Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Σωτήρης Σταμουλάκης: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ

Θέση του πρώην Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Παπαδάτου Ξηρομέρου ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗ
Το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη ανακοίνωσε δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο του Άγριλου όπως φαίνεται μετά από πιέσεις τόσο της Πάτρας όσο και των Ιωαννίνων που υπέδειξαν ως καταλληλότερο χώρο την Αιτωλοακαρνανία διώχνοντας το πρόβλημα από την δική τους περιοχή όπου δεν γνωρίζουν ούτε καν που είναι η περιοχή του Άγριλου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της όπως... 


 
Πέρα από ορισμένα τετραγωνικά μέτρα ο χώρος δεν ανήκει στο Υπουργείο αλλά στο Δήμο Αμφιλοχίας .

Η περιοχή προστατεύεται από την συνθήκη NATURA .

Η περιοχή του Άγριλου εφάπτεται με την λίμνη Αμβρακίας όπου ακριβώς δίπλα της υπάρχει ο οικισμός Ριβίου και Αγίου Στεφάνου του Δ.Δ. Παπαδάτου .

Το στρατόπεδο στον Άγριλο δεν έχει καν υποδομές για να γίνει Κέντρο Υποδοχής μεταναστών .

Οι κάτοικοι και η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθούν εδώ και χρόνια να αναβαθμίσουν την περιοχή σε τουριστικό κέντρο και να προσελκύσουν επενδυτές για την αξιοποίηση της εγκαταλειμμένης περιοχής .

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλά θα κάνει να σταματήσει τώρα αυτά τα σχέδια και να αυξήσει την αστυνόμευση στην περιοχή γιατί καθημερινά οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο της εγκληματικότητας, των κλοπών και ότι σχετίζεται με παραβατικότητα από μετανάστες όπως διαπιστώνεται καθημερινά .

Το να μεταφερθεί το πρόβλημα εκτός αστικών ιστών σίγουρα δεν αποτελεί λύση ειδικά που αυτή την στιγμή όλοι οι λαθρομετανάστες ψάχνουν τρόπο να φτάσουν ως την Πάτρα και από εκεί στην Ιταλία .

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα μέχρι πότε το Ξηρόμερο θα δέχεται τις αποτυχίες των εκάστοτε κυβερνήσεων , ή μήπως το Ξηρόμερο και ο Βάλτος αποτελούν τις ξεχασμένες επαρχίες σε αυτή την Χώρα και είναι πάντα στο περιθώριο. Δηλώνω ρητά χωρίς να υπάρχει στοιχείο ρατσισμού προς τις πονεμένες ψυχές των μεταναστών τα προβλήματα δεν λύνονται με το να υποβαθμίζεται μια περιοχή που είναι υποβαθμισμένη σχεδόν σε όλους τους τομείς. Τέρμα τα πειράματα σε αυτόν εδώ τον τόπο .

Τέτοιου είδους δηλώσεις και υποδείξεις μας βρίσκουν απέναντι.

Σας καλώ: ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ .

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ .

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Παπαδάτου
Δήμου Φυτειών

Δεν υπάρχουν σχόλια: