Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Κατά του Κέντρου Μεταναστών στον Άγριλο και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δυτ. Ελλάδας


Κατά της ίδρυσης κέντρου μεταναστών στην Αμφιλοχία τάσσεται με τοποθέτησή του ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης», Δημήτρης Δεσύλλας, ο οποίος προτείνει τη δημιουργία ανοιχτού καταυλισμού στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Δεσύλλας αναφέρει: «Οι δυο Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου...


 κ.κ. Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ) και Καχριμάνης (ΝΔ) με προσυννενόηση και στα πλαίσια της μεγάλης «συναίνεσης του ροπάλου», θέλουν από κοινού «να καθαρίσουν τις βιτρίνες τους», τις πύλες τους προς την Ευρώπη (τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας) από τις χιλιάδες κατατρεγμένους μετανάστες που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα», θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της φτώχειας και της καταπίεσης του λεγόμενου «τρίτου κόσμου».

Επέλεξαν να τους μαντρώσουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης – τοπικό «Γκουαντανάμο» σε άθλιες συνθήκες στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Εκεί δηλαδή που νομίζουν ότι θα έχουν λιγότερο πολιτικό κόστος. Εκεί που κατά σύμπτωση είχε εγκαταλείψει ο Ιταλός νταλικέρης τρία (3) πτώματα μεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα στο τρέιλερ και ανακαλύφθηκαν από την αφόρητη δυσοσμία!
Την ίδια αφόρητη δυσοσμία αποπνέει και κάθε αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος με ρατσιστικά, σοβινιστικά, τοπικιστικά, καιροσκοπικά και ψηφοθηρικά κριτήρια, με αναλγησία και απανθρωπιά!

Εμείς ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» απαιτούμε και παλεύουμε για:

- Άμεση δημιουργία σύγχρονου, ασφαλούς, και ανοιχτού καταυλισμού μεταναστών στην Πάτρα, με δωρεάν διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημιουργία ανθρώπινων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε όλους τους νομούς της περιοχής μας.

- Χορήγηση ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλη χώρα. Κατάργηση της κατάπτυστης συνθήκης «Δουβλίνο - 2»

- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που θέλουν να παραμείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας. Ίσα μεροκάματα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Μέτωπο Εργαζομένων και Νεολαίας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην περιοχή μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: