Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

DELETE… ΟΥΣΤ!!!


Γράφει ο: Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός

              Σε λίγο πάει και τούτος ο χρόνος... Δρόμο κι αυτός  με τις κλωτσιές, κι ας τον περιμέναμε στην αρχή με τόση ελπίδα... ήρθε και τούτος κι έγινε σαν τον προηγούμενο:
Τυφώνες, πλημύρες, καταστροφές, εξεγέρσεις, διαδηλώσεις, τρομαγμένα παιδικά μάτια και ουρλιαχτά, φτώχεια κι ανέχεια. Θεομηνίες και οικονομικές καταστροφικές επιδημίες. 
        Αν βάλει κανείς και τον αυξανόμενο πάντα χωρισμό των κατοίκων της υφηλίου σε φτωχότερους τους φτωχούς και πλουσιότερους τους έχοντες, η κατάσταση αρχίζει πια να θυμίζει όλο και περισσότερο Μεσαίωνα. Απλά τότε στη θέση της παγκόσμιας επικοινωνίας και τεχνολογίας, υπήρχαν ο φανατισμός της θρησκοληψίας και η «ιερά εξέταση» των Μοναστηριών. Βέβαια πάντα οι ιστορικές εποχές έχουν διαφορές. Τότε μέσα απ’ το μαύρο Μεσαίωνα ξεπήδησε η Αναγέννηση, που κάτι τέτοιο όμως για την εποχή μας, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον μοιάζει ακατόρθωτο........



          Τι απομένει; Μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ένα σύννεφο βαρύ και σκοτεινό. 
      Παράδειγμα: Ο επανεκλεγμένος «σκούρος» Πλανητάρχης, Τσιράκι εκείνων των «αρχιλαμόγιων» που εκπροσωπεί και που είναι το αποκορύφωμα του Μεσαίωνα της εποχής μας. Κι όσο για τούτη την έρμη τη χώρα, η μη αναστρέψιμη, αναχρονιστική, αποκαρδιωτική μικροπολιτική κατάσταση, αυτό είναι κι αν είναι Μεσαίωνας.
              Γι’ αυτό αει μες στο γέρο διάολο κύριε χρόνε.. Μια απ’ τα ίδια ήσουνα κι εσύ, κι ο επανεκλεγμένος πρόεδρος σου και οι εκλογές σου και η τρικομματική κυβέρνησή σου και οι δόσεις σου. Μια απ’ τα ίδια είμαστε και μείς. 
        Ήρθες δεν ήρθες τίποτα δεν άλλαξε, η μάλλον προς το χειρότερο αλλάξανε όλα.  Και μου φαίνεται  ούτε με τον καινούργιο που έρχεται θα αλλάξει κάτι. Το σύστημα έχει κολλήσει για τα καλά και επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Γι αυτό και ψάχνω τώρα το κατάλληλο κουμπί.
Α! να το βρήκα:  
DELETE… ΟΥΣΤ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο