Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ξεκινά σήμερα η απογραφή του πληθυσμού

Η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 μέρες και θα συγκεντρώσει δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.

Σήμερα 10 Μαΐου αρχίζει η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011,διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα. Η απογραφή είναι υποχρεωτική και οι άνθρωποι που θα χτυπήσουν την πόρτα σας θα φορούν κονκάρδα...


..με το ειδικό σήμερα της Αρχής και το όνομα τους καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Οι ερωτήσεις τους θα αφορούν το σπίτι κάθε πολίτη, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.Η διάρκεια της συνέντευξης, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 λεπτά.  Για πρώτη φορά, δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι την ημέρα της απογραφής, καθώς πληροφορίες μπορούν να δοθούν από ένα μέλος Εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Σημειώνεται ότι στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο