαχειριστές της συγκεκριμένης Ιστοσελίδος (http://www.astakosnews.gr/) όπως αποσύρουν άμεσα το ως άνω κείμενο που φέρει εις το τέλος το όνομά μου και δημοσιεύσουν σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας τους την παρούσα δήλωσή μου, γνωστοποιήσουν δε εις εμέ ή και αρμοδίως κάθε στοιχείο που έχουν στην διάθεση τους σχετικά με τον συντάκτη του συγκεκριμένου σχολίου, τον τρόπο και τόπο αποστολής του.
     Με την ρητή επιφύλαξη παντός ετέρου νομίμου δικαιώματος μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα δήλωοη σε αυτούς που απευθύνεται προς έννομον αυτών γνώσιν και για τις νόμιμες συνέπειες
αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως.

Αστακός, 23 Δεκεμβρίου 2012

 

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στο ASTAKOS NEWS, του οποίου η δημόσια διαχείριση είναι υπεύθυνη, αντικειμενική και σοβαρή. Επειδή κι εμείς πέσαμε θύματα του συκοφάντη που παρουσιάστηκε ως κάποιος άλλος, άμεσα αποσύραμε το σχόλιο. Είναι εμφανές ότι κάποιοι σκόπιμα με προβοκατόρικα σχόλια προσπαθούν να φιμώσουν τα BLOG προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και που έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ από τη φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο