Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Δυναμική διαμαρτυρία για τις σοβαρές κτιριακές ελλείψεις του Γυμνασίου Αστακού


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
       Την Παρασκευή 21/12/2012 σύμπασα η σχολική κοινότητα, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές και σύλλογος διδασκόντων του Καραμούζειου γυμνασίου Αστακού, έχοντας εκφράσει κατ' επανάληψη τις διαμαρτυρίες τους για τις σοβαρές ελλείψεις του κτιριακού συγκροτήματος, οι οποίες εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του, διαπιστώνοντας την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποφάσισαν να εντείνουν τις  ενέργειές τους, κάνοντας πορεία από το Γυμνάσιο στο Δημαρχείο και καταθέτοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας.....



     Κατά την προσέλευσή των αντιπροσώπων των ανωτέρω φορέων στο Δημαρχείο, δεν παρέστη ούτε ένας αρμόδιος για να παραλάβει τουλάχιστον το ψήφισμα το οποίο πρωτοκολλήθηκε.
      Αργότερα και σε συνάντηση που την επεδίωξε προσωπικά η Αντιδήμαρχος κ. Κουμανδράκη τα μέλη του Σ.Γ.Κ. εισέπραξαν την αδικαιολόγητη αντίδραση του Π.Δ.Ε κ Ζ. Μητσάνη ο οποίος επιτέθηκε φραστικά με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου Σ.Γ.Κ. κ Χ. Πέττα.
      Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Π.Δ.Ε. Ζ. Μητσάνη να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, να απευθύνεται με ιταμό τρόπο και να μιλά σε έντονο ύφος στους εκπροσώπους του συλλόγου γιατί τόλμησαν μαζί  με τα παιδιά να προβούν σε μια τέτοια «σκανδαλώδη ενέργεια».
  Έτερος Δημοτικός σύμβουλος ο κ. Φ. Λιβάνης ο οποίος παρίστατο στο περιστατικό,  αλαζονικά μονολογούσε, κουνούσε απειλητικά το ψήφισμα, φώναζε ότι τα προβλήματα λύθηκαν για να απαντά ακόμη πιο δυνατά ο κ. Μητσάνης  «λύθηκαν, λύθηκαν».
       Κατόπιν τούτων τα μέλη του Σ.Γ.Κ. αντιλαμβανόμενοι ότι οι απειλές, οι φωνές και οι μονόλογοι είναι ο «διάλογος» της Δημοτικής αρχής αποχώρησαν νιώθοντας θλίψη βλέποντας πλέον χωρίς τις «μάσκες τους» αυτούς που μας κυβερνούν.  
       Μετά από αυτή την εξέλιξη των γεγονότων ο Σ.Γ.Κ πιστεύει ότι η πρόσκλησή του από την αντιδήμαρχο κυρία Κουμανδράκη δεν είχε στόχο την συζήτηση  των προβλημάτων του Γυμνασίου αλλά ήταν εντελώς προσχηματική γιατί η ίδια αποχώρησε χωρίς να συμμετάσχει «στη συζήτηση», η δε ακατανόητη συμπεριφορά του Π.Δ.Ε. κάθε άλλο παρά διαμόρφωνε συνθήκες διαλόγου για τη επίλυση των προβλημάτων
      Ο Σύλλογος Γονέων θεωρεί ότι η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά εκπορεύεται απο το γεγονός της ευρείας  δημοσιοποίησης της εικόνας του σχολείου με τους πεσμένους πίνακες και της έκθεσης των  σημαντικών προβλημάτων του που επί τόσα χρόνια παραμένουν άλυτα ενώ η δημοτική αρχή «περί αλλων τυρβάζει».   
      Παρά την εχθρική στάση της Δημοτικής αρχής ο Σύλλογος θα συνεχίσει να επιμένει στη συνεργασία μαζί της για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του σχολείου όπως εξάλλου έχει δεσμευτεί προς τους γονείς και τους μαθητές με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.


Το ψήφισμα διαμαρτυρίας




1 σχόλιο:

  1. Όταν ο προκάτοχος του κ. Μητσάνη αρνούμενος την κηδεμονία της κ. Ντίνας καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο την κατανομή των λειτουργικών εξόδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα γούστα της κυρίας και στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του νοιάστηκε κανείς; Ας τα λουστούμε τώρα τα αποτελέσματα του ωχαδερφισμού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο