Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μοναδική η συμμετοχή του κόσμου σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση της Green Aim στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας

   Με επιτυχία στέφτηκε και αυτή τη φορά η νέα πρωτοβουλία της  Green Aim  που σκοπό είχε να αναδείξει το ανεκμετάλλευτο φυσικό πλούτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του. Η Ημερίδα -  εκδήλωση  που έλαβε χώρα στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου..



...Αιτωλοακαρνανίας το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 έδωσε απαντήσεις τροφή για συζήτηση αλλά και προβλημάτισε όλους όσους παραβρέθηκαν και γέμισαν ασφυκτικά το χώρο του Επιμελητηρίου.
  Η έναρξη της Ημερίδας δόθηκε με το καλωσόρισμα από το Πρόεδρο της  Green Aim Ευάγγελο Αγγελάτο συντονιστή της εκδήλωσης, τόσο στους εισηγητές όσο και στους παρευρισκομένους.
  Ο κύριος Αγγελάτος κάλεσε στο βήμα τον Υπεύθυνο Οργανωτικής επιτροπής – Γενικό γραμματέα της  Green Aim  Αντώνη Πιτταρά, ο οποίος με την εισήγηση του αναφέρθηκε εύστοχα στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του νομού και αιτιολόγησε με βάσιμα επιχειρήματα το τίτλο της ημερίδας «Αιτωλοακαρνανία ο πλουσιότερος «φτωχός» νομός».
  Λίγο πριν την τοποθέτηση των εισηγητών χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε Αιτ/νιας  Κωνσταντίνος Ροκος ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα αυτής της εκδήλωσης για ολόκληρο το νομό.
   Ο πρόεδρος της Agrino A.E  και επίτιμο μέλος της Green Aim Κώστας Πιστιόλας παίρνοντας το λόγο μίλησε για μια πράσινη Αιτ/νια με  ISO νομού Μια Αιτ/ναι που έχει τις προοπτικές να προχωρήσει και να ξεχωρίσει εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες φυσικές της και όχι μόνο δυνατότητες.
  Ξεκινώντας η επίσημη από τους εισηγητές  τοποθέτηση των θεματικών ενοτήτων ο Νίκος Καραπάνος Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Green Aim, Msc Marketing στο Πανεπιστήμιο Middlessex του Λονδίνου με την ουσιαστική του παρέμβαση ανέπτυξε το θέμα «Το ανεκμετάλλευτο φυσικό περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας – προοπτικές» δίνοντας στο κόσμο που παρακολουθούσε την ημερίδα, το ερέθισμα αναζήτησης νέων ανεκμετάλλευτων πόρων στο νομό καθώς και τρόπους εκμετάλλευσης τους.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες των υπολοίπων εισηγητών που ανέπτυξαν τα εξής θέματα:
 «Η χρήση των ΑΠΕ ως προοπτική ανάπτυξης» από τον κ. Φραγκίσκο Κουτελιέρη, Δρ. Χημικής Μηχανικής, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
 «Πειραματική Καλλιέργεια Ενεργειακών Φυτών στη Δυτική Ελλάδα» από τον κ. Βασίλειο Τριανταφυλλίδη, Λέκτορα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
«Επενδυτικά Προγράμματα αξιοποίησης του νομού – Νέες θέσεις εργασίας» από τον κ. Λάμπρο Σαμαρτζή – Προϊστάμενο λογιστηρίου Αναπτυξιακής εταιρίας Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας.
«Καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας» από τον Peter Michel Heilmann, Πρόεδρο της EuroCharity.
«Η συμβολή των Φ/Β συστημάτων στην τροφοδότηση των σύγχρονων ενεργειακών απαιτήσεων υπό το πρίσμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της αύξησης του εισοδήματος των νοικοκυριών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας» από τον κ. Γεώργιο Μουτούση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Energylines Engineering, Διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό MSc in Energy Management in existing buildings.
«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ως μοχλός ανάπτυξης του νομού» από τον κ. Δημήτρη Σερπάνο, Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, Καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
   Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο κ. Α. Κούρος αντιδήμαρχος Αγρινίου, ο κ. Γ. Πρεβεζάνος  πρώην δήμαρχος  Μεσολογγίου,  ο κ. Α. Κότσαλος  αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο κ. Κ. Μυλωνάς πρόεδρος Rotary Αγρινίου  και φορείς του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο