Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στο χείλος του γκρεμού η ΕΑΣ Βόνιτσας!

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται η ΕΑΣ Βόνιτσας. Τον προηγούμενο μήνα το ΙΚΑ Λευκάδας προχώρησε σε δέσμευση της περιουσίας της, αφού οι οφειλές της ΕΑΣ προς το ΙΚΑ έφταναν το 1.700.000 ευρώΣύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, η συγκεκριμένη Ένωση έχει να πληρώσει εισφορές από το 2000...
 Το ποσό της κύριας ασφαλιστικής εισφοράς ανέρχεται στα 1.100.000 ευρώ περίπου ενώ 600.000 ευρώ προέρχονται από τα πρόστιμα. Έχουν δεσμευθεί τα περιουσιακά ακίνητα της ΕΑΣ, δηλαδή οικόπεδα εντός σχεδίου στην Βόνιτσα, τα ξηραντήρια που εκτείνονται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων και 10 στέμματα με αποθήκες ζωοτροφών και λιπασμάτων.
Μάλιστα η κατάσχεση αφορά και τα φυσικά πρόσωπα που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο 2000-2011 διατέλεσαν σε ηγετική θέση στην ΕΑΣ. 
«Έχουν δεσμεύσει τον τραπεζικό μου λογαριασμό και κινδυνεύω να χάσω τα χρήματα μου» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόνιτσας, Ζώης Καλύβας.   
Στους κόλπους της ΕΑΣ και ευρύτερα στον αγροτικό κόσμο ακούγονταν διάφορες εκτιμήσεις αλλά και επικρίσεις για τα αίτια και τις ευθύνες που οδήγησαν στο υπέρογκο αυτό "φέσι", με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
«Οφειλές υπήρχαν και από την προηγούμενη διοίκηση. Όταν εγώ ανέλαβα τον Νοέμβριο του 2003 προσπάθησα να τις εξοφλήσω αλλά έχασα τη ρύθμιση και δυστυχώς σήμερα φτάσαμε εδώ, αλλά το μεγαλύτερο ποσό προέρχεται από υπεραξίες» δηλώνει  ο κ.  Καλύβας.
Ο κ. Καλύβας σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τους αρμοδίους του ΙΚΑ Λευκάδας προκειμένου να ενταχθεί σε νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές. Το δυσάρεστο πάντως είναι πως φαντάζει δύσκολο να μπορέσει να εξοφληθεί το ποσό αυτό, έτσι η μόνη λύση σύμφωνα με τον πρόεδρο είναι το ΙΚΑ να αποδεσμεύσει τα ακίνητα, κάποια εξ αυτών να πουληθούν για να μπορέσουν να καλύψουν το δυσβάσταχτο χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο